۰
۵
امیر کامران نیکوسخن، رئیس انجمن دیابت ایران:

دسترسی به جدیدترین داروها و تجهیزات حق بیماران دیابتی است

تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۳۳
کد مطلب : ۱۷۸۰۹
دسترسی به جدیدترین داروها و تجهیزات حق بیماران دیابتی است
سالم‌خبر: رئیس انجمن دیابت ایران، گفت: بیماران دیابتی حق دارند به جدیدترین داروها و تجهیزات؛ دسترسی آسان و با هزینه مناسب داشته باشند. تأمین داروهای بیماران دیابتی تنها یک مسئله پزشکی نیست، بلکه یک مسئله اجتماعی و اقتصادی است که نیازمند توجه جدی مسئولین و جامعه است.
 
امیر کامران نیکوسخن با اشاره به ممنوعیت واردات نوار تست قند خون در سال ۹۹ با اتکای صرف به تولید داخلی و بدون در نظر گرفتن عوامل اقتصادی و بازار و همچنین با انتقاد از وضعیت پوشش بیمه ای نوار تست قند خون، اظهار داشت: بیماران دیابتی، به ویژه نوع یک و زنان باردار، برای کنترل بیماری خود به نوار تست نیاز مبرم دارند. اما متاسفانه، در حالی که برخی بیمه‌شدگانی مانند نیروهای مسلح از پوشش کامل این هزینه برخوردارند، اکثریت قریب به اتفاق بیماران دیابتی، از جمله بیمه‌شدگان تامین اجتماعی و سلامت، از این پوشش محروم هستند. این شکاف عمیق در پوشش بیمه‌ای، بیماران را با چالش جدی تامین این محصول حیاتی روبرو کرده است.
 
وی با تاکید بر اینکه مشکل اصلی کمبود نوار تست قند خون نیست، بلکه ناسازگاری نوارهای تست ایرانی با دستگاه‌های خارجی است، خواستار توجه بیشتر
پزشکان و بیماران به این موضوع شد.
 
نیکو سخن در ادامه به تشریح دلایل این مشکل پرداخت و گفت: «متاسفانه بسیاری از بیماران و حتی برخی از پزشکان به دستگاه‌های کنترل قند خون ایرانی بی‌اعتماد هستند و تصور می‌کنند که دقت کافی ندارند. در حالی که این یک باور اشتباه است و دستگاه‌های ایرانی از دقت بالایی برخوردارند. یکی از مزایای مهم دستگاه‌های ایرانی، قابلیت تحلیل داده‌ها و انتقال خودکار آن‌ها به گوشی موبایل است که به بیماران و پزشکان کمک می‌کند تا بهتر بیماری را مدیریت کنند.»
 
وی همچنین به مسئله قیمت بالای سنسورهای پایش قند خون که در برخی کشورهای دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد، اشاره کرد و گفت: «این سنسورها گرانی بسیار بالایی دارند و بیمه‌ها نیز هزینه آن‌ها را پوشش نمی‌دهند. در حالی که دستگاه‌های ایرانی با قیمت مناسب‌تر و امکانات تحلیل داده، گزینه‌ای مناسب‌تر برای بیماران دیابتی ایرانی هستند.»
 
مدیرعامل انجمن دیابت ایران با تاکید بر اینکه بیماران بهتر است از دستگاه‌های ایرانی استفاده کنند، افزود: بیماران می‌توانند با تماس با انجمن دیابت، اطلاعات لازم در مورد نحوه
تهیه دستگاه‌های ایرانی و استفاده از آن‌ها را کسب کنند. همچنین، از بهمن ماه ۱۴۰۰، سازمان بیمه سلامت نیز هزینه نوار تست قند خون را بر اساس نیاز بیماران پوشش می‌دهد.
 
چالش‌های واردات دارو برای بیماران دیابتی
وی همچنین با اشاره به قیمت‌های متغیر داروها و تجهیزات پزشکی، عنوان کرد: اگرچه شورای بیمه مصوباتی برای حمایت از بیماران داشته است، اما هنوز مشخص نیست که این مصوبات تا چه حد عملیاتی خواهد شد و آیا بیماران می‌توانند به طور کامل به این حمایت‌ها اعتماد کنند.
 
نیکو سخن با تاکید بر اینکه مشکل اصلی بیماران دیابتی، کیفیت انسولین‌های ایرانی نیست بلکه سوء استفاده از قانون نسخه و عدم تطابق دوز داروهای جایگزین است، خواستار اصلاح این روند شد.
 
نیکو سخن با اشاره به قوانین کپی‌رایت بین‌المللی در حوزه دارو، گفت: تولید انسولین یک فرآیند پیچیده و پرهزینه است و شرکت‌های دارویی برای حفظ انحصار خود، مدت‌زمان طولانی‌ای حق کپی‌رایت این دارو را حفظ می‌کنند. اما در ایران، به دلیل عدم رعایت کامل این قوانین، شرکت‌های داخلی توانسته‌اند نسخه‌های مشابهی از انسولین‌های اصلی تولید کنند که به
آن‌ها بیوسیمیلار گفته می‌شود.
 
وی افزود: مشکل اصلی اینجاست که این انسولین‌های بیوسیمیلار ممکن است از نظر دوز و اثرگذاری با انسولین اصلی تفاوت‌هایی داشته باشند. در بسیاری از موارد، پزشک یک نوع انسولین خاص با دوز مشخصی را برای بیمار تجویز می‌کند، اما داروخانه به جای آن، داروی مشابهی با دوز متفاوت ارائه می‌دهد. این مسئله می‌تواند منجر به عدم کنترل مناسب قند خون و بروز عوارض جدی برای بیمار شود.
 
نیکو سخن در ادامه، خواستار اصلاح قانون نسخه شد و گفت: داروخانه‌ها باید موظف شوند که دقیقاً همان دارویی را که پزشک تجویز کرده است به بیمار تحویل دهند و حق تغییر برند یا دوز دارو را نداشته باشند. همچنین، پزشکان نیز باید با توجه به دوزهای موجود از انسولین‌های ایرانی، نسخه‌های خود را تنظیم کنند.
 
به یک سیستم جامع و یکپارچه نیاز داریم
 
در انتها مدیرعامل انجمن دیابت ایران، به ارائه راهکاری برای بهبود وضعیت تأمین داروهای بیماران دیابتی پرداخت. وی با اشاره به نبود یک سیستم جامع برای ثبت اطلاعات بیماران دیابتی، این مشکل را یکی از موانع اصلی در تأمین به موقع و کافی داروهای مورد نیاز این بیماران دانست.
 
نیکو
سخن در این باره گفت: « ما به شدت نیازمند یک سیستم ثبت‌نام جامع برای بیماران دیابتی هستیم تا بتوانیم تعداد دقیق بیماران، نوع بیماری آن‌ها و داروهای مورد نیازشان را به طور دقیق شناسایی کنیم. در حال حاضر، اطلاعات بیماران در بیمه‌های مختلف پراکنده است و این امر باعث می‌شود که نتوانیم یک تصویر کلی از نیازهای دارویی بیماران دیابتی داشته باشیم.»
 
وی افزود: با داشتن یک پایگاه داده جامع، می‌توانیم به طور دقیق مشخص کنیم که به چه میزان از هر نوع دارو نیاز داریم و بر اساس آن، برنامه‌ریزی لازم برای تأمین داروها را انجام دهیم. این امر علاوه بر تأمین به موقع دارو، باعث کاهش هزینه‌های درمان نیز می‌شود.
 
مدیرعامل انجمن دیابت ایران در پایان تأکید کرد که بیماران دیابتی حق دارند به جدیدترین داروها و تجهیزات دسترسی آسان و با هزینه مناسب داشته باشند. به گفته وی، ایجاد یک سیستم جامع برای ثبت اطلاعات بیماران، گام نخست برای تحقق این حق است. باید توجه داشت که تأمین داروهای بیماران دیابتی تنها یک مسئله پزشکی نیست، بلکه یک مسئله اجتماعی و اقتصادی است که نیازمند توجه جدی مسئولین و جامعه است./ آرمان امروز
کد مطلب : ۱۷۸۰۹
نام شما

آدرس ايميل شما

حسینی
Iran, Islamic Republic of
چرا دستگاه پایش مدام قند خون و پانکراس مصنوعی در آستانه نیست .بیماران راضی هستند با هزینه خودشان تهیه کنند.چه ایرانی باشه چه خارجی ولی ما پیدا نمی کنیم .لطفاً انجمن دیابت پیگیری کنند.تشکر
Iran, Islamic Republic of
واقعا نوک زدن به انگشت سخته.
Iran, Islamic Republic of
سلام.دراصفهان گفتن دستگاه پایش مداوم قند خون ساخته شده پس چرا وارد بازار نشد.به خدا با یک دستگاه پایش مدام قند خون تمام مشکلات حل خواهد شد .با غر بالگری نمی توان دیابت را کنترل کرد.فقط با دستگاهای پیشرفته
Iran, Islamic Republic of
الان ریس انمن دیابت ایران می‌گوید دستگاهی که قند رامگیرد وبه گوشی می فرست در استان همدان نیست از کجا تهیه کنیم
حسینی
Iran, Islamic Republic of
کلام آخر ونظر بنده.به داد دیابتیها برسید .وپاداشی بزرگتر ازاین در نزد خداوند نیست .نظرها را با ریس جمهور محترم و مسولین در میان بگذارید..موفق پیروز باشید.