وضعیت کمبودهای دارویی در گفت و گو با سخنگوی سازمان غذا و دارو:
22 قلم کمبود دارویی داریم که نیمی از آنها ضروری نیستند
داروهای ضروری همانند والسارتان یا تاموکسیفن و غیر ضروری مانند ترانگزامیک اسید یا فلوکسیتین به طور مقطعی کمیاب هستند
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۴ تير ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۲۱
کد مطلب : ۵۰۰۱
شهرام شعیبی، سخنگوی سازمان غذا و دارو در این باره به سالم خبر می گوید: یک فهرست 22 قلمی از داروهایی که در بازار کمبود دارند وجود دارد که حدود نیمی از آنها همچون والسارتان یا تاموکسیفن ضروری هستند. اما بقیه آنها همچون ترانگزامیک اسید یا فلوکسیتین حیاتی و ضروری نیستند.
وی افزود: همه این داروها اگرچه دچار کمبود شده اند اما بدین معنی نیست که یک بیمار از دسترسی به
شعیبی ادامه داد: در مورد داروهایی همچون والسارتان و تاموکسیفن که ضروری و حیاتی هستند نیز این داروها به اندازه نیاز بازار دارویی کشور موجود هستند و در بین دارخانه ها به طور سهمیه ای توزیع شده اند و باز هم بیمار بدون دارو نخواهد ماند. اما استوک دارویی از آنها وجود ندارد یا محدود است که در تلاشیم با واردات آنها در کوتاه مدت و رفع مشکل تولیدکنندگان داخلی طی یکی دو هفته آینده بتوانیم اوضاع را به حالت عادی برگردانیم.
وی گفت: برای مثال در مورد دارویی مانند تاموکسیفن در تلاشیم تا هرچه سریع تر مشکل تولیدکننده داخلی رفع شود و احتمالا
عرضه خواهد شد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد که بیماران با شماره گیری کد 190 یا 1490 می توانند از نزدیکترین داروخانه ای که داروی مورد نیاز آنها را موجود دارد، اطلاع پیدا کنند.
شعیبی در ادامه توضیح داد: داروهایی همچون پماد آلفا هم هستند که تولید کننده داخلی آنها را با فرمولاسیون انحصاری و با نام برند خود تولید می کرده و امروز به هر دلیلی نمی خواهد آن را تولید کند که تقاضا برای این قبیل داروها را نیز همانطور که گفتم می توان با فروارده های مشابه داخلی دیگر پاسخ داد و جزو کمبودهای بازار محسوب نمی شوند.
وی در پاسخ به اینکه چرا به رغم تاکید وزیر بهداشت بر حمایت قاطع از تولیدکنندگان داخلی، حتی داروهای تولید داخل با کمبود مواجه شده اند گفت: در هر کشوری بروز کمبودهای دارویی در بازار
شعیبی گفت: در دوره ای از سال گذشته هم تولیدکنندگان به دلیل مشکلات ارزی و غیره ناشی از تحریم و حتی برخی سوءمدیریت ها و عدم هماهنگی بین ارگان های مختلف که بسیاری از آنها حتی به وزارت بهداشت هم مرتبط نمی شد، نتوانستند مواد اولیه خود را به اندازه کافی انبار کنند و نتایج آن امروز خود را نشان می دهد. اما با همه اینها کمبودهای دارویی ما نسبت به دورهای تحریمی مشابه در گذشته بسیار محدود است و ما با وضعیت بحرانی در بازار دارو مواجه نیستیم.