محمد رئیس زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور:
تعرفه های پزشکی ۴۶ درصد از رشد تورم در کشور عقب است
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۸:۵۳
کد مطلب : ۱۴۲۹۶
محمد رئیس زاده، در مراسم گرامیداشت روز علوم آزمایشگاهی با بیان اینکه اهمیت و اعتبار جامعه آزمایشگاهی مغفول مانده است، افزود: وقتی آزمایشی دست پزشک رسیده و تشخیصی ارائه میشود؛ صد در صد اعتبار دارد و پزشک مربوطه ادامه درمان را پیگیری میکند، اما اگر زمانی اعتبار این جوابها مخدوش شده و این ویروس در بین درمانگران رخنه کند که جواب ممکن است نادرست باشد، کار درمان با مشکل مواجه خواهد شد.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: اعتبار و اعتماد و کیفیت کار جامعه علوم آزمایشگاهی برای جامعه پزشکی یک اصل مهم و ضروری است و اگر به هر دلیلی این اعتماد و اعتبار مخدوش شود؛ کار درمان در کشور گره خواهد خورد.
وی با اشاره به اینکه اگر کیفیت آموزش و کیفیت کار همکاران این حوزه کاهش یابد؛ اعتبار جامعه آزمایشگاهی مخدوش
رئیس زاده اذعان کرد: در خلالِ تمام مشکلات تعرفهای، اقتصادی و کیت آزمایشگاهی و غیره نباید کیفیت کار علمی فراموش شود بلکه باید نسبت به آن حساس بود زیرا مشکلات همیشه بوده و خواهد بود.
وی اضافه کرد: مسئولین امر چه در وزارت بهداشت و چه وزارت صمت که کارهای بازرگانی را بر عهده دارد و همچنین مسئولین نظام پزشکی باید بدانند که اگر در حوزه لوازم آزمایشگاهی، کیت و اقتصاد آزمایشگاهها مشکلی به وجود آید که اصل کیفیت و به روز بودن را مورد هدف قرار دهد، درمان به مشکل خواهد خورد.
وی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی جامعه آزمایشگاهی با نابسامانیهای متعددی مواجه است، اظهار کرد: پرداختن به مشکلات جامعه آزمایشگاهی صرفاً پرداختن به مشکلات صنفیِ یک رشته نیست بلکه پیش زمینه درمانِ درست
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اظهار تأسف از اینکه به کرات بحث میشود جامعه پزشکی زیاده خواه است و از زبان مسئولین مختلف شنیده ایم که وقتی حقوق کارگری یا کارمندی فلان درصد رشد میکند جامعه پزشکی درخواست افزایش ۲۵ یا ۴۰ درصدی تعرفه خدمات خود را دارد، تصریح کرد: دلیل اول این است که خیلیها تعریف تعرفه را نمیدانند و فکر میکنند تمام عدد تعرفه دستمزد جامعه پزشکی است و در طی ۱۲ سال اخیر یعنی از سال ۹۰ تا کنون میانگین رشد سالانه تعرفههای پزشکی ۱۵ درصد بوده است و میانگین رشد حق حرفهای چه با هشتگ و چه بدون هشتک (یعنی آنچه حق الزحمه ارائه دهنده خدمت در حوزه سلامت است) ۹ درصد بوده در حالی که میانگین رشد حقوق کارگر طی این سالها ۲۴ درصد بوده است.
وی بیان کرد: نسبت رشد تعرفههای تشخیصی و درمانی به تورم کشور ۵۴ درصد بوده است یعنی ما ۴۶ درصد از رشد تورم عقب هستیم؛ بنابر این جامعه پزشکی نه تنها زیاده خواه نبوده بلکه حق و حقوق واقعی خود
رئیس زاده اظهار کرد: جامعه پزشکی جز عمل به قانون و حقوق حداقلی خود چیز دیگری نمیخواهد و طبق ماده ۹ احکام دائمی و ماده ۸ قانون بیمه همگانی باید در محاسبه تعرفهها قیمت تمام شده خدمات لحاظ شود که هیچ گاه این امر رعایت نشده و حتی برآورد نشده است. همچنین طبق قانون؛ سازمان برنامه و بودجه مکلف است تعرفه شورای عالی بیمه را قبل از لایحه بودجه به تصویب هیأت وزیران برساند که این مهم نیز رعایت نشده است.
وی با اشاره به اینکه کدام صنف و خدمت در فروردین سال ۱۴۰۲ با تعرفه سال قبل کار کرده است، یاد آور شد: معتقدیم هزینههای سرباری و هتلینگ و…، متناسب با سایر بخشها باید رشد کند و جز حرفهای هم مانند حقوق کارگری محاسبه شود و در سازمان نظام پزشکی همواره پیگیر این مطالبات هستیم.