۰
محمد عبده‌زاده، رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی:

بدهی دولتی‌ها به داروسازها از ۳۰ هزار میلیارد تومان گذشته است

تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۱۳
کد مطلب : ۱۷۹۱۶
بدهی دولتی‌ها به داروسازها از ۳۰ هزار میلیارد تومان گذشته است
سالم‌خبر: رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران، گفت: وضعیت کمبود دارو در کشور هر روز نگران‌کننده‌تر می‌شود. همان‌طور که مدیرکل داروی وزارت بهداشت و درمان هم اعلام کرده‌اند موجودی برخی داروها تنها تا یک ماه است و برخی دیگر زیر سه ماه.

محمد عبده‌زاده همچنین افزود: بیمارستان‌های دولتی، دانشگاه‌های علوم پزشکی و مراکز درمانی که وابسته به نهادهایی مانند هلال احمر و تامین اجتماعی‌ هستند، بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی به صنعت داروسازی کشور دارند. در این شرایط از آنجایی که شرکت‌های تولیدکننده دارو نقدینگی نداشتند از ابتدای سال تاکنون ۶۰۰ میلیون دلار ارزی را که بانک مرکزی برای خرید مواد اولیه به این شرکت‌ها تخصیص داده، ابطال شده است.

وی همچنین ادامه داد: اگر
قرار باشد مساله کمبود دارو در کشور را مورد بررسی قرار بدهیم به این نتیجه می‌رسیم که رشته‌ای از اتفاقات به هم پیوسته باعث بروز این کمبود در کشور است. ابتدای این زنجیره به دولت و سازمان برنامه و بودجه می‌رسد. در واقع اعتباری که باید از طریق دولت و سازمان برنامه و بودجه به سازمان‌های بیمه‌گر و... تعلق بگیرد هیچ‌گاه مطابق با میزان هزینه این سازمان‌ها نبوده است. از طرفی پرداخت‌ها با فاصله‌های طولانی صورت می‌گیرد که باعث بروز بدهی‌های چند صد میلیاردی دولت به این سازمان‌ها می‌شود این زنجیره کمبود و نبود اعتبار تا بخش صنایع دارویی هم ادامه پیدا می‌کند و کار به جایی می‌رسد که تولیدکنندگان دارو یا مجبور می‌شوند از چرخه تولید کنار بروند یا میزان تولید را به حداقل برسانند.

عبده
زاده همچنین تصریح کرد: متاسفانه معضلات موجود در حوزه درمان بسیار گسترده و روزافزون است. از یک سو عدم واقعی‌سازی تعرفه‌های درمانی به بهانه اینکه نباید هزینه زیادی از جیب مردم برای امر درمان صورت بگیرد و از طرف دیگر دست خالی بیمارستان‌های دولتی و نداشتن هیچ پشتوانه مالی برای تامین هزینه‌های جاری کار را بسیار سخت کرده است.

ما نه‌تنها در بخش دارو مشکل داریم که در بخش تجهیزات پزشکی هم با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستیم. تجهیزات پزشکی به خصوص در بیمارستان‌های دولتی بسیار فرسوده و در اکثر موارد از رده خارج هستند و بیمارستان‌ها توان مالی به‌روزرسانی تجهیزات خود را ندارند. در آینده نزدیک یکی دیگر از بحران‌های حوزه بهداشت و درمان فرسودگی تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌ها خواهد بود.
این مساله الان هم وجود دارد اما قطعا با توجه به اینکه بیمارستان‌ها توان تامین هزینه جایگزینی این تجهیزات را ندارند به زودی صدای اعتراض بیماران هم بلند می‌شود.

تمام این مسائل با جان انسان‌ها سر و کار دارد و باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود تا جان هیچ بیماری به دلیل کمبود دارو و نبود تجهیزات و... به خطر نیفتد. تا زمانی که اعتبار مورد نیاز در حوزه بهداشت و درمان از سوی دولت تخصیص پیدا نکند و تعرفه‌ها واقعی نشود ما شاهد افزایش معضلات در این حوزه خواهیم بود. در واقع ریشه‌یابی این ماجرا کار ساده‌ای است و راه‌حل‌ها هم بارها و بارها از سوی کارشناسان این حوزه ارائه شده است. مساله اینجاست که دولت یک بار برای همیشه باید در این زمینه تصمیم سخت اما درست را بگیرد./ تجارت نیوز
 
کد مطلب : ۱۷۹۱۶
نام شما

آدرس ايميل شما