۰
مهدی سلطانی، مشاور رییس سازمان غذا و دارو:

سهم افزایش تورم در صعت دارو در طرح دارویاری دیده نشده بود

تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۲۳
کد مطلب : ۱۴۲۴۶
سهم افزایش تورم در صعت دارو در طرح دارویاری دیده نشده بود
سالم‌خبر: مشاور سازمان غذا و دارو؛ گفت: یکی از مشکلات طرح دارویار این بود که سهم افزایش تورم در صنعت دارو در این طرح دیده نشده بود و صرفاً به پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز دولتی و نیمایی اکتفا شده بود، اما باید توجه داشت که علاوه بر افزایش قیمتی که ناشی از تغییر نرخ ارز بوده، تورم نیز باید در قیمت نهایی دارو در نظر گرفته می‌شد، 

مهدی سلطانی، در نشست بیم‌ و امیدهای اجرای طرح دارویار همچنین اظهار داشت: تداوم تخصیص ارز ترجیحی ضربه اساسی به مسئله ذخیره استراتژیک زده بود اما مسئله کاهش ذخیره استراتژیک مسئله‌ای بود که ما
واقعاً هنوز هم نتوانستیم از چالش آن خارج بشویم؛ زمانی که ارز دولتی تخصیص می‌یافت به دلیل عدم تأمین به موقع ارز دچار کمبود دارو می‌شدیم و الان به دلیل کمبود نقدینگی صنعت دارو دچار کمبود دارو شده‌ایم. با این حال دارویار به عنوان مکانیسمی ایجاد شد که بتوانیم یارانه را از اول زنجیره به آخر زنجیره تأمین دارو انتقال بدهیم و یک سری از تبعات داخل زنجیره را کاهش بدهیم و از این جهت به نظر من کار خوبی صورت پذیرفته و قابل دفاع هم هست.

وی با بیان اینکه در طرح دارویار مقرر شد که سازمان برنامه بر اساس عملکرد بیمه منابع را در اختیار بیمه‌ها
قرار دهد، افزود: اما برنامه و بودجه مسئله تأخیر در ارسال اسناد و مسائل بیمه‌ای را لحاظ نکرده است و ساز و کار نسخه الکترونیک را مبنای عملکرد بیمه قرار می‌دهد در حالی که برخی نسخ هنوز به شکل کاغذی نوشته می‌شود. سازمان برنامه و بودجه می‌گوید بیمه‌ها برای سال جاری 69 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده را هزینه کنند و اگر به کسری بودجه برخوردند مابقی بودجه لازم را از محل دیگری مانند صندوق توسعه تأمین خواهیم کرد.

 سلطانی همچنین ادامه داد: یکی از مسائل دیگری که وجود داشت این بود که سهم افزایش تورم در صنعت دارو در طرح دارویار
دیده نشده بود و صرفاً به پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز دولتی و نیمایی اکتفا شده بود، اما باید توجه داشت که علاوه بر افزایش قیمتی که ناشی از تغییر نرخ ارز بوده، تورم نیز باید در قیمت نهایی دارو در نظر گرفته می‌شد، این تورم نیز باید بین بیماران و بیمه‌ها تقسیم می‌شد تا صرفاً مردم متحمل افزایش هزینه ناشی از افزایش نرخ تورم نشوند. به جای این کار، دولت اعلام کرد که قیمت دارو باید معادل شهریور سال 1400 ثابت بماند در حالی که چنین امری امکان‌پذیر نبود. توقف قیمت گذاری داروها نیز باعث بروز اختلال در تولید دارو خواهد شد.


 
کد مطلب : ۱۴۲۴۶
نام شما

آدرس ايميل شما