واکنش ۳ شرکت بزرگ داروسازی جهان به شیوع سویه امیکرون
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۸ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۰۰
کد مطلب : ۱۱۰۶۷
به گزارش سالم خبر به نقل از کنبرا تایمز، با کشف سویه جهش یافته امیکرون در آفریقای جنوبی، نگرانی جهانی درباره اوج گیری دوباره همه گیری کرونا تشدید شده است. یکی از بزرگترین نگرانیها در حال حاضر این است که آیا این جهش باعث بی اثر شدن تاثیرگذاری واکسنهای فعلی میشود؟
همزمان با کشف امیکرون در قاره آفریقا، غولهای داروسازی جهان تحقیقات خود را درباره تاثیرگذاری واکسنهای خود در برابر آن آغاز کرده اند. بایونتِک، غول داروسازی آلمانی که به همراه شرکت فایزر موفق به ساخت واکسن مبتنی بر فناوری mRNA شده بود، اعلام کرد انتظار میرود اطلاعات تکمیلی درباره این سویه در دو هفته آینده ارائه شود و پس از آن طراحی واکسن جدید مناسب برای آن آغاز خواهد شد.
بایونتِک و فایزر وعده داده اند در صورت نیاز اضطراری قادر خواهند بود ظرف مدت یکصد روز واکسن با طراحی جدید به منظور مقابله با امیکرون را به بازار عرضه کنند. در بیانیه شرکت بایونتِک آمده است: ما نگرانی مقامات بهداشتی درباره جهشهای رخ داده در کووید ۱۹ را درک میکنیم و اکنون به فوریت در حال بررسی امیکرون هستیم.
این بیانیه میافزاید: ما در حال حاضر منتظر دریافت اطلاعات آزمایشگاهی تخصصی درباره سویه جدید هستیم که احتمالا ۲ هفته به طول بینجامد. این اطلاعات نشان خواهد داد جهشهای رخ داده در امیکرون باعث مقاومت آن در برابر واکسن ما شده است یا نه و ما در صورت نیاز اقدام به انجام تغییرات در واکسن تولیدی خود خواهیم کرد.
شرکت مدرنا، دیگر شرکت داروسازی جهان نیز در بیانیه ای اعلام کرد ما در حال کار بر روی یک دوز تقویتی (دوز سوم) هستیم که بتواند باعث ایمنی در برابر سویه جدید بشود . با این حال، اطلاعات تکمیلی درباره امیکرون در این زمینه ضروری است.
شرکت جانسون اند جانسون که تنها شرکت داروسازی جهان است که موفق به تولید واکسن کرونای تک دوز شده نیز با صدور بیانیهای گفت شرایط اضطراری فعلی به دلیل کشف امیکرون را رصد کرده و در حال آزمایش میزان کارایی واکسن خود در برابر این سویه جدید هستیم.
شرکتهای داروسازی جهان وعده دادهاند در صورت مقاومت امیکرون به واکسنهای موجود به سرعت واکسنهای جدید تطبیق یافته با این سویه را به بازار عرضه کنند. سازمان جهانی بهداشت گرچه سوریه امیکرون را در لیست سویههای بسیار مسری و واگیردار دسته بندی کرده اما هنوز درباره میزان مقاومت آن به واکسنهای موجود اظهار نظری نکرده است.