معاون پژوهشی مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران
قطع عضو بیماران دیابتی در همهگیری کرونا سه برابر افزایش یافته است
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۹:۰۴
کد مطلب : ۸۵۹۰
سالمخبر: معاون پژوهشی مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با شیوع پاندمی کرونا متاسفانه شاهد افزایش چشمگیر در میزان آمپوتاسیونها و قطع اندامهای تحتانی در بیماران دیابتی بوده ایم؛ به طوری که این میزان تا حدود سهبرابر در سال جاری که پاندمی کرونا است، رسیده است.
محمدرضا مهاجری همچنین افزود: افزایش میزان قطع عضو ناشی از پای دیابتی در بیماران مبتلا به دیابت در پاندمی کرونا به علت مراجعه دیرهنگام بیماران نگران کننده است.
محمدرضا مهاجری همچنین افزود: افزایش میزان قطع عضو ناشی از پای دیابتی در بیماران مبتلا به دیابت در پاندمی کرونا به علت مراجعه دیرهنگام بیماران نگران کننده است.
وی اظهار کرد: همهگیری کووید-19 موجب بروز اختلالاتی در آموزشهای پیشگیرانه، تشخیص و درمان به موقع دیابت شده و پیگیری نکردن درمان پای دیابتی در این بیماران
مهاجری با بیان اینکه متاسفانه بیماران در این روزها اغلب با درجات شدید عفونت ناشی از پای دیابتی به مراکز درمانی مراجعه می کنند، ادامه داد: این در حالی است که در صورت مراجعه به موقع و با بهره گیری از رویکرد چند رشتهای تیمهای تخصصی، میزان آمپوتاسیون تا ۳۴ درصد قابل پیشگیری است.
وی تصریح کرد: در دوره همهگیری کرونا، بیماران دیابتی باید بیش از پیش برای رعایت بهداشت پا و علائم زخم پا هشیار باشند و پایش منظم قند خون در بیماران دیابتی در دوران قرنطینه و تبعیت از رژیم غذایی مناسب از اقداماتی است که این بیماران باید انجام دهند.
مهاجری، استفاده
وی پنج عامل کلیدی برای پیشگیری از بروز زخم پا دیابتی را شامل شناسایی پای در معرض خطر، مشاهده و معاینه منظم، آموزش به بیمار، خانواده و تیم مراقبت تخصصی، استفاده همیشگی از پوشش مناسب پا و درمان علائم پیش از بروز زخم دانست.
بنابر این
بر اساس مطالعات انجمن دیابت ایران، ۲۲ درصد قربانیان کرونا مبتلا به دیابت هستند و افراد مبتلا به دیابت باید از ویروس کرونا بترسند. کسانی که سالها کنترل نامطلوب قند خون داشته اند و معدل قند خون آنها بالای ۷.۵ درصد است، در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند و باید از سلامت خود مراقبت بیشتری کنند.