۱
رییس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت:

افزایش امید به زندگی یکی از دلایل افزایش سرطان در کشور

تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۳۲
کد مطلب : ۱۹۳
افزایش امید به زندگی یکی از دلایل افزایش سرطان در کشور
سالم خبر: رییس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت با بیان اینکه دو سوم عوامل كلي قابل پيشگيري در بروز سرطان به شيوه زندگي مربوط است، تاكيد كرد: ٤٠ تا ٥٠ درصد سرطان قابل پيشگيري هستند و چنانچه شيوه زندگي اصلاح شود، ميزان بروز سرطان ها نيز كاهش پيدا مي كند.
 
دکتر علی قنبری مطلق در گفت و گو با وبدا، درخصوص جدیدترین وضعیت بیماری سرطان در کشور با بیان اینکه سالانه 100 هزار نفر در کشور به سرطان مبتلا می شوند، گفت: برای اینکه جوامع را باهم مقایسه کنیم یا اینکه یک کشور را در بازه زمانی مختلف با خودش مقایسه کنیم، از شاخصی به نام ASR یا بروز استاندارد شده سنی استفاده می کنیم.
 
وی افزود: در ایران براساس آخرین و جدیدترین آمار، به ازای هر 100 هزارنفر، 173 مرد و 137 زن به سرطان مبتلا می شوند، البته این عدد در مقیاس جهانی به ترتیب 205 و 165 نفر به ازای هر 100 هزارنفر است، بنابراین بروز سرطان در ایران کمتر از متوسط جهانی است، اما نکته ای که اهمیت دارد، این است که بروز سرطان در کشورهای مختلف به خصوص در کشورهای درحال توسعه درحال افزایش است و بیشترین افزایش را در منطقه شرق مدیترانه مشاهده می کنیم و طبق تقسیم بندی های سازمان جهانی بهداشت ایران را نیز شامل می شود.
 
دکتر قنبری مطلق با بیان اینکه مهم ترین دلایل افزایش سرطان در کشورهایی مانند ایران افزایش امید به زندگی در مردم است، خاطرنشان کرد: امید به زندگی در ایران در طول 4 دهه اخیر، کمتر از 60 سال بوده، اما در حال حاضر امید به زندگی در ایران در مردان 74 سال و در زنان به 78 سال رسیده است و طبعا با افزایش سن مردم و پیش رفتن به سوی سالمندی، تعداد بروز سرطان در کشور افزایش پیدا می کند.
 
وی ادامه داد: شیوه زندگی ناسالم نیز عامل دیگری است که در ابتلا به بیماری سرطان نقش اساسی دارد و در این میان نقش تغذیه از همه بیشتر است، لذا خودمراقبتی، انتخاب تغذیه مناسب و سبد غذایی سالم از اهمیت دوچندان برخوردار است.
 
رییس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت گفت: يكي ديگر از موارد شيوه زندگي، عدم تحرك بدني كافي است كه حدود ٣٥ درصد ايرانيان فعاليت بدني كافي ندارند.
 
وي گفت: علاوه بر شيوه زندگي، عوامل محيطي مانند آلودگي هوا هم در بروز سرطان نقش دارد، مثلا ميزان مصرف سوخت هاي فسيلي و يا ميزان مصرف انرژي در ايران بيشتر از متوسط جهاني است.
 
دكتر قنبري مطلق با بيان اينكه دو سوم عوامل كلي قابل پيشگيري در بروز سرطان به شيوه زندگي مربوط است، تاكيد كرد: ٤٠ تا ٥٠ درصد سرطان قابل پيشگيري هستند و چنانچه شيوه زندگي اصلاح شود، ميزان بروز سرطان ها نيز كاهش پيدا مي كند./
 
کد مطلب : ۱۹۳
نام شما

آدرس ايميل شما