سالمخبر: رئیس جدید کمیته اپیدمیولوژی کرونا گفت: برخی رویکردها در زمینهی کنترل بیماری کووید-19 اشتباه بود. این رویکردها تغییر خواهد کرد.
حمید سوری، رئیس جدید کمیته اپیدمیولوژی کرونا در گفتوگو با سالمخبر:
برخی رویکردهای اشتباه در زمینهی کنترل کرونا تغییر خواهد کرد
10 دی 1399 ساعت 17:14
سالمخبر: رئیس جدید کمیته اپیدمیولوژی کرونا گفت: برخی رویکردها در زمینهی کنترل بیماری کووید-19 اشتباه بود. این رویکردها تغییر خواهد کرد.
سالمخبر: رییس جدید کمیته اپیدمیولوژی کرونا گفت: برخی رویکردها در زمینهی کنترل بیماری کووید-19 اشتباه بود. این رویکردها تغییر خواهد کرد.
حمید سوری در گفتوگو با سالمخبر با اشاره به اشتباهات گذشته در زمینه کنترل بیماری کووید۱۹ اظهارکرد: ما به جای اینکه به چگونگی پیشگیری کرونا در کشور توجه کنیم تمرکزخود را بر درمان قرار داریم که خوشبختانه با پذیرش این اشتباه تصمیم بر آن شد تا این رویکرد را تغییر دهیم. همچنین ما باید مراقبتهای فعال را در نظر میگرفتیم یعنی پیش از اینکه بیماران مریض بشوند و مراجعه کنند ما باید به آنان مراجعه میکردیم.
وی همچنین درباره برنامههای در نظر گرفته شده برای کمیته اپیدمیولوژی کرونا گفت: عمدتا هدف ما این است که بتوانیم به رصد و پایش اپیدمی و ارزشیابی فرآیندهای انجام شده بپردازیم و با استناد به مطالعاتی که برای تصمیمگیری لازم است، مشکلات را حل کنیم.
وی با اشاره به اینکه باید مراکز علمی و تحقیقاتی را فعال کنیم، عنوان کرد: تصمیمگیریها را باید مبتنی بر شواهد علمی بومی و بینالمللی استوار سازیم زیرا این خلأیی است که در نظام سلامت ما وجود داشته است و تاکید بر آن مهم است براین اساس هدف کمیته این است که مستندات موثق، علمی، دقیق و عمیق را در اختیار سیاستگذاران و تصمیمگیرندگان کشور، جهت مقابله با بیماری کووید ۱۹ قرار دهد تا با هزینه کمتر و تاثیر بیشتر بار اپیدمی کاهش یابد، به طور قطع این کار نیازمند مساعدت و همدلی همه افراد است.
رئیس کمیته اپیدمیولوژی کرونا همچنین افزود: اپیدمی کووید-۱۹ از جمله اپیدمیهاییست که رفتار آن حرف اول را کنترل اپیدمی مطرح میکند، به این معنا که ما به ندرت چنین بیماریهای واگیرداری داریم که بر روی رفتار و شیوه زندگی مردم تاثیر گذارد.
سوری با تاکید بر تشدید نظارتها در کنترل بیماری بیان کرد: باید پالایش و نظارت بیشتری بر تعاملات اپیدمی، سیاستها و برنامهریزیها و مردم از طریق رسانهها صورت گیرد؛ امیدواریم ضعفهای احتمالی در این زمینه نیز کاهش و نقاط قوت نیز تقویت شود و عصای دست سیاستگذاران کشور باشد.
وی با اشاره به اینکه حال، زمان مناسبی برای آسیبشناسی گذشته نیست، اما طبیعتا لازم است ارزیابی کنیم آنچه که در گذشته چه بوده است، گفت: از این طریق باید از اشتباهات و نقاط ضعف درس بگیریم. باتوجه به تجربه کسب شده در زمینه بومی و بینالمللی طی ده ماه اخیر، چشمان ما نسبت به این بیماری بازتر شده است بنابراین باید سنجیدهتر پیش رویم.
وی در ادامه گفت: در طرح شهید سلیمانی جامعه (مردم، بسیج، طرح محله محور) بسیار فعال شدهاند و این تحرک قابل تحسینی در کل کشور شکل گرفته و باید به عنوان یک سرمایه اجتماعی تقویت و حمایت شود.
سوری با بیان اینکه باید با فرم جدیدی به موضوع نظارتها بپردازیم، اظهار کرد: پس از موضوع نظارتها باید در نهایت مباحث حمایتی را دنبال کنیم تا افرادی که در منزل تحت مراقبت هستند با مشکل مواجه نشوند، براین اساس آنان باید تحت حمایتهای مختلفی از جمله (رفت و آمدها، کمکهای معیشتی، تهیه ملزومات بهداشتی مانند کپسولاکسیژنساز) قرار گیرند.
رئیس کمیته اپیدمیولوژی کرونا همچنین افزود: با همدلی قابل توجهای که ایجاد شد طی روزهای اخیر شاهد کاهش مرگومیر و بستری بودیم اما این دلیل نمی شود که ما دوباره دچار خوشخیالی کاذب شویم و از کار خود دست بکشیم.
وی با اشاره به اینکه اپیدمی کووید-۱۹ جزو اپیدمیهایست که آمارآن به کندی کاهش مییابد اما زحمت و هزینه بسیاری دارد، مطرح کرد: با کوچکترین غفلت و خوشخیالی کاذب این بیماری مجدد شعله ور میشود؛ بنابراین تا زمانی که نتوانستیم اپیدمی را به طور کلی تحت کنترل و حتی به مرز خاموشی برسانیم نباید دست از تلاش برداریم. متاسفانه این موضوع بعضاً در سطح جامعه مشاهده میشود شاید دلیل این است که بحثهای حاشیهای را مانند واکسن، ویروس جهش یافته را بیش از حد لازم، بزرگنمایی میکنیم زیرا باعث میشود ذهن مردم به سویی رود که از اصول پیشگیری، محافظت و کنترلٍ، منحرف و به سادهانگاری دچار شوند.
کد مطلب: 8691