۰

39 درصد ایرانی‌ها حداقل یک بار به انگل توکسوپلاسماگوندی مبتلا شدند

تاریخ انتشار :
سه شنبه ۳ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۱۷
کد مطلب : ۲۳۲۹
39 درصد ایرانی‌ها حداقل یک بار به انگل توکسوپلاسماگوندی مبتلا شدند
سالم خبر : بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با بیان این‌ که طبق تحقیقات انجام شده 39 درصد جمعیت ایران حداقل یک بار به انگل توکسوپلاسماگوندی مبتلا شدند، گفت: انگل توکسوپلاسما از طریق گربه به انسان منتقل و در برخی مواقع موجب سقط جنین مادران باردار می‌شود.
 
دکتر بهادر حاجی‌محمدی، بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با بیان این‌که طبق تحقیقات انجام شده یک عامل انگلی به نام توکسوپلاسما گوندی در نمونه‌ فرآورده‌های گوشتی شناسایی شده است، به ایسنا گفت : گربه میزبان اصلی این انگل است.

وی با اشاره به این‌که انگل توکسوپلاسماگوندی، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوانات است، افزود: گربه‌های ولگرد به دلیل شکار موش میزبان این انگل هستند و با مدفوع خود علف‌های مصرفی حیوانات علف خوار را نیز مسموم می‌کنند.

رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای یزد، علف‌های مسموم یکی از مهمترین راه‌های ورود انگل توکسوپلاسماگوندی به مواد گوشتی است،‌ گفت:‌ این بیماری از طریق دهان و مصرف علف به حیوانان حلال گوشت نظیر گاو و گوسفند منتقل می‌شود. نگهداری حیوانات خانگی مانند گربه و تماس با آن خطر بزرگی برای افراد است و تحقیقاتی که انجام شد نشان داد به طور میانگین 30 درصد گربه‌های آپارتمانی آلوده به توکسوپلاسما هستند.

حاجی محمدی با اشاره به این‌که 50 درصد گربه‌های ولگرد نیز به این بیماری مبتلا بودند، اظهار کرد: این گربه‌ها با آلوده کردن سبزی‌های خانگی انسان‌ها را بیمار می‌کنند پس ضروری است که افراد به نکات بهداشتی بیشتر توجه کنند، بنابراین یکی از مهمترین راه‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری، شستشوی کامل سبزیجات قبل از مصرف است. گربه‌های مبتلا به این انگل می‌توانند از راه مدفوع خود آن را دفع کنند که برخی افراد در اثر بی دقتی و تماس با این عامل بیمار می‌شوند.

بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با اشاره به این‌که انگل توکسوپلاسما می‌تواند بسیاری از انسان‌ها را آلوده کند، تصریح کرد: تحقیقات نشان داده که 39 درصد جمعیت ایران کنونی حداقل یک بار به این انگل مبتلا شدند.

وی با بیان این‌که علائم این بیماری شبیه آنفلوانزاست، گفت: تب، لرز، درد عضلانی و تورم گره‌های لنفاوی مهمترین علایم آن است. ممکن است علائم انگل توکسوپلاسما در افرادی که سیستم ایمنی قوی دارند مشخص نشود. این میکروب در افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند بسیار خطرناک‌تر است.

حاجی محمدی در ادامه به تکسوپلاسمای مادرزادی اشاره کرد و گفت: این نوع از توکسوپلاسما موقعی اتفاق می‌افتد که مادر باردار باشد. این عامل بیماری در دوران بارداری فقط منجر به تب و لرز نمی‌شود. توکسوپلاسمای مادرزادی در زنان بارداری که برای اولین مبتلا می‌شوند خطر سقط جنین را به دنبال دارد. مادرانی که قبل از بارداری سابقه ابتلا به این انگل را دارند بدنشان مقاوم شده و خطری آن‌ها را تهدید نمی‌کند.

وی به انجام تحقیقی در زمینه انگل تکسوپلاسما بر روی مادران باردار اشاره کرد و گفت: این تحقیق که بر روی 600 مادر باردار انجام شده نشان داد سه نفر از این مادران برای اولین بار به این میکروب مبتلا شدند.

بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با بیان این‌که درصد خطر این عامل بیماری در سه ماهه اول بارداری زیاد است و در صورت عدم سقط جنین منجر به ناهنجاری‌های مادرزادی می‌شود، اظهار کرد: ناهنجاری‌های مادرزادی نقص‌های تولد است که نوزاد حین تولد به آن‌ها مبتلا می‌شود.

مدیرگروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به این‌که ابتلا به توکسوپلاسما در سه ماهه آخر بارداری عوارض کمتری را در پی دارد، افزود: در این دوره از بارداری باعث اختلالات چشمی نظیر تاری دید، آب مروارید، ضعف چشم و دو بینی می‌شود. این اختلالات اغلب در دوران نوجوانی که تغییرات هورمونی زیاد است، خود را نشان می‌دهد اما اگر مادر در دوران بارداری مکرر و منظم به پزشک مراجعه کند قابل کنترل است.

حاجی محمدی به راه‌های انتقال توکسوپلاسماگوندی اشاره کرد و گفت: با توجه به مطالعات انجام شده، مصرف گوشت و شیرخام به ویژه شیرخام‌ بز از نظر انتقال بیماری بسیار حائز اهمیت است بنابراین باید همواره از مصرف کباب نیم پخته یا خونی، جگر آبدار و شیر غیر پاستوریزه پرهیز کرد.

توکسوپلاسماگوندی یکی از گونه‌های خطرناک انگلی است که از طریق گربه بیمار به علف و منابع گوشتی انسان‌ها منتقل می‌شود و مهمترین دلیل عوارض جسمی در افراد به ویژه زنان باردار است. زنان بارداری که برای اولین بار در سه ماهه اول بارداری به این انگل مبتلا می‌شوند ممکن است جنین خود را از دست بدهند.
کد مطلب : ۲۳۲۹
نام شما

آدرس ايميل شما