میزان ارز تخصیص یافته به شرکتها را کنترل میکنیم
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۳ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۵۶
کد مطلب : ۱۵۹۸
وی افزود: میزان ارزی که تا پایان خرداد ماه سال آینده برای ما تعیین شده 3.5 میلیارد دلار است و باید این میزان ارز را مدیریت کنیم؛ زیرا اگر کمبودی ایجاد شود، وزارت بهداشت باید به مردم پاسخگو باشد. در نتیجه باید سازوکار آن در اختیار وزارت بهداشت باشد. در همین راستا کمیته تخصیص ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی تعیین شده است و اولویت بندی نیز انجام میشود.
هاشمی افزود: اولویتهایی وجود دارد که ستاد تدابیر ویژه اقتصادی با اختیارات خاص از طرف رهبر معظم انقلاب و بانک مرکزی از این موارد اطلاع دارد و امیدواریم طی ماههای آتی ذخایری که مورد نیاز است، فراهم شود.
هاشمی درباره اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی نیز اظهار داشت: به روسای دانشگاهها تاکید شد که وقت بیشتری بگذارند و به کارهای مهمی مانند استقرار نظام ارجاع و تعادل منابع و مصارف، پرهیز از کارهای غیرضروری و صحبت بیشتر با مردم و مسئولان توجه کنند؛ باید قبول کنیم شرایط فعلی متفاوت است و با توجه به منابع مالی، باید به مردم قول بدهیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در حوزه خدمات سلامت، مردم در تمام دنیا به طور صددرصد راضی نخواهند بود، ادامه داد: هرچه رفاه افزایش یابد، باز هم کم است. از طرفی باید پذیرفت که ما خیلی ثروتمند نیستیم و نمیتوان در هر شهر بیمارستان ساخت؛ همه باید قبول کنند که هزینهها باید متناسب با درآمد باشد و در غیر این صورت منجر به دامن زدن به نارضایتی خواهد شد.
وی با اشاره به ارز تخصیص داده شده به دارو و تجهیزات پزشکی و کنترلها و نظارتها در این زمینه گفت: در مقطعی رییس جمهوری و معاون اول رییس جمهوری اعلام کردند که هر کسی برای هر موردی که میخواهد، ارز به میزان کافی وجود دارد و افراد میتوانند ثبت سفارش کنند. در آن بازه زمانی نظارتی وجود نداشت اما از وقتی از ما خواستند نظر بدهیم، کمیته تخصیص ارز گذاشتیم و از آن تاریخ همه مسئولیتها را میپذیریم.
هاشمی تاکید کرد: رییس جمهوری گفت اسامی شرکتها، افراد و موضوعاتی که ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی دریافت کردند، در رسانهها اعلام شود تا بیمارستانهای خصوصی و دولتی آگاهی داشته باشند که برای چه اقلامی ارز ارزان قیمت در اختیار واردکننده یا تولیدکننده قرار گرفته است. امیدواریم طی روزهای آتی این اتفاق بیفتد.