۰
معاون تحقیقات وزارت بهداشت:

پشت ماجرای مسمومیت دانش‌آموزان گروه‌هایی هستند که می‌خواهند مدارس دخترانه تعطیل شوند

تاریخ انتشار :
يکشنبه ۷ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۱۷:۱۰
کد مطلب : ۱۴۰۰۹
پشت ماجرای مسمومیت دانش‌آموزان گروه‌هایی هستند که می‌خواهند مدارس دخترانه تعطیل شوند
سالم‌خبر: معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، گفت: پشت موضوع مسمومیت دانش‌آموزان در قم گروه‌هایی است که تمایل دارند مدارس و به طور مشخص مدارس دخترانه به حد تعطیلی برسد.

یونس پناهی امروز، هفتم اسفند ماه، در نشست خبری در مشهد در پاسخ به سوالی در مورد دلایل مسمومیت دانش‌آموزان در قم بیان کرد: به نظر می‌رسد این موضوع به عوامل شیمیایی در دسترس مربوط است. در تمام آزمایشگاه‌های دبیرستان‌ها انواع حلال‌های آلی و مواد شیمیایی وجود دارد که می‌تواند در افراد تحریک ایجاد کند. بخشی از علت این مسمومیت‌ها حلال‌های آلی و بخشی نیز نگرانی‌ها، استرس‌ها و اضطراب‌های بعد از آن است. زمانی که در زمینه مسائل علمی اتفاق کوچکی رخ می‌دهد و بعد فضای رسانه‌ای ایجاد می‌شود، ذهنیت دانش‌آموزان را آماده می‌کند که احتمال این وقوع مجدد این اتفاق وجود دارد؛ بنابراین این موضوع عوارض را بیشتر می‌کند.

وی افزود: علت بیماری عفونی و ویروسی نیست بلکه یک ترکیب شیمیایی بوده که علائم آن هم سرگیجه، افت فشار و مشکل تنفسی است که نیاز به درمان‌های تهاجمی ندارد. در حال حاضر مدارس ما آگاهی و اطلاعات لازم را  در اختیار دارند که اگر این حلال‌ها خواسته یا ناخواسته رها شد، شرایط را کنترل کنند.  

پناهی با اشاره به اینکه وظیفه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دیده‌بانی و رصد مسائل و ‌مشکلات مربوط به حوزه سلامت، تولید علم، مرجعیت و رفع نیازهای
حوزه سلامت است، افزود: ابزارهای ما برای انجام این کار معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی کل کشور هستند که برای این منظور ۲۵ شبکه تحقیقاتی در عرصه‌های مختلف، ۶۹ پژوهشکده، بیش از ۸۰۰ مرکز تحقیقات، آزمایشگاه‌های جامع مطالعات بزرگ مبتنی بر جمعیت و اجرای برنامه‌هایی مانند ثبت بیماری‌ها را داریم تا بتوانیم داده‌های حوزه سلامت را جمع‌آوری و متناسب با آن‌ها سیاست‌گذاری کنیم.

فعالیت ۲۵ درصد از شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه سلامت
وی بیان کرد: آیین‌نامه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان که در دولت تصویب شده، توسط معانت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نوشته و در آن تسهیلات زیادی در نظر گرفته شده است. از تمام شرکت‌های دانش‌بنیان که فرآورده تولید می‌کنند و مجوزهای لازم را دارند، حمایت می‌کنیم و در این راستا اگر به طور مثال مراکز درمانی از تولیدات داخل خریداری کنند، ۵۰ درصد هزینه را پرداخت می‌کنیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اضافه کرد: در قانون جهش تولید دانش‌بنیان نیز تسهیلات زیادی در نظر گرفته شده است. ما با کمترین هزینه در دانشگاه‌ها، پارک‌ها و مراکز رشد مکانی را در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان‌ قرار می‌دهیم. جشنواره فن‌بازار را نیز راه‌اندازی کرده و تمام شرکت‌های دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاران را دعوت کردیم و با بسیاری از شرکت‌ها قرارداد امضا کردند. به معاونان درمان، بهداشت
و سازمان غذا و دارو اعلام کردیم که متناسب با فرآورده‌های شرکت‌های دانش‌بنیان از آن‌ها حمایت کنند.

پناهی با بیان اینکه ما در زمینه دارو، تجهیزات و موارد مرتبط با سلامت تحریم بودیم و اکنون در حوزه چاپ مقاله نیز تحریم هستیم، گفت: مقالات همکاران ما در مجلات معتبر به دلایل بی‌ربط رد می‌شود. تحریم در کار ما ۲ تاثیر داشته است. یک تاثیر مثبت بوده که موجب شده ۹۰ درصد کارهای پژوهش را خودمان انجام دهیم و تاثیر منفی نیز این است که اگر قرار باشد صفر تا ۱۰۰ همه محصولات را خودمان تولید کنیم، مقرون به صرفه نیست. علاوه بر تحریم بیرونی، تحریم داخلی نیز داریم و برخی با تنگ‌نظری‌ها کاری انجام می‌دهند که اثر تحریم‌های خارجی در مقابل آن کمتر است.

وی بیان کرد: تنها چیزی که در طول سال‌های گذشته تحریم نشده و حتی زیاد هم شده، سیگار است. سن مصرف سیگار کاهش پیدا کرده و حتی به دبیرستان هم رسیده است. در حال حاضر خانم‌ها نیز سیگاری شده‌اند. مصرف دخانیات عوارض جسمی، بیماری‌های قلبی، تنفسی و سرطان را افزایش می‌دهد و بیماری‌های روانی مانند افسردگی و انزوا را نیز ایجاد می‌کند. علاوه بر این اثرات اجتماعی و فرهنگی نیز دارد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: در دنیا قانونی وجود دارد که به افراد زیر ۱۸ سال سیگار فروخته نمی‌شود، در این زمینه در کشور صحبت شده که امیدواریم به نتیجه برسد. سیگار باید گران شود تا کسی نتواند آن را خریداری کند. همچنین
باید مالیات در نظر گرفته شود و مبلغ حاصل از افزایش مالیات سیگار در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد.

پناهی در خصوص خودکفایی در تولید دارو و تجهیزات خاطرنشان کرد: نامه‌ای به سازمان غذا و دارو نوشتیم و تمام نیازهای دارویی از جمله مواد اولیه و داروهایی که ارزبری بالایی دارند را لیست کرده و به مراکز تحقیقاتی فرستادیم. ما اعلام آمادگی کردیم که ازهر کسی که این مواد را تولید کند حمایت می‌کنیم. با ستاد کل نیروهای مسلح نیز جلسه داشتیم و از توانمندی آن‌ها نیز استفاده خواهیم کرد.

وی ادامه داد: به دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز اعلام کردیم که در هر زمینه‌ای توانایی تولید داشته باشد حمایت می‌کنیم. برای بیماری اس‌ام‌ای قرارداد بسته شده تا مواد اولیه آن در کشور تولید شود، همچنین تولید پانسمان بیماری پروانه‌ای را نیز به یک شرکت دانش‌بنیان واگذار کردیم که تولید کرده و در حال طی مراحل است.

همچنین مجید غیور مبرهن، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: سال آینده افتتاح اولین پژوهشگاه علوم پزشکی کشور در مشهد را خواهیم داشت. اقدامات کلانی نیز مورد نظر است که انجام خواهد شد.

وی افزود: ما برنامه‌های کلانی در پژوهشگاه، مرکز یونسکو و آزمایشگاه جامع داریم و در سال آینده خبرهای خوبی خواهیم داشت. پروژه‌های کلانی که در وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی مشهد محول شده نیز در سال آینده محقق خواهد شد.
 
کد مطلب : ۱۴۰۰۹
نام شما

آدرس ايميل شما