عضو هیات رییسهی مجلس خبر داد:
مالیات پزشکان ۷۲۰۰ میلیارد تومان است
تفاهمنامههای غیرقانونی بین نظام پزشکی و سازمان امور مالیاتی از سال 93 تاکنون امضا و براساس آن مالیات گرفته میشود
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۴۷
کد مطلب : ۳۸۰۲
اگر چه سازو کار محاسبه ی درآمد پزشکان و جامع نبودن محاسبات در این زمینه همیشه موضوع مورد مناقشه دست اندرکاران این حوزه بوده است اما امیرآبادی فراهانی عضو کمیسیون تلفیق مجلس با حضور در برنامه ی گفت و گوی ویژه ی خبری اعلام کرد که مجموع درآمد پزشکان متخصص در سال ۱۷ هزار و ۲۸۰ میلیارد تومان، پزشک عمومی ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان و دندانپزشکان ۸ هزار و ۸۸۰ میلیارد تومان است و جمع مالیات آنها ۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است.
مالیات پزشکان با درآمد واقعی آنان موضوع مورد بحث در این برنامه بود که علاوه بر این نماینده مجلس، محمد جهانگیری معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشورو عرفان قمی کارشناس امورمالیاتی به بیان نقطه نظرات خود در این باره پرداختند.
جهانگیری معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به میزان پرداختی مالیات پزشکان گفت: با توجه به اینکه در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی قرار داریم موضوع خدمات پزشکی جزو افتخارآفرینترین حوزههای عرصه خدمات وعلم وفناوری کشور به حساب میآید که این موفقیت بدون تلاش و برنامهریزیهای بی وقفه دولت، مجلس و تمام آحاد مردم علی الخصوص نخبگان محقق نمیشد.
وی افزود: پزشکانی که چندین سال با تحقیق و پژوهش توانستند طبابت ما را در منطقه و سطح بین المللی زبانزد کردند و این موضوع جزو سرمایهگذاریهای ما در حوزه پزشکی به حساب میآید.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور با بیان اینکه ۸۵ درصد خدمات بستری تاکنون در بخش دولتی انجام میشود، ادامه داد: با توجه به اینکه بالاترین خدمات را هم در بخش بستری وجود دارد، مالیات این ۸۵ درصد مانند حقوق و ... کسر و پرداخت میشود. در موسسات دیگر هم مانند بیمارستانها، مراکز درمانی خصوصی و نهادهای دیگر مالیات پرداخت میشود. سازمان امور مالیاتی رقم ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام کرده
امیرآبادی فراهانی عضو هیات رئیسه مجلس با اشاره به مصوبات مجلس در این زمینه گفت: ما دو مصوبه در کمیسیون تلفیق در این زمینه داشتیم، ابتدا مقرر شد که تمامی بیمارستانها اعم از خیریه و دولتی ۱۰ درصد از دریافتی خود را به صورت علی الحساب به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند، مصوبه دیگر هم این بود که پزشکان مکلف هستند در مطبهای خود مجهز به کارتخوان باشند.
ترکیب جمعیتی جامعه پزشکی
امیرآبادی فراهانی تصریح کرد: در حال حاضر ما ۵۰ هزار ماما، ۲۵ هزار گروههای پرونده دار، ۱۵۰۰ نفر دکتر علوم آزمایشگاهی، ۲۰ هزار دکتر دندان ساز، ۲ هزار دندانپزشک متخصص، ۳۵ هزار داندانپزشک عمومی، ۳۶ هزار پزشک متخصص و فوق تخصص و همین طور ۸۰ هزار پزشک عمومی داریم که این آمار آخرین آمار از تعداد نیروی انسانی جامعه پزشکی است.
آیا حقوق ماهانه هر پزشک، ۲.۲ میلیون تومان است؟
عضو هیات رئیسه مجلس افزود: در سال اخیر مسئولان مالیاتی مصاحبههایی داشتند و اعلام کردند که مالیات پزشکان را ۷۰۰ میلیارد تومان تخمین میزنیم و بعد اعلام کردند که از این تعداد جامعه پزشکی فقط ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات پرداخت کردند. بر اساس اظهارات آنها از جمله رئیس سازمان امور مالیاتی تهران از میان حدود ۳۰ هزار پرونده پزشکان در تهران تنها ۱۱ هزار نفر برای عملکرد سال ۹۶ اظهارنامه ارائه کردند که میانگین اعلامی از سوی پزشکان برای هر نفر ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده است که درآمد آنها به شمار میرود.
وی ادامه داد: اگر مقدار مالیات سالیانه پزشکان طبق اظهار نظر سازمان امور مالیاتی ۷۰۰ میلیارد تومان باشد با فرض اینکه ۲۰ درصد برای مالیات کسر شود عدد نهایی به ۳۵۰۰ میلیارد تومان درآمد پزشکان در سال ۹۶ میشود که این عدد اگر بین ۱۳۰ هزار پزشک تقسیم کنیم میانگین درآمد هر پزشک سالیانه ۲۷ میلیون تومان میشود که به صورت ماهیانه هر پزشک ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان درآمد هر پزشک میشود که آیا هر
جهانگیری تصریح کرد:اگر یک پزشک سالیانه ۱۰۰ میلیون درآمد داشته باشد با توجه به هزینههای موجود که مقداری از این درآمد مشمول مالیات میشود مثل یک پزشک عمومی با درآمد سالانه به مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان ۱۵ درصد از این مبلغ شامل مالیات میشود از سوی دیگر با توجه به اینکه امسال هم مقرر شد کارمندان زیر ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معاف از مالیات شوند که این پزشک عمومی ذکر شده جزو افراد معاف از مالیات محسوب میشود.
مانور بر موضوع مالیات پزشکان عمومی انحراف است
عرفان قمی کارشناس امورمالیاتی نیز در این برنامه با بیان اینکه مالیات پزشکها به صورت عمومی به متخصصان و دندانپزشکان مربوط میشود، گفت: اینکه ما فقط نسبت به پزشکان عمومی مانور داشته باشیم، موضوع را به انحراف میکشاند، از طرفی آقای پزشکیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کردند که در تخصصهایی مانند قلب و عروق درآمدهای ماهیانه ۵۰۰ میلیون تومانی هم وجود دارد که بخش اصلی درآمد پزشکان مربوط به متخصص، دندانپزشک و فوق تخصص میباشد.
وی افزود: منابع درآمدی پزشک به سه بخش تقسیم میشود؛ ابتدا قسمت حقوق آنهاست که درصد کمی از مالیات را شامل میشود، بخش دیگر مطب پزشکان بوده که از طریق اظهارنامه مالیاتها صورت میگیرد و قسمت سوم بخش کارانه است که از این بخش مالیاتی اخذ نمیشود و به صورت عمومی مورد غفلت قرار میگیرد.
جهانگیری در پاسخ به این پرسش که چرا نیمی از پزشکان اظهارنامه را تکمیل نمیکنند، یادآور شد: ما با سازمان امور مالیاتی صحبت کردیم که تعدادی از پزشکان اظهارنامه خود را ارائه نمیدهند که استدلالهایی در این زمینه وجود دارد، ضمن اینکه در تهران بسیاری از پزشکان تمام وقت مشغول هستند و به صورت کلی ۷۵ هزار پزشک اظهارنامه خود را ارائه دادند در حالی که ۸۵ هزار تعداد پروانه مطب صادر شده در کشور وجود دارد.
این قانون شامل قشر پزشک نمی شود
عرفان قمی
این تفاهم نامه غیرقانونی است
وی با اشاره به تفاهم نامههای غیرقانونی بین نظام پزشکی و سازمان امور مالیاتی اظهار کرد: تا سال ۹۳ این تفاهم نامههای غیرقانونی امضا میشد، سال ۹۳ دیوان عدالت اداری حکم میدهد که از این به بعد این تفاهم نامهها غیرقانونی است، اما با این وجود از سال ۹۳ تاکنون این تفاهم نامههای غیرقانونی امضا و براساس آن مالیات گرفته میشود.
این کارشناس امور مالیاتی با اشاره به اینکه کارانه کاملا غیر شفاف است، افزود: صنوف پر درآمد فرارهای مالیاتی گسترده دارند، قانونگذار باید پاسخ بدهد که چرا چنین اختیاری را به سازمان امور مالیاتی داده است و بدون بررسی مدارک طی تفاهم نامهای مالیات باید از آنها اخذ شود.
محمد جهانگیری معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه ۱۱ هزار پزشک بالای ۲۰ میلیون در آمد دارند که اظهار نامه مالیاتی ارائه داده اند، گفت: ما از تمام شفاف سازیها برای تمام اقشار حمایت میکنیم، کسانی بودند که سال گذشته ۶۰۰-۴۰۰ میلیون مالیات پرداخت کردهاند.
امیرآبادی فراهانی تصریح کرد: بر اساس استناد سازمان نظام پزشکی در حال حاضر الزام قانونی لازم برای نصب کارت خوان در مطب وجود ندارد، نبود الزام قانونی برای نصب کارت خوان از سوی مسئولین وزارت بهداشت مطرح شده است، سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرده است که خوشحال میشویم اگر کسی الزام قانونی این موضوع را به وزارت بهداشت اعلام کند، لذا ما در کمیسیون تلفیق مجلس در این رابطه قانون وضع کردهایم.