ابراهیم هاشمی، رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت های پخش دارو
سیاستهای بیمهای اشتباه، صنعت داروسازی ایران را به مرز ورشکستگی میبرد
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۰۷
کد مطلب : ۱۸۱۲۷
سالمخبر: رئیس هیئتمدیره انجمن شرکتهای پخش دارو و مکمل، نسبت به پیامدهای سیاستهای بیمهای اشتباه هشدار داد و تأکید کرد که ادامه این روند، صنعت داروسازی را به مرز بحران و کمبود دارو خواهد کشاند.
ابراهیم هاشمی با انتقاد از مدلهای اجرایی بیمههای درمانی اظهار داشت: در نظام سلامت، همه تصور میکنند که باید خدمات با حداقل قیمت ارائه شود، اما این هزینه در نهایت بر دوش پزشکان، پرستاران، صنعتگران دارویی و فعالان این حوزه خواهد بود. این نگاه اشتباه، صنعت داروسازی را تحت فشار شدید قرار داده است.
ابراهیم هاشمی با انتقاد از مدلهای اجرایی بیمههای درمانی اظهار داشت: در نظام سلامت، همه تصور میکنند که باید خدمات با حداقل قیمت ارائه شود، اما این هزینه در نهایت بر دوش پزشکان، پرستاران، صنعتگران دارویی و فعالان این حوزه خواهد بود. این نگاه اشتباه، صنعت داروسازی را تحت فشار شدید
هاشمی با اشاره به چالشهای ایجادشده توسط بیمهها تصریح کرد: «مدل فعلی بیمه اشتباه است و تعدد قوانین و ساختارهای جداگانه در بیمههای تأمین اجتماعی و سلامت، هزینههای اضافی و ناکارآمدی را در پی دارد. تأمین اجتماعی تنها افزایش ۱۵ درصدی تعرفههای دارویی را پذیرفته، درحالیکه هزینههای تولید و نرخ تورم بسیار بیشتر از این مقدار رشد داشته است. اگر این روند ادامه پیدا کند، کارخانههای دارویی تعطیل و واردات دارو با هزینههای چندبرابری انجام خواهد شد.
رئیس انجمن شرکتهای پخش دارو با اشاره به افزایش بیش از ۴۵ درصدی تورم در کشور تأکید کرد که این موضوع، هزینههای تولید را افزایش داده و ثبات قیمت دارو غیرواقعی است.
هاشمی افزود: سیاست ارز دولتی یکی از عوامل اصلی رانت و فساد در صنعت دارو است و این سیاست نهتنها مشکلات داخلی ایجاد کرده، بلکه صادرات دارو را نیز با چالش مواجه کرده است.
وی با تأکید بر اهمیت شفافسازی هزینههای تأمین اجتماعی، پیشنهاد داد که بیمههای پایه ادغام شوند تا هزینههای دولت کاهش یابد. اگر بیمههای پایه ادغام شوند، هزینههای دولت به شدت کاهش پیدا میکند. همچنین باید شفافسازی در زمینه هزینهکردهای تأمین اجتماعی ایجاد شود تا مشخص شود «۹ بیستوهفتم» (9/27) سهم درمان دوره اشتغال و بازنشستگی هر بیمه شده کجا هزینه میشود؟
وی همچنین ادامه داد: تامین اجتماعی ماهانه بین ۶۵ تا ۷۰ هزار میلیارد تومان دریافت میکند که یکسوم آن باید به درمان اختصاص یابد، اما تنها 6 هزار میلیارد ریال هزینه میشود. بهرغم الزام قانونی برای جداسازی سهم درمان، این اقدام انجام نمیشود.
هاشمی در ادامه با اشاره به مشکلات مالی دانشگاههای علوم پزشکی بیان کرد که مطالبات بخش پخش از بیمارستانهای دانشگاهی تا پایان دیماه به ۲۴.۳ هزار میلیارد تومان میرسد و مجموع مطالبات از نهادهای دولتی مانند تأمین اجتماعی و هلالاحمر ۳۷.۵ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
وی در پایان هشدار داد که اگر اصلاحات اساسی در نظام بیمهای کشور صورت نگیرد، بحران کمبود دارو و آسیبهای ناشی از آن، هزینههای جبرانناپذیری برای مردم و نظام سلامت خواهد داشت.