۰
جنجال واشنگتن با شرکتهای داروسازی هنوز ادامه دارد:

اهرم فشار دولت ترامپ برای کاهش قیمت دارو

سال گذشته فشار بسیاری روی شرکتهای فایزر و مرک بود
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۵۹
کد مطلب : ۳۵۷۸
اهرم فشار دولت ترامپ برای کاهش قیمت دارو
سالم خبر: دولت ترامپ قصد دارد همچنان سیاست فشار آوردن روی شرکت‌های داروسازی برای ممانعت از افزایش قیمتها را ادامه دهد اما باید دید این سیاست تا کجا می تواند موثر واقع شود و آیا مصرف کننده نهایی از این طرح راضی خواهد بود یا خیر؟
 
به گزارش سالم خبر از بلومبرگ واشنگتن خواهان کاهش قیمت دارو است اما وال استریت خواستار افزایش قیمت سهام در کشور است و برای بسیاری از شرکتهای داروسازی در امریکا ، راضی نگهداشتن هر دو طرف کار بسیار دشواری است.
 
سال گذشته صنعت داروسازی امریکا متعهد شد قیمت دارو را ثابت نگهدارد اما در ابتدای سال جدید شرکتهای داروسازی طبق روال هر ساله ی خود قیمت محصولاتشان
را در بازار افزایش دادند.این افزایش قیمت شامل داروهای پر مصرف آرتروزو داروهای مسکن وانواع دیگر داروها می شد.
 
طبق آمار ارایه شده توسط بلومبرگ متوسط  قیمت دارو در سال ۲۰۱۹ میلادی نسبت به سال قبل ۶.۷ درصد رشد کرد البته تاکید شده است که قیمت بسیاری از داروها نسبت به سالهای قبل کمتر افزایش یافته است که دلیل آن را می توان در فشارهای کاخ سفید و شخص ترامپ روی این شرکتها جست وجو کرد.
 
شرکتهای داروسازی  در اعتراض به  فشار کاخ سفید می گویند که با عدم افزایش قیمتها یا افزایش کمتر از میزان معمول، ما منابع مالی لازم برای تولید محصولات تازه یا بازنگری روی محصولات موجود در بازار را نخواهیم
داشت.
 
جفری پورجس تحلیل گر لیرینگ پارتنرز در این مورد به بلومبرگ گفت: کاخ سفید، شرکتهای بیمه و هر ارگانی که مانع افزایش قیمت دارو می شود ، میزان وابستگی شرکتهای داروسازی برای تامین نیازهای مالی خود را نمی داند.آمارها نشان داده است در فاصله سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ میلادی دو سوم از رشد درآمد شرکتهای داروسازی حاصل از فروش ۴۵ محصول پر فروش در بازار به دلیل  افزایش قیمت دارو در هر سال تامین شده است.
 
یکی از راه هایی که شرکتهای داروسازی در این وضعیت انتخاب می کنند ، وارد شدن به قراردادهای M&A یا ادغام  است. شرکت celgene   هم اخیرا توافق کرده است  در ازای دریافت ۷۴ میلیارد دلار به 
شرکت Bristol Myers squibb co واگذار شود.بریستول در هفته اخیر قیمت بسیاری از داروهای خود از جمله داروهای درمان آرتروز و لوسمی  را افزایش داد.
 
شرکتهای داروسازی دیگر هم برای حل مشکلشان با چالشهای دیگری روبه رو هستند اما واقعیت اینجاست که در این شرایط جهت گیری های سیاسی بیش از مسایل اقتصادی نگران کننده است .
 
سال گذشته فشار زیادی روی شرکتهای فایزر و مرک بود . شرکت فایزر که در سالهای قبل از نظر نرخ رشد درآمد و سودآوری در میان برترین شرکتهای داروسازی بوده است به دلیل اینکه شخص ترامپ ازسیاست افزایش قیمتش انتقاد کرد، این روند را متوقف کرد. در ماه نوامبر مدیر عامل این شرکت داروسازی تاکید کرد که
در صورت عدم افزایش قیمت در سال جدید، با مشکلات مالی روبه رو می شوند اما نرخ افزایش قیمتها کمتر از سالهای قبل خواهد بود.
 
اخیرا بلومبرگ ازبرایان رای تحلیل گرارشد دولت مطلبی را نقل کرد که در رسانه ها مورد توجه قرار گرفت. 
او گفته بود که سرو صدای سیاسی فشار زیادی به شرکتهای داروسازی وارد می کند  و میزان هجمه به شرکتهایی که قیمت داروهای خود را بیش از ۱۰ درصد افزایش می دهند بیشتر خواهد بود.
 
البته پس از انتشار این خبر ، او درمورد این سخنانش  به هیچ یک از خبرنگاران توضیح بیشتری نداد اما با اتفاقات پس از آن بعدها قصد دولت امریکا از رسانه ای شدن این مساله روشن شد.
 
 
کد مطلب : ۳۵۷۸
نام شما

آدرس ايميل شما