۰
سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون وزارت بهداشت و درمان مجلس:

کمبود دارو به 200 قلم رسید؛ دولت اقدام عاجل کند!

تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۰۰
کد مطلب : ۱۵۰۴۸
کمبود دارو به 200 قلم رسید؛ دولت اقدام عاجل کند!
سالم‌خبر: سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس با تاکید بر اینکه کمبود دارو به 200 قلم و مرحله بحرانی رسیده است از برگزاری جلسه مهم این کمیسیون در خصوص کمبود دارو خبر داد.
 
سلمان اسحاقی، گفت: در نشست امروز کمیسیون تاکید شد که رئیس جمهوری باید نسبت به تشکیل فرماندهی واحد برای مقابله با بحران دارویی اقدام کند تا درپی بی‌توجهی نسبت به این موضوع در آینده با مرگ و میرهایی در پی کمبود دارو در کشور مواجه نشویم.
 
در تشریح نشست روز دوشنبه، 16 مردادماه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از بررسی مشکلات حوزه دارو و تجهیزات پزشکی با حضور فعالان صنعت، رئیس سازمان غذا و دارو، مسئولان وزارت صمت، گمرک، سازمان برنامه بودجه و بانک مرکزی خبر داد و گفت: کمیسیون بهداشت سه گزارش نظارتی در مورد بحران دارویی و ملزومات پزشکی را در صحن علنی مجلس قرائت کرد و در نشست امروز هم مشخص شد که وزارت بهداشت و اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی  به تکالیف خود عمل نکردند.

وی افزود: بنابراین مقرر شد بر اساس ماده 234 گزارش ترک فعل دستگاه ها
به صحن علنی مجلس ارائه و با موافقت نمایندگان، متخلفان به قوه قضائیه معرفی شوند.

نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس یازدهم ادامه داد: متاسفانه ارز لازم توسط بانک مرکزی اختصاص نیافت و تولیدکنندگان داخلی در مورد قیمت گذاری و تخصیص ارز با مشکل مواجه شدند.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، افزود: کمیسیون به دفعات موضوع بحران دارویی را به دولت گوشزد کرده اما توجه چندانی به این موضوع نشده و نتیجه این بی توجهی کمبود بیش از 200 قلم در دارو در کشور است و تداوم این بی توجهی ها هم افزایش مرگ و میرها را در پی خواهد داشت.

وی افزود: در بحث نظارتی نیز بر اساس ماده ۱۰۷ آیین‌نامه داخلی مجلس سه گزارش در صحن علنی مجلس قرائت شد و اعلام کردیم که شرایط ۱۳۰ قلم دارو در کشور بحرانی است و دستگاه‌های مقصر را نیز در این خصوص معرفی کردیم. برای نمونه وزارت اقتصاد باید برای تخصیص ارز نیمایی زودتر اقدام کند. درباره حقوق گمرکی نیز آیین‌نامه و دستورالعمل‌ها باید ابلاغ شود. علاوه بر این متولی امر را وزارت بهداشت خواندیم و درباره
شرایط نیز هشدار داده‌ایم.

اسحاقی در پاسخ به وضعیت دارو و بی توجهی دولت و پس گرفتن نمایندگان از امضای استیضاح وزیر بهداشت همچنین افزود: درست است که متولی امر سلامت کشور وزارت بهداشت است. اما موضوعات مرتبط با بهداشت فقط به این وزارتخانه محدود نمی‌شود و در این بین وزارت اقتصاد، صمت و سازمان برنامه و بودجه نیز نقش دارند. در واقع به صورت کلی عملکرد دولت در این خصوص مهم است. برای نمونه در بحران کرونا با تامین واکسن شرایط به درستی مدیریت شد. به همین دلیل اکنون نیز به رئیس جمهور هشدار می‌دهیم، تا زمانی که ایشان شخصا به موضوع بحران دارو ورود نکنند و ستاد ملی جلوگیری از بحران دارو تشکیل نشود، هر روز با چالش‌های بیشتری در این حوزه رو به رو خواهیم شد. باید بپذیریم که موضوع دارو در کشورمان بحرانی است و بی‌توجهی به این مساله سبب اتفاقات ناگوار و جبران ناپذیری خواهد شد؛ بنابراین لازم است که رئیس جمهور شخصا مانند بحران کرونا مساله را مدیریت کند. در غیر این صورت بیماران بیشتری به دلیل نبود دارو جان خود را از دست خواهند
داد.

و‌ی درباره‌ی گرانی دارو گفت: مساله نبود دارو باید مدیریت شود و ارز لازم برای واردات دارو و مواد اولیه را نیز تامین کرد. علاوه بر این برای تولیدکنندگان داخلی دارو نیز باید مشوق‌های مناسبی در نظر گرفت. در خصوص گرانی دارو نیز باید بیمه‌ها تکلیف خود را بموقع انجام دهند. این روز‌ها برخی داروخانه برای تهیه دارو اقدام نمی‌کنند، زیرا بیمه‌ها سهم خود را بموقع پرداخت نمی‌کنند در نتیجه داروخانه‌ها برای تامین دارو انگیزه لازم را ندارند. در چنین شرایطی دارو در محل‌های دیگری به شکل آزاد فروخته می‌شود.

اسحاقی همچنین تصریح کرد: باید توجه داشت که یک وزیر نمی‌تواند برای رفع بحران ایجاد شده بین دستگاه و وزارتخانه‌ها اجماع ایجاد کند. به همین دلیل خود رئیس جمهور باید به این مساله ورود کند و وزارتخانه و دستگاه‌های مسئول را با یکدیگر هماهنگ کند. برای نمونه وزارت امور خارجه باید دیپلماسی سلامت را فعال کند. به همین دلیل کمیسیون بهداشت مجلس اصرار دارد که دولت موضوع تامین دارو را جدی بگیرد.
 
کد مطلب : ۱۵۰۴۸
نام شما

آدرس ايميل شما