تبدیل قرص‌ها به ربات‌هایی کوچک با یک افشانه جادویی

5 آذر 1399 ساعت 13:28

سالم خبر: محققان هنگ‌کنگی افشانه جدید مغناطیسی ابداع کردند که قادر است اشیا را به ربات‌های متحرک تبدیل کند. از این افشانه می‌توان برای هدایت داروها در بدن استفاده کرد.


سالم خبر: محققان هنگ‌کنگی افشانه جدید مغناطیسی ابداع کردند که قادر است اشیا را به ربات‌های متحرک تبدیل کند. از این افشانه می‌توان برای هدایت داروها در بدن استفاده کرد.
 
به گزارش سالم خبر از پایگاه اینترنتی نیواطلس، محققان دانشگاه «سیتی» در هنگ کنگ، این اسپری را از «پلی وینیل الکل»، «گلوتن» و «ذرات آهن» درست کرده اند.
 
این افشانه که M-spray نامیده می شود می تواند به شی هدف بچسبد و زمانیکه فعال می شود، به جسم اجازه می دهد تا با استفاده از یک میدان مغناطیسی راه برود، بچرخد و بخزد.
 
محققان پیش بینی می کنند که استفاده از افشانه آنها بر روی قرص ها به پزشکان اجازه می دهد که دارو را به قسمت هدف بدن هدایت کنند.
 
دکتر «شن یاجینگ» که هدایت محققان را بر عهده داشت، گفت: ایده ما این است که با پوشش این «لایه مغناطیسی»  می توانیم هر جسمی را به یک ربات تبدیل کرده و حرکت آنها را کنترل کنیم.
 
وی افزود: تمام مواد خام اسپری M-spray, یعنی پلی وینیل الکل، گلوتن و ذرات آهن، زیست سازگار هستند و پوشش متلاشی شده توسط بدن انسان جذب یا دفع می شود.  
 
به گفته محققان، پس از اسپری این افشانه بر روی یک شیی، لایه ای به ضخامت کمتر از یک چهارم میلی متر ایجاد می شود که به شیی اجازه می دهد شکل اصلی خود را حفظ کند.  
 
همچنین با استفاده از یک میدان مغناطیسی می توان این اسپری را از روی شیی جدا کرد. میدان مغناطیسی ذرات این افشانه را به پودر تبدیل می کند و  این پودر بعدا از بدن دفع می شود.  در تمام این مراحل جسم سالم می ماند.
 
حالت حرکت جسم را نیز می توان با خیساندن پوشش جامد و تبدیل آن به ماده ای چسب مانند، از نو طبق سفارش برنامه ریزی کرد. سپس با استفاده از یک میدان مغناطیسی قوی،  ذرات مغناطیسی موجود در پوشش را می توان دوباره توزیع و ردیف کرد و نحوه واکنش ربات را به میدان مغناطیسی تغییر داد.
 
محققان در جریان چند آزمایش، این افشانه را بر روی چند کپسول اسپری کردند و سپس آنها را وارد بدن موش های بیهوش کردند.
 
آنها با استفاده از تصویربرداری رادیولوژی این قرص ها را در بدن موش ها ردیابی کردند. محققان مشاهده کردند که پوشش این کپسول ها با رسیدن به محل هدف، حل شدند.
 
آنها امیدوار هستند که از این راهکار بتوان برای ساخت میکروربات ها و کاربرد آنها در حوزه های مختلف مانند حمل و نقل فعال، سنسور متحرک و ساخت دستگاه هایی به ویژه برای انجام کارهایی در فضای محدود استفاده کرد.
 
 
 


کد مطلب: 8320

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/8320/تبدیل-قرص-ها-ربات-هایی-کوچک-یک-افشانه-جادویی

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com