علیزاده متخصص بیماری های عفونی در گفت و گو با سالم خبر:

شیرخام پنیرهای محلی و بستنی های سنتی نخوریم

تاکنون 28 مبتلا به تب کریمه کنگو در کشور شناسایی شده اند

16 ارديبهشت 1397 ساعت 14:46


سالم خبر: تاکنون 28 مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کشور شناسایی شده اند.

افشین علیزاده متخصص بیماری های عفونی در گفت و گو با سالم خبر با بیان این مطلب افروزد: شیوع تب کریمه در کشور به ویژه در فصول گرم اتفاق جدیدی نیست و هر سال وجود داشته است اما نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که باید آگاهی مردم نسبت به این بیماری و نحوه ابتلا و علائم با آموزش های عمومی از طریق رسانه های ملی افزایش یابد.

وی افزود: علایم اولیه این بیماری شبیه آنفلوانزا است و برخی به علت تاخیر در اقدام به درمان جان خود را از دست دادند این در حالی است که میزان کشندگی تب کریمه بدون مداخله درمانی 30 تا 50 درصد است.

علیزاده با بیان اینکه  تب کریمه یک بیماری ویروسی است و جزو بیماری های مشترک انسان و دام محسوب می شود اظهار داشت:  این بیماری در حال حاضر بیشتر مناطق غرب کشور دیده شده است و تاکنون 28 نفر به این بیماری مبتلا شده اند.

این متخصص بیماری های عفونی همچنین با اشاره به 2 دهه اخیر در مورد پدیدار شدن این بیماری در برخی مناطق کشور عنوان کرد که اکثراً در مناطقی از مانند سیستان و بلوچستان، اصفهان و برخی استان‌های شمالی که دامداری رواج دارد این بیماری گزارش می شود.
 
شیرخام پنیرهای محلی و بستنی های سنتی نخوریم
 
پس از افشای استفاده شرکت های تولید کننده لبنیات از روغن پالم ،استفاده شهروندان از لبنیات سنتی به نحو محسوسی بالا رفت . روی آوری مردم به لبنیات سنتی را شاید بتوان یکی از دلایل شیوع بیماری تب مالت دانست.
 
علیزاده در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر شیوع بیماری تب مالت پاسخ داد:  بیماری تب مالت از راه تماس با افرادی که قصاب یا دامدار هستند یا لبنیات غیرپاستوریزه مصرف می کنند منتقل می شود، بنابراین شیرخام، پنیرهای محلی و بستنی های سنتی در انتقال این بیماری تاثیرگذارند و مردم در مصرف این محصولات باید دقت کنند.

این متخصص بیماری های عفونی همچنین بیماری تب مالت یا بروسلوز را به عنوان یکی از مهم ترین بیماری های مشترک انسان و دام دانست و گفت: این باکتری که ایجاد کننده بیماری است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می کند و به دلیل ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دام های مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار می گیرد.

علیزاده درخصوص علائم تب مالت عنوان کرد: علائم تب مالت و راه های پیشگیری و درمان تب مالت به عنوان یک بیماری معروف به بیماری هزار چهره است و همان طور که از نام این بیماری مشخص است علامت اصلی این بیماری تب است که در عصر و شب به اوج می رسد و بیمار دچار تعریق فراوان می شود. اوایل بیماری ممکن است تا مدت ها بجز تب و تعریق شبانه علامت دیگری وجود نداشته باشد، ولی به تدریج درد استخوان ها و مفاصل بخصوص درد لگن در برخی بیماران شروع می شود. درد لگن گاهی آنقدر شدید است که راه رفتن بیمار به سختی انجام می شود و همچنین ضایعات مغزی می تواند قلب، سیستم تنفسی و تمام ارگان های بدن را تحت تاثیر قرار دهد.

وی ادامه داد: در برخی بیماران علائم روحی مثل افسردگی هم تظاهر می کند. این بیماری اگر درمان نشود گاهی می تواند با درگیری قلب و رگ ها باعث مرگ بیمار شود. از دیگر عوارض مهم این بیماری، ایجاد آبسه در استخوان های ستون فقرات است که موجب زمین گیر شدن بیمار می شود که هنوز آمار دقیقی از بیماران مبتلا به تب مالت نداریم.
 
 


کد مطلب: 823

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/823/شیرخام-پنیرهای-محلی-بستنی-های-سنتی-نخوریم

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com