۰
امیرکامران نیکوسخن، مدیرعامل انجمن دیابت ایران:

شرکت‌های دارویی می‌توانند در آموزش  افراد مبتلا به دیابت نقش موثری داشته باشند

تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۱۶:۱۹
کد مطلب : ۱۳۳۴۰
شرکت‌های دارویی می‌توانند در آموزش  افراد مبتلا به دیابت نقش موثری داشته باشند
  سالم‌خبر: مدیرعامل انجمن دیابت ایران گفت: آموزش جزء جدایی‌ناپذیر درمان دیابت است که باید از سوی سیستم بیمه‌گر حمایت شود اما متاسفانه در کشور ما این نوع سیستم وجود ندارد. اگرچه سال گذشته، حمایت سیستم بیمه‌گر از پرداخت هزینه آموزش به افراد مبتلا به دیابت توسط شورای عالی بیمه تایید شد اما تاکنون به تصویب نرسیده است. 

امیرکامران نیکوسخن با اشاره به روز جهانی دیابت که در تقویم جهانی 14 ام نوامبر مصادف با 23 آبان‌ماه، هم‌زمان با تولد کاشف  انسولین، نام‌گذاری شده‌است، افزود: 101 سال از کشف انسولین می‌گذرد و هر سال فدراسیون بین‌المللی دیابت شعاری را بر این اساس مدنظر قرار می‌دهد. شعار سال 2021 تا 2023 فدراسیون، دسترسی به مراقبت‌های دیابت است.

وی ادامه داد: با وجود گذشت حدود 100 سال از کشف انسولین در برخی نقاط و کشورها در جهان امکان دسترسی در حیطه درمان و آموزش دیابت وجود ندارد به همین دلیل نیز شعار امسال روز جهانی دیابت « با آموزش از آینده خود محافظت کنید» نام‌گذاری
شده است . 

رئیس فدراسیون بین‌المللی دیابت در خاورمیانه و شمال آفریقا افزود:  به‌طورکلی بیماری دیابت، یک بیماری مزمن است که همیشه در زندگی فرد بیمار خودنمایی می‌کند . 

نیکوسخن گفت: داشتن اضافه وزن، بی‌تحرکی، استرس فراوان باعث تخریب لوزالمعده شده و درنتیجه فرد به دیابت نوع  دو مبتلا می‌شود؛ بنابراین می‌توان گفت که دیابت تا حدود 80 درصد قابل پیشگیری است . 

وی خاطر نشان کرد: جهت شناسایی زودهنگام بیماری دیابت نوع دو توصیه می‌شود که  افراد بالای 35 سال، چکاپ‌های لازم را انجام دهند، زیرا  شناخت بیماری در مرحله پیش‌دیابت بسیار مهم است و بهتر می‌توان به فرد کمک کرد تا به دیابت  مبتلا نشود . 

وی افزود: فرد مبتلا به دیابت باید در زمینه داشتن تحرک لازم، خواب کافی‌، مدیریت استرس، تغذیه مناسب؛ آموزش‌های لازم را ببیند تا بتواند با شرایط خویش کنار بیاید و هم‌زمان، کیفیت زندگی وی حفظ شود . 

وی با بیان اینکه فرد مبتلا به دیابت باید بعد از  تشخیص ابتلا به
دیابت روش های مراقبت از خود را درتمام طول عمر آموزش ببیند، عنوان کرد: فرد  مبتلا  به  دیابت  باید آموزش ببیند که چه میزان ورزش مناسب است، چه غذاهایی مناسب است، چگونه میزان کربوهیدرات مصرفی اندازه‌گیری شود، دوز انسولین وی چگونه کم و زیاد شود، درصورت  بروز زخم دیابتی چگونه از آن مراقبت شود و برخی موارد دیگر تا  با کمک این آموزش‌ها دیابت، کمترین  مشکل را  برای سلامتی فرد  ایجاد کند . 

مدیرعامل انجمن دیابت ایران  ابراز کرد: طبق اعلام فدراسیون بین‌المللی دیابت، 98 درصد از درمان بیماری دیابت بر عهده فرد مبتلا می‌باشد و تنها دو درصد آن از سوی تیم درمان ارائه می‌شود . 

وی  تصریح کرد: درمان دیابت یک کارتیمی است و  با یک نفر انجام نمی‌شود و نیاز به توصیه‌های پزشکی از سوی متخصص تغذیه‌، متخصص روان‌شناسی و... دارد . 

نیکو‌سخن، گفت: در حقیقت پس از تشخیص بیماری دیابت، باید بر اساس استانداردهایی که هر کشور دارد 10 ساعت آموزش به بیمار داده شود، زیرا هر کشوری
عادات غذایی و دسترسی به نوع خاصی از انسولین دارد، همچنین تمام مطالعات انجام‌شده نشان داده است که اگر آموزش لازم به افراد مبتلا به دیابت داده شود مانع بروز عوارض دیابت و عوارض سبک زندگی نامناسب می‌شود و هزینه درمان دیابت نیز کاهش می‌یابد. 

این متخصص اذعان داشت‌: هر فرد مبتلا به دیابت باید سالی یک بار آموزش دیابت جدید ببیند و در صورت وارد شدن به مرحله جدید زندگی نیز آموزش‌ها روزآمد و جدید شود . 

وی متذکر شد: آموزش باید جزو درمان دیابت قرار گیرد و توسط سیستم بیمه‌گر حمایت شود اما متاسفانه در کشور ما این نوع سیستم وجود ندارد . سال گذشته، حمایت سیستم بیمه‌گر از پرداخت هزینه آموزش به افراد مبتلا به دیابت توسط شورای عالی بیمه تایید شد ولی تاکنون به تصویب مجلس نرسیده است . 

وی خاطرنشان کرد: علت ابتلاء به دیابت نوع یک که اکثرا در کودکان بروز می‌کند، ناشناخته است اما ابتلا به دیابت نوع دو که اغلب در بزرگسالان ایجاد می‌شود کاملا با سبک زندگی غلط افراد در ارتباط است . 
 
کد مطلب : ۱۳۳۴۰
نام شما

آدرس ايميل شما