۰
رضا ملک زاده، معاون تحقیقات وزارت بهداشت:

افزایش 130 درصدی شیوع سرطان کشنده لوزالمعده هشدار دهنده است

نقاط داغ سرطان لوزالمعده در جهان کشورهای گرینلند، اروگوئه و جمهوری چک است
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۷ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۳۴
کد مطلب : ۵۶۵۶
افزایش 130 درصدی شیوع سرطان کشنده لوزالمعده هشدار دهنده است
سالم خبر: شیوع سرطان کشنده ی لوزالمعده 130 درصد افزایش یافته است.

به گزارش سالم خبر، افزایش شیوع این سرطان خاموش نه تنها در ایران که در سراسر جهان رشدی رو به افزایش داشته است.

رضا ملک زاده، معاون تحقیقات وزارت بهداشت و درمان در آخرین اظهارات خود درباره نتایج تازه ترین مطالعه جهانی بار بیماری های گوارشی (بخشی از مطالعه بار کل بیماری ها) درباره میزان بروز، شیوع و مرگهای ناشی از سرطان ها و بیماری های مهم گوارشی طی سالهای 1990 تا 2017  ( 27 سال گذشته) بی تحرکی و چاقی، مصرف الکل و سیگار را از عوامل ایجاد این بیماری می خواند.

 طی تحقیقی جامع به رهبری محققان
و دانشمندان ایرانی که نتایج آن از سوی رضا ملک زاده معاون پژوهش وزارت بهداشت و درمان در بزرگترین کنگره اروپایی گوارش در اسپانیا ارائه شد عنوان شد که 447 هزار مورد سرطان لوزالمعده که معادل 5.7 در هر 100 هزار نفر می شود در سال 2017 شناسایی شده است.

طی 27 سال گذشته میزان بروز این بیماری 130 درصد افزایش یافته است که در پی آن میزان افزایش مرگ بیماران ده درصد افزایش یافته است.
از 447 هزار گزارش ابتلا به سرطان لوزالمعده 441 هزار نفر از آنان جان خود را از دست داده اند و با این احتساب رتبه ی این نوع بیماری در مرگ های ناشی از سرطان در مقام هفتم ایستاده است.

براساس گزارش
ملک زاده نقاط داغ سرطان لوزالمعده در جهان کشورهای گرینلند، اروگوئه و جمهوری چک است.

اگرچه این نوع از سرطان در همه ی کشورهای جهان رو به افزایش است اما سهم کشورهای پردرآمد در ابتلا به سرطان لوزالمعده بالاتر است.

به گزارش معاون تحقیقات وزارت بهداشت میزان سالهای از دست رفته عمر مفید مبتلایان بر اثر سرطان لوزالمعده 9 میلیون سال برآورد شده که نسبت به 27 سال گذشته افزایش دو برابری داشته است.

اوج سنی بروز این نوع از سرطان در مردان 65 تا 69 سال و در زنان  75  تا 79 سال است.

یکی از رفتارهای شاخص این بیماری خاموش و خزنده بودن آن است که به رغم ابتلای فرد و
پیشروی بیماری هیچ گونه مشخصه و علائمی در فرد بیمار بروز نمی کند. به همین دلیل نیز تنها 5 درصد از مبتلایان در جهان، بیش از 5 سال عمر می کنند؛ این نرخ پایین بقا نشان از بی خبری مبتلایان از ابتلا، تا مرحله پیشرفت بیماری است.

تشخیص دیرهنگام بیماری یا موجب عدم درمان آن می‌شود یا زمان بسیاری طول می‌کشد تا فرد شرایط جراحی را پیدا کند و تقریبا در مراحل پیشرفته بیماری است که نشانه‌های آن در بدن بروز پیدا می کند که می‌توان به کاهش وزن، رنگ زرد و درد در ناحیه معده اشاره کرد.

در حال حاضر در هر سال حداقل 10 هزار نفر با علائم سرطان پانکراس تشخیص داده می‌شوند.
اگر سرطان زود تشخیص داده شود و عمل جراحی به موقع انجام شود، فرد مبتلا تا 5 سال بعد جراحی زنده خواهد ماند، اگر سرطان به بافت‌های مجاور منتقل شود فرد در نهایت 11 ماه زنده خواهد ماند و اگر سلول‌های سرطانی در سراسر بدن پخش شوند و دیگر اعضای بدن نیز درگیر شوند فرد درنهایت 2 تا 6 ماه زنده خواهد ماند.

از مهمترین عوامل خطر سرطان لوزالمعده می توان به  مصرف سیگار، دیابت و چاقی اشاره کرد که 21 درصد مرگهای ناشی از سرطان لوزالمعده منتسب به مصرف سیگار، با 93 هزار مرگ است و در رتبه بعدی، قند خون بالا با  39 هزار مرگ و چاقی با 26 هزار مرگ قرار دارند.
 
کد مطلب : ۵۶۵۶
نام شما

آدرس ايميل شما