احمدرضا ناظری متخصص شنواییشناسی:
فروش سمعک در فروشگاههای جمهوری بدون نظارت متخصص شنوایی غیرمجاز است
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۷:۱۳
کد مطلب : ۱۵۸۷۰
وی افزود: وظیفه وزارت بهداشت و اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو است که با چنین تخلفاتی برخورد کنند.
ناظری ادامه داد: سمعک باید توسط متخصص شنوایی شناسی و در کلینیک تجویز شود.
وی با انتقاد از کیفیت سمعکهایی که وارد کشور میشود، افزود: باید با حذف ارز حمایتی، فضای رقابتی ایجاد کرد تا شاهد واردات سمعکهای با کیفیت بالا بود.
ناظری در عین حال، خواستار حمایت بیمهای از هزینههای سمعک شد و گفت: متأسفانه تصمیمهایی که برای سمعک در اداره کل تجهیزات پزشکی گرفته میشود، مطلوب متخصصان شنوایی شناسی نیست.
وی افزود: حداقل نیاز کشور به سمعک، سالانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار سمعک است که در حال حاضر فاصله زیادی با واردات قانونی سمعک وجود دارد.
این اظهارات در نوزدهمین کنگره شنوایی شناسی ایران مطرح شد، به طوری که خسرو گورابی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، یکی دیگر از منتقدان سیاستهای اداره کل تجهیزات پزشکی در حوزه تأمین سمعک است.
وی با عنوان این مطلب که در ۸۰ درصد موارد کم شنوایی امکان درمان دارویی و جراحی وجود ندارد، گفت: درمان ۲۰ درصد باقی مانده از افراد کم شنوا، توسط متخصص گوش و حلق و بینی و با نقشه راه متخصص شنوایی شناسی صورت میگیرد.
گورابی ادامه داد: ۸۰ درصد افراد کم شنوا نیاز دارند که از سمعک استفاده کنند و این وسیله کمک توانبخشی، باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد.
عضو هیأت مدیره انجمن علمی شنوایی شناسی ایران، با عنوان این مطلب که عارضه کم شنوایی از ۴۵ سالگی و به تدریج شروع میشود، گفت: وقتی شما برای شنیدن صدا، دست خود را پشت گوشتان گذاشتید، یعنی اینکه به سمعک نیاز دارید.
گورابی افزود: متأسفانه اداره کل تجهیزات پزشکی، رویکرد علمی به این موضوع ندارد و
وی ادامه داد: برای سال ۱۴۰۲، قریب به ۶۰۰ هزار سمعک نیاز داریم که اداره کل تجهیزات پزشکی، حداکثر اجازه واردات ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار سمعک را میدهد که با نیاز کشور همخوانی ندارد. بنابراین، نیاز کشور یا باید از مسیر واردات قاچاق و غیرقانونی باشد و یا اینکه از دسترسی به سمعک محروم شوند که در هر دو حالت، خطرناک است.
گورابی افزود: سودآور نبودن تولید سمعک، باعث شده خیلی از کشورها برای تأمین نیاز خود دست به واردات بزنند و این موضوع شامل کشور ما نیز میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، با عنوان این مطلب که سمعک باید به اندازه نیاز کشور وارد و توسط متخصص شنوایی شناسی تجویز شود، گفت: دو سال است که کمیته تخصصی سمعک در اداره کل تجهیزات پزشکی شکل گرفته اما هنوز یک جلسه هم برگزار نشده است.
وی افزود: متأسفانه مجوز واردات بدون نظر متخصصان رشته شنوایی شناسی صادر میشود و همین موضوع باعث شده از ۱۴ برند درجه یک سمعک که وارد کشور میشد، به ۳ برند برسیم. در حالی که تا سال ۱۴۰۰ و قبل از آن، شاهد سمعکهای با کیفیت بالا از کشورهای صاحب برند در ایران بودیم.
گورابی با انتقاد از ورود چمدانی سمعک به بازار کشور، گفت: این قبیل سمعکها، فاقد کیفیت و گارانتی هستند و همین موضوع، موجب نگرانی متخصصان شنوایی شناسی شده است.
عضو هیأت مدیره انجمن علمی شنوایی شناسی ایران، با عنوان این مطلب که حاضر به مناظره با مسئولان اداره کل تجهیزات پزشکی هستم، افزود: متأسفانه در اداره کل تجهیزات پزشکی، از نظرات کارشناسی متخصصان شنوایی شناسی استفاده نمیشود.
گورابی افزود: در ۲۸ اسفند ۱۴۰۰، لیست ۴۰۰ هزار سمعک با تنوع برند را به اداره کل تجهیزات پزشکی دادم، اما هیچ توجهی به آن نشد. همین لیست را دوباره دو ماه قبل دادم که باز هم خبری نشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، ادعای کاهش قیمت سمعک که اداره کل تجهیزات پزشکی آن را اعلام کرده است، نادرست خواند و گفت: ما نیاز داریم برای افراد کم شنوا، سمعک با کیفیت از برندهای معتبر استفاده کنیم./مهر