۰

افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت لوازم آرایشی و بهداشتی

تاریخ انتشار :
شنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۴۴
کد مطلب : ۲۲۳۶
افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت لوازم آرایشی و بهداشتی
سال خبر : دبیر انجمن لوازم آرایشى و بهداشتى ایران دلیل اصلى گرانى محصولات آرایشى را ممنوعیت واردات از ابتداى سال جارى اعلام کرد.
 
 حمید مقیمى با بیان این که تحریم در حوزه کالاهاى آرایشى و بهداشتى هیچ مانعى ایجاد نکرده، به اقتصاد آنلاین گفت : تشدید قیمت این محصولات به خودتحریمى هایى که در داخل کشور اعمال شده است برمى گردد.

مقیمى با اشاره به ممنوعیت واردات لوازم آرایشى و بهداشنى که از ابتداى سال توسط سازمان غذا و دارو اعمال شده است گفت: سازمان غذا و دارو در ابتداى امسال با صدور بخشنامه اى، واردات لوازم آرایشى را ممنوع اعلام کرد، در صورتى که بخش اعظم این کالاها امکان تولید داخلى ندارند و صد درصد به واردات متکى هستند.

او تاکید کرد: اگر در ماه هاى آینده این بخشنامه ها تعدیل نشوند، شاهد کمبود و یا قحطى محصولات آرایشى و بیکارى٢٠٠هزار نفر خواهیم بود.

دبیر انجمن لوازم آرایشى و بهداشتى ایران اضافه کرد: از ابتداى شهریور ماه مجددا بخشنامه اى صادر شد با این مضمون که ٥٠درصد لوازم آرایشى که در گذشته وارد مى کردیم، در داخل تولید شود در حالى که با این شرایط اقتصادى همچین موضوعى امکان پذیر نیست.

مقیمى با اشاره به موانع تولید در حوزه لوازم آرایشى و بهداشتى توضیح داد: عده اى در گذشته ادعا مى کردند که قادر به تولید این محصولات هستند اما به لحاظ وارداتى بودن بخش عمده مواد اولیه این صنعت، این کار عملى نشد، از طرف دیگر بحث مابه التفاوت نرخ ارز به وجود آمد که این نیز مانع خودکفایى در بحث تولید شد.

وى ادامه داد: با وجود این مشکلات و با توجه به ممنوعیت واردات، امکان این که بتوانیم به ١٠٠ درصد تولید داخلى برسیم وجود ندارد.

مقیمى درباره میزان متکى بودن کشور به واردات محصولات آرایشى و بهداشتى اظهار کرد: در حال حاضر ٥٠درصد محصولات آرایشى، بیش از ٨٠ درصد عطریات و ٧٠درصد کرم هاى بهداشتى تخصصى متکى به واردات است اما در بحث محصولات شوینده و پاک کننده ها نیازى به واردات نداریم.

او همچنین از افزایش ١٠٠ درصدى قیمت این محصولات از ابتداى سال خبر داد و گفت: با توجه به ممنوعیت واردات قانونى، قاچاق و واردات این محصولات عمدتا کالاهاى تقلبى بوده همچنین عمده قاچاق از کردستان و مناطق جنوبى کشور انجام مى شود و بخش کمى مربوط به مناطق آزاد است.
مقیمى درباره وضعیت صنعت سلولزى کشور بیان کرد: در خصوص محصولات سلولزى ما فقط ٣٠درصد به واردات متکى بودیم اما در این شرایط خاص سازمان غذا و دارو واردات این محصولات را نیز منع کرد که در نتیجه منجر به کمبود این کالا در داخل کشور شد.

دبیر انجمن لوازم آرایشى و بهداشتى ایران درباره آینده بازار این محصولات تصریح کرد: با توجه به جلساتى که طى چند روز اخیر با مسئولان انجام شده، تا ١٠روز آینده مشکلى در تامین و توزیع محصولات سلولزى نخواهیم داشت همچنین درحوزه محصولات آرایشى نیز اگر واردات باز شود، گرانى و کمبود نیز برطرف خواهد شد چرا که ما این محصولات را به صورت اعتبارى مى خریم و درخواست تامین ارز از دولت نداریم.
کد مطلب : ۲۲۳۶
نام شما

آدرس ايميل شما