وضعیت تغذیه مردان کشور نامطلوب است
تاریخ انتشار :
شنبه ۴ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۵۶
کد مطلب : ۴۰۷۸
سامل خبر : مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، الگوی تغذیهای مردان را نامطلوب اعلام کرد و گفت: ۵۹ درصد از مردان ۴۵ تا ۶۰ ساله دچار کمبود ویتامین D هستند.
به گزارش سالم خبر از وبدا، زهرا عبداللهی در نشست خبری که به مناسبت هفته سلامت مردان برگزار شد، گفت: قاعدتاً در بحث سلامت مردان یکی از اجزای مهم، بحث تغذیه است. در حال حاضر در کشور مهمترین علت مرگ و میر بیماریهای غیر واگیری مانند دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و سرطانها هستند و باید بدانیم که یکی از ریسکفاکتورهای این بیماریها تغذیه و الگوی غذایی نامناسب است که در کنار فعالیت بدنی کم، دو عامل اصلی محسوب میشوند که باعث شیوع فزاینده بیماریهای غیرواگیر شدهاند.
وی با بیان اینکه الگوی غذایی مردان مطلوب نیست، گفت: به عنوان مثال مردان در روز ۱۰ گرم نمک مصرف میکنند؛ در حالیکه طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی باید کمتر از پنج گرم در روز نمک مصرف کرد. این موضوع میتواند در مردان منجر به فشار خون و یا بیماریهای قلبی و عروقی، پوکی استخوان و سرطان معده شود.
وی ادامه داد: در عین حال در حوزه پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر مصرف پنج واحد میوه و سبزی در روز توصیه شده است، اما مطالعات ما نشان میدهد در این زمینه هم الگوی غذایی مردان مناسب نیست و ۱۷ درصد مردان ۱۸ سال به بالا حداقل دو بار در روز میوه و ۴۰ درصد مردان سه واحد در روز سبزی مصرف میکنند. همچنین اطلاعات موجود ما نشان میدهد که مردان ۱۸ سال به بالا ۷۵ درصد اضافه وزن و چاقی دارند. در این زمینه الگوی غذایی نامناسب یک عامل بسیار مهم محسوب میشود.
عبداللهی با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد مردان تحرک بدنی کافی دارند، گفت: طبق بررسیهای ما ۴۰ درصد مردان ۴۵ سال به بالا مبتلا به فشار خون و کلسترول بالا هستند که یکی از علل مهم آن تغذیه نامناسب است. همچنین در پسران بین هفت تا ۱۸ ساله نیز حدود ۲۲ درصد اضافه وزنشان از دختران این سن بیشتر است و حدود ۲۰ درصدشان هم دچار چاقی شکمی هستند که طبعاً مصرف بیرویه فستفود، مواد قندی و عدم تحرک علت این مشکلات است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه حدود ۵۹ درصد مردان ۴۵ تا ۶۰ ساله دچار کمبود ویتامین D هستند، گفت: همچنین میزان کمبود ویتامین D در مردان ۱۴ تا ۲۰ ساله ۵۸ درصد است. باید توجه کرد که کمبود ویتامین D خطر پوکی استخوان را افزایش داده و عدم کمبود آن نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر دارد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر از طریق شبکههای بهداشتی درمانی کشور و در قالب طرح تحول سلامت خدمات و مراقبتهای تغذیهای وسیعی تدوین شده و از طریق خانههای بهداشت، پایگاههای سلامت و … برای مردان ارائه میشود. یکی از اقداماتمان بکارگیری ۱۲۰۰ کارشناس تغذیه در این مراکز است که تمام مردانی را که مراجعه میکنند از نظر الگوی غذایی و نمایه توده بدنی ارزیابی کرده و مردانی را که دچار دیابت، چربی خون و… هستند، به پزشک یا کارشناس تغذیه ارجاع میدهند.
عبداللهی همچنین گفت: یکی از اقداماتمان نیز بحث مکمل یاری با ویتامین D است که در حال حاضر در تمام دبیرستانهای پسرانه انجام میشود و ماهانه یک مکمل ویتامین D ۵۰ هزار واحدی به پسران دبیرستانی میدهیم.