دکتر شادی ضیایی اردستانی، مدیر واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

بیماران روزه دار وعده های دارویی خود را حذف یا به زمان دیگر موکول نکنند

31 ارديبهشت 1397 ساعت 14:11


سالم خبر: بیماران در ماه رمضان وعده های دارویی خود را خودسرانه حذف یا به زمان دیگر موکول نکنند که این اقدام موجب اختلال در روند درمان بیماری می شود.

به گزارش سالم خبر، دکتر شادی ضیایی اردستانی، مدیر واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بیان نحوه استفاده از داروهای مصرفی افراد در زمان روزه داری اظهار داشت: چنانچه فرد روزه دار مبتلا به بیماری خاص و مجبور به مصرف دارو در ایام مبارک رمضان باشد، لازم است قبل از هر چیز با پزشک معالج خود مشورت کرده و در ماه مبارک رمضان هیچ گاه وعده‌های دارویی خود را خودسرانه حذف یا زمان مصرف آن را تغییر ندهد.

وی درباره بیماران مبتلا به دیابت، ادامه داد: بیماران دیابتی باید پیش از آغاز ماه رمضان تحت بررسی پزشکی قرار گرفته و از نظر سطح قند خون، فشار خون، چربی خون، انعقاد خون و وضعیت بیوشیمی خون بررسی شوند و بر این اساس رژیم غذایی و دارویی مختص خود را قبل از شروع ماه از پزشک دریافت کنند.

ضیایی در ادامه تصریح کرد: هم بیماران و هم خانواده فرد مبتلا به دیابت باید در رابطه با خطرات احتمالی تهدید کننده بیمار در ایام روزه داری، مورد مشاوره قرار گیرند. همچنین در مورد علائم افزایش و کاهش قند خون، اندازه گیری قند خون، تنظیم وعده های غذایی، فعالیت بدنی و مصرف داروها در ماه مبارک باید آموزش لازم را دریافت کنند. علاوه بر این، روش درمان و اقدامات لازم در صورت بروز مشکل باید به همراه بیمار آموزش داده شود.

مدیر واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی این دانشگاه، با اشاره به اهمیت توجه افراد به شرایط جسمانی خود قبل از روزه داری، بیان کرد: بارداری، شیردهی و برخی از بیماری ها مانند دیابت، فشارخون، روده تحریک پذیر، یبوست، زخم های گوارشی، اختلالات کلیوی، اختلالات غده تیروئید، بیماری های اعصاب و روان، قلبی عروقی وتنفسی همگی از شرایطی هستند که فرد را ملزم می کند تا پیش از اقدام به روزه داری، با پزشک معالج خود در خصوص اقدام به روزه داری مشورت کند. 

وی تصریح کرد: استفاده خودسرانه از داروهای ضد بارداری ترکیبی مانند LD در بانوان جهت قطع خونریزی دوران قاعدگی و به منظور کامل کردن روزه در ماه رمضان، تبعات خطرناکی مانند اختلالات انعقادی و ایجاد لخته در عروق اندام‌های تحتانی و حتی عروق مغزی به دنبال خواهد داشت.
دکتر ضیایی یادآور شد: از آنجا که مصرف کافی آب و مایعات نقش مهمی در دفع داروها و متابولیت های ناشی از آنها دارد، لازم است دقت شود که در فاصله بین افطار تا سحر به میزان کافی آب و مایعات به بدن روزه داران و به خصوص بیمارانی که دارو مصرف می کنند، برسد.
 
 


کد مطلب: 991

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/991/بیماران-روزه-دار-وعده-های-دارویی-خود-حذف-یا-زمان-دیگر-موکول-نکنند

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com