۰

زنان مازندرانی خون نمی‌دهند

تاریخ انتشار :
سه شنبه ۹ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۰
کد مطلب : ۱۷۹۶
زنان مازندرانی خون نمی‌دهند
سالم خبر : رییس سازمان انتقال خون مازندران گفت: آمار اهدای خون در بانوان مازندرانی پایین است.

دکتر اسماعیل پوریانی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به این‌که آقایان سالیانه 3 تا 4 بار و بانوان 2 تا 3 بار می توانند اهدا خون داشته باشند، تصریح کرد: با توجه به این که مازندران از نظر شاخص اهدای خون جز چند استان نخست است اما اهدای خون بانوان بسیار پایین بوده و امیدواریم که حضور بانوان در اهدای خون پررنگ ترشود.

وی با با بیان این که در استان حدود 4500 بیمار خاص وجود دارد، تصریح کرد: بیماران خاص شامل تالاسمی، دیالیزی، هموفیلی و سرطانی ها که حدود 40 درصد خون های مصرفی را به صورت ثابت مصرف می کنند، مراکز جراحی قلب باز و همچنین تصادفات جاده ای، مادران باردار و جراحی ها نیاز به خون در تمامی گروه‌ها را افزایش می دهد.

پوریانی با اشاره به این که در طول سال 180 هزار واحد خون و فرآورده های خونی به مراکز درمانی توزیع می شود، خاطرنشان کرد: طی چهار ماهه اخیر حدود 60 هزار واحد خون و فرآورده های خونی به مراکز استان توزیع شده است.

رییس سازمان انتقال خون مازندران، حداقل سن اهدای خون را 18 سال تمام و حداکثر تا پایان 60 سال دانست و افزود: وجود سلامت روحی و جسمانی از دیگر شرایط اهدای خون است؛ همچنین افرادی که جراحی قلب باز، سکته مغزی و سرطان را در کارنامه سلامت خود داشته باشند، به طور دائم از اهدا خون معاف می‌شود.

پوریانی با بیان اینکه شاخص اهدای خون در کشور 27 در هزار نفر جمعیت بوده و در مازندران به 42 در هزار نفر جمعیت رسیده است، اظهار کرد: با توجه به این که شاخص اهدای خون در کشور 57 درصد است و ما در استان مازندران این شاخص را به 70 درصد رساندیم.

نجات زندگی 3 نفر با اهدای خون

وی با بیان این که افراد با اهدا خون به 3 نفر نجات دوباره می بخشند، در صورتی که با حجامت خون به دور ریخته می‌شود، تصریح کرد: بر اساس استاندارد انتقال خون کشور اشخاصی که حجامت انجام می دهند، برای ما افراد سالم محسوب نمی شوند؛ باید یک سال از آخرین حجامت گذشته باشد و از نظر سلامت و بیماری های ویروسی مورد آزمایش قرار گیرند تا بتوانند اهدا خون داشته باشند.

رئیس سازمان انتقال خون مازندران گفت: استاندارد ذخیره خون در سراسر کشور پنج روز است تا در مواقع بحرانی بتواند با ذخائر موجود موانع را پشت سر بگذارد؛ اگر در طی چند روز اهدا را نداشته باشیم ذخائر بتواند تامین کننده باشد.

ذخائر 7 روزه خون در مازندران

وی در ادامه افزود: سازمان انتقال خون مازندران ذخائر خونی را تا 7 روز حفظ می‌کند اما در پلاکت‌ها به جهت عمر کوتاهه تا پنج روز، می طلبد هم وطنان به صورت مستمر جهت اهدا خون در مراکز حضور پیدا کنند.

کمبود گروه های خونی منفی

رییس سازمان انتقال خون مازندران یادآور شد: گروه خونی o منفی، A منفی و AB منفی گروه خونی کمی است و تقاضا داریم گروه‌های خونی منفی با ما بیشتر در ارتباط باشند.

به گزارش ایسنا، طبق گفته کارشناسان، هر فرد بالغ (بین ۱۷ تا ۶۵ سال) با وزن متوسط پنجاه کیلوگرم، حدود 5.5 تا 6 لیتر خون دارد و با اهدای ۲۵۰ سی سی تا ۴۵۰ سی سی از خون خود، نه تنها سلامتی خود را به مخاطره نمی اندازد، بلکه ضمن کمک به سلامتی خود، نجات بخش زندگی دیگری نیز خواهد شد.

  اهدای خون همچنین می‌تواند در کشف بیماری‌های نهفته در اهدا کنندگان خون کاملاً مؤثر باشد؛ هر فرد سالم می‌تواند در هر سال تا چهار بار با فاصله هشت هفته (دو ماه) خون اهدا کند؛ مهم ترین هدف انتقال خون در ایران، تأمین خون و فرآورده های سالم آن با بهترین کیفیت استاندارد مطابق با موازین تعیین شده بین المللی برای بیماران و نیازمندان و همچنین ترویج طب انتقال خون است.

7 تا 13 مرداد هفته انتقال خون و 9 مرداد هم روز انتقال خون نامیده شده و پایگاه های سراسر استان منتظر حضور پرمهر عزیزان نوع دوست است تا با اهدای خون در کار خیر و خداپسندانه شریک باشند.
کد مطلب : ۱۷۹۶
برچسب ها
انتقال خون
نام شما

آدرس ايميل شما