رئیس سازمان غذا و دارو ادعا کرد:
ایران به 50 کشور جهان دارو صادر میکند
تاریخ انتشار :
شنبه ۶ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۷:۱۷
کد مطلب : ۱۵۵۶۳
حیدر محمدی با اشاره به اینکه در تولید داروهای با کیفیت مشکلی وجود ندارد در نشست با روسا و معاونین غذا و داروی دانشگاهها و دانشکدههای قطب ۶ کشور در زنجان، گفت: داروهای عرضه شده در ایران مجوز سازمان غذا و دارو را داشته و به بیش از ۵۰ کشور جهان صادر میشود.
وی افزود: یکی از سیاست های معاونت غذا و دارو این است که در صورت بروز مشکل در تولید دارو داخلی بلافاصله برای واردات آن اقدام کرده تا مشکل به وجود آمده برطرف شود.
محمدی ادامه داد: همچنین سامانه ای در خصوص تبادل دارویی راه اندازی شده تا تمام داروخانه ها و مراکز بتوانند داروهایی تاریخ نزدیک را عرضه و دانشگاه های دیگر نیز با مشاهده آنها امکان تبادل را داشته باشند.
وی افزود: تهیه کالاهای حوزه سلامت بالاخص در زمینه دارو، تجهیزات و شیرخشک ارتباط مستقیمی با تأمین، انتقال ارز و تأمین نقدینگی دارد. یکی از چالشهای مراکز بیمارستانی و دانشگاههای علوم پزشکی تامین نقدینگی است.
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد:
وی با اشاره به زمانبر بودن پروسه تامین ارز تا واردات فراورده به کشور گفت: امروز اگر به شرکتی ارز بدهیم، بسته به تولیدی و یا وارداتی بودن آن محصول، حداقل بین سه تا شش ماه زمان لازم است بنابراین کوچکترین اختلال در تامین ارز، زنجیره تامین را با مشکل مواجه خواهد کرد.
محمدی با اشاره به تفاهمنامه ارزی سازمان غذا و دارو با بانک مرکزی اظهار کرد: این تفاهمنامه در جهت تهیه ارز مورد نیاز حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک بین سه نهاد منعقد شد.
وی افزود: در چند ماه اول سال با مشکل شدید ارزی روبرو بودیم که با ورود رییس جمهوری و معاون اول به موضوع، مشکل حل شد و خوشبختانه از اواخر تیرماه مشکلات ارزی تا حدود زیادی رفع شد، بهطوریکه تاکنون نیمی از سهمیه ارزی را دریافت کردیم و امیدواریم مابقی ارز را تا پایان سال به شرکت ها تخصیص دهیم و تأمین را درست انجام دهند.
رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: در حال حاضر وضعیت ما در حوزه تأمین دارو وضعیت نسبتاً مناسبی است و در حال ایجاد ذخیره استراتژیک هستیم.
وی با اشاره به کمبود
محمدی یادآور شد: کمبود شدید برخی از داروها مانند داروهای پیوندی و فاکتور ۸ رفع شده است و در حال حاضر به اندازه یک سال نیاز کشور فاکتور ۸ موجودی داریم، ضمن اینکه به اندازه نیاز سه ماه این داروها توزیع شده است.
رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه با بیان اینکه کشور بیش از یکسال درگیر کمبود سرم بود، گفت: این کمبود ناشی از تغییر الگوی مصرف در دوره کرونا بود، بهطوریکه مصرف ماهیانه سرم از حدود ۱۱ تا ۱۲ میلیون به بیش از ۲۰ میلیون مصرف ماهیانه در اواخر همهگیری کرونا افزایش یافت. ظرفیت تولید ما حدود ۱۵ تا ۱۶ میلیون بود که معمولا میانگین ۱۰ تا ۱۲ میلیون آن مصرف میشد و الباقی یا صادر میشد یا ذخیره میشد.
به گفته وی کارخانه جدیدی در تبریز راهاندازی شده است که سرمهای شست وشو را تولید
و با راهاندازی آن و چند خط تولید دیگر در استانهای دیگر میتوانیم بدون واردات پاسخگوی نیاز داخل باشیم.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه کمبودی درخصوص تامین انواع شیرخشکهای رژیمی، متابولیک و غذای ویژه وجود ندارد، گفت: شیرخشکهای معمولی (رگولار) پنج تولیدکننده در کشور دارد و به دلایل آنچه درمورد ابطال ثبت سفارشها توضیح داده شد، در اوایل سال ماده اولیه کمتری وارد و برخی شرکتها اوایل شهریور ماه با مشکل تامین ماده اولیه مواجه شدند اما با اقدامات صورت گرفته ماده اولیه تامین و شرکتها به ما قول دادهاند که در اواخر آبان تولید شیرخشک کفاف نیاز داخل را بدهد.
وی با اشاره به اینکه نیاز کشور به شیرخشکهای رگولار ماهانه پنج میلیون قوطی است و با ثبت سامانهای میزان مصرف شفاف خواهد شد، گفت: درصورتی که دو شرکت بزرگ که ۸۶ درصد نیاز کشور را تامین میکند به تعهدات خود عمل کنند مشکلی از لحاظ تامین شیرخشک نخواهیم داشت. داروخانههایی که در ثبت سامانه کوتاهی کنند، سهمیهای نخواهند داشت.