گزارش سازمان دیده بان حقوق بشر از تاثیر تحریم بربیماران ایرانی:
کودکان پروانهای و مبتلا به سرطان خون؛ آسیبپذیرترینها در مقابل تحریم
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۸ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۲۴
کد مطلب : ۵۶۶۳
به گزارش سالم خبر از یورونیوز، این سازمان در ابتدای گزارش خود به معافیتهای آمریکا برای واردات بشردوستانه در نظام تحریمها اشاره کرده اما در عین حال گفته است که تحریمهای گسترده آمریکا علیه بانکهای ایران، همراه با مواضع تهاجمی از سوی مقامات امریکایی به شدت توانایی ایران در چنین واردات بشردوستانهای را محدود کرده است.
ترامپ در ماه مه ۲۰۱۸ از توافق بینالمللی هستهای با ایران خارج شد. چهار ماه پس از آن، دولت آمریکا تمامی تحریمهای اقتصادی مرتبط با برنامه هستهای ایران را که پیش از آن برداشته شده بودند،
این گزارش پیامدهای «تحریمهای دو چندان آمریکا» را تهدیدی جدی در حق ایرانیان برای سلامتی و دسترسی به داروهای حیاتی توصیف و به کمبودهای مستند شده از نبود داروهای حیاتی برای مبتلایان به صرع تا کودکان سرطانی ایرانی که از یافتن داروهای شیمیدرمانی فوری ناتوان هستند، اشاره کرده است.
براساس این گزارش عامل اصلی آثار آسیب زننده تحریمهای مجدد آمریکا علیه ایران این واقعیت است که تحریمها در عمل تا حد زیادی بانکها و شرکتهای بینالمللی نگران از اعمال تحریمهای ثانویه آمریکا علیه خود را از مشارکت در تعاملات تجاری و مالی با ایران، از جمله تعاملات بشردوستانه معاف از تحریمها، بازداشتهاند.
در این گزارش به محدودیتهای تامین مالی همراه با سقوط شدید ارزش واحد پول ایران اشاره شده و
دیدهبان حقوق بشر طبق این گزارش به این نتیجه رسیده است که وضعیت اقتصادی کنونی، با وجود معافیتهای بشردوستانه، مسبب آسیبهایی غیرلازم برای شهروندان ایرانی مبتلا به مجموعهای از بیماریها و شرایط پزشکی است.
در این گزارش به برخی بیماریها بیشتر اشاره شده و آمده است: برخی کسانی که بیش از دیگران تحت تأثیر قرار گرفتهاند ایرانیانی هستند که بیماریهای نادر و یا شرایطی دارند که نیازمند درمان و مراقبت ویژه هستند و از دسترسی به داروها و لوازمی ناتوان هستند که پیش از این در دسترس بودهاند.
در گزارش سازمان دیدهبان حقوق بشر به کودکان مبتلا به سرطان خون، بیماری پروانهای (بیماریای که منجر به پوست حساس و تاولزده میشود)،
در این گزارش به احتیاط اضافه یا «پایبندی بیش از حد» از سوی بانکها و شرکتهای دارویی نگران از نقض تحریمهای آمریکا اشاره شده و آن را عاملی قابل توجه در محدود کردن دسترسی ایران به پول لازم برای واردات داروها و تجهیزات پزشکی توصیف کرده است.
در مورد
این سازمان حقوق بشری با تاکید بر این موضوع که اگر کشور یا ائتلافی از کشورها دست به اعمال تحریم اقتصادی میزند باید اثر این تحریمها روی حقوق بشر جمعیت تحت تأثیر، مخصوصاً درباره دسترسی آنها به کالاهای حیاتی برای زندگی از جمله دارو و غذا، را مد نظر داشته باشد، افزود: «تحریمهای بیانتها و جامع مثل تحریمهای اعمالشده بر ایران در دولت آمریکا نیازهای بشردوستانه و برخورداری از حقوق بشر عموم جامعه ایران را تحت تأثیر قرار داده است.»