۱

جوانان ایرانی ۷ برابر متوسط جهانی سکته می‌کنند

تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۱۵
کد مطلب : ۱۴۶
جوانان ایرانی ۷ برابر متوسط جهانی سکته می‌کنند
سالم خبر : سکته مغزی جوانان ایرانی هفت برابر میانگین جهانی است.

دبیر دهمین کنگره استروک ایران با در یک نشست خبری با بیان این مطلب افزود:  شیوع سکته مغزی در ایران طی چندین مطالعه که انجام گرفته ( اصفهان و مشهد)  مشخص شده جوانان ایرانی بیشتر مبتلا به سکته مغزی می‌شوندالبته منظور از جوانان افراد کمتر از 50 سال است.

شهرام اویس‌ قرن گفت: طی مطالعه‌ای که در اصفهان انجام گرفت بروز سکته مغزی در جوانان 7 برابر میانگین جهانی بود که  دلیل 90 درصد از سکته‌ها مربوط به 10 عامل فشار خون، چربی بالا، دیابت، استعمال سیگار، وزن زیاد، عدم تحرک، بیماری قلبی، استرس، مصرف الکل و رژیم غذایی نادرست در جوانان است.

به گفته این متخصص در حال حاضر سکته مغزی در ایران رتبه دوم مرگ‌ومیر را دارد این در حالی است که در کشورهای پیشرفته دنیا سکته‌های مغزی رتبه چهارم مرگ‌ومیر را داراست و در حال حاضر مشکل اصلی متوجه جوان‌هاست. 

دکتر قرن بابیان این مطلب که مشکل سکته مغزی تنها به مرگ منجر نشده و در بسیاری از موارد باعث فلج شدن بخشی از بدن فرد بیمار می‌شود گفت: این اتفاق باعث بروز ناراحتی‌های بسیاری برای فرد تا پایان عمرش می‌شود.

دبیر دهمین کنگره استروک ایران با اشاره به اینکه در هر 10 دقیقه بعد از سکته مغزی فرد 2 میلیون سلول عصبی از دست می‌دهد، گفت: تشخیص درمان به موقع این بیماری در نجات جان آن بسیار حائز اهمیت است.

وی با اشاره به اقدامات مؤثر در پیشگیری به سکته مغزی اعلام کرد: اولین گام این است که جلوی این اتفاق را بگیریم چراکه زمانی که سکته مغزی حادث شود بازگشت به حالت قبل در بیمار تقریباً غیرممکن است. مردم باید بدانند تنها افراد سالخورده در معرض خطر نیستند بلکه اغلب افرادی که به دلیل سکته مغزی در اورژانس بستری می‌شوند زیر هفتادسال سن دارند. پس لازم است توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیریم. سیگار نکشید، اگر بیماری قند دارید قندتان را کنترل کنید، اگر چاقید وزنتان را کنترل کنید ورزش کنید.

دکتر قرن همچنین درباره  اقدامات درمانی موجود در کشور بعد از وقوع سکته مغزی گفت: اگر کسی به‌طور ناگهانی دچار بی‌حسی یک سمت بدن شد یا در حین مکالمه ناگهان توان تکلم را از دست داد و مواردی ازاین‌دست باید در اسرع وقت به اورژانس بیمارستان‌های کشور مراجعه کند.

وی افزود: در حال حاضر در کشور امکان تزریق آمپولی وجود دارد که اگر بیمار حداکثر سه تا چهار ساعت پس از رخ دادن سکته مغزی که از آن به زمان طلایی یادشده، به بیمارستان مراجعه کند به وی تزریق می‌شود و امکان بازگشت سلامتی بیمار بسیار افزایش می‌یابد. متأسفانه هر دقیقه که از زمان طلایی دو میلیون سلول مغزی از دست می‌رود که برای بازگشت آن کاری نمی‌توان کرد.

 شهرام اویس‌ قرن در نشست خبری دبیر دهمین کنگره استروک ایران اظهار داشت:‌ این کنگره دوم تا چهارم اسفند ماه سال جاری در کتابخانه ملی ایران و با حضور متخصصین و جراحان مغز و اعصاب، رادیولوژیست‌ها، پرستارها و صاحب‌نظران اساتید برجسته در حوزه سکته مغزی برگزار می‌شود.

وی افزود:‌ مراقبت از سکته مغزی کار تیمی می‌طلبد و بر این اساس آخرین روش‌های پرستاری بیماران سکته مغزی در دهمین کنگره استروک ایران همچنین تکنسین‌های اورژانس خط اول مواجهه با بیماران دچار سکته مغزی بوده بنابراین شرکت آنها در این کنگره سبب ارتقاء تکنسین‌های اورژانس در زمینه سکته مغزی می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه فردی که دچار سکته مغزی می‌شود در هر دقیقه 12 کیلومتر راه عصبی آن و یا به عبارتی 2 میلیون سلول عصبی‌اش از بین می‌رود، گفت:‌لذا درمان به  موقع بیمار سکته مغزی بسیار حائز اهمیت است و باید همه این افراد قبل از 4 ساعت و نیم طلایی اقدامات لازم برایشان انجام گیرد.

این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه تزریق وریدی و کشیدن لخته از رگ دو روش مهم برای نجات جان بیماران دچار سکته مغزی در زمان طلایی است، گفت:‌متاسفانه در همه بیمارستان‌های کشور این مسئله برای بیماران انجام نمی‌گیرد و هیچ کدام از بیمارستان‌های خصوصی تهران نیز درمان وریدی سکته مغزی را ندارد و در حال حاضر دو بیمارستان شریعتی و فیروزگر در حوزه کمک به بیماران سکته مغزی بسیار موفق بودند.

وی با بیان اینکه علیرغم احترام به طب سنتی باید بگویم که نمی‌توان از این طریق سکته مغزی را درمان کرد، گفت: برخی به دلیل فشار خون بالا به جای استفاده از قرص آبغوره مصرف می‌کنند و این سبب می‌شود که به دلیل کاهش نیافتن فشار خون دچار سکته مغزی شوند. بنابراین پیشگیری و درمان به موقع فشار خون بسیار حائز اهمیت است.
 
کد مطلب : ۱۴۶
نام شما

آدرس ايميل شما