علی ماهر، معاون برنامه ریزی ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در گفتوگو با سالمخبر:
سالمخبر: با محدودیتهای درنظر گرفته شده به تدریج به سوی کاهش شاخصهای منفی میرویم و کاهش آمار ابتلا به این بستگی دارد که در نحوه سرایت بیماری نیز تغییری ایجاد نشود؛ نتیجه محدودیتهای درنظر گرفته شده ۱۰ روز دیگر مشخص میشود.
علی ماهر، معاون برنامه ریزی ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در گفتوگو با سالمخبر درباره بیشتر بودن آمار مرگومیر ناشی از ابتلا به بیماری کرونا در ایران به نسبت مرگومیر در کشورهای دیگر گفت: من این گفته را تکذیب میکنم هیچ فردی نمیتواند بگوید که آمار مرگومیر ما در مقایسه با دیگر کشورها متفاوت است. میزان مرگومیر باید براساس ابتلا و بستری باشد که ما بر این اساس در میانهی جدول سازمان بهداشت جهانی هستیم؛ جدول سازمان بهداشت جهانی ملاک است که نشان میدهد برخی از کشورها از ایران اوضاع بدتر و برخی نیز اوضاع بهتری دارند.
وی در ادامه بیان کرد: اکثر آمارهای گفته شده در زمینه مرگومیرها پایه علمی ندارند و عددهای گفته شده توسط اپیدمیولوژیستها باید پایهی اعلام آمار باشند.
معاون برنامه ریزی ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اینکه کنترل و مبارزه با کرونا به عوامل مختلفی بستگی دارد، تصریح کرد: یکی از عوامل کنترل کرونا، مدیریت بیماری است؛ عوامل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نیز دخیل هستند. کشور آمریکا با وجود امکانات و شرایط اقتصادی مناسب وضعیت بدتری از ایران دارد ضمن اینکه کشورهایی با اقتصاد بدتر از ایران نیز توانستهاند وضعیت بهتری را در کنترل بیماری ایجاد کنند.
ماهر با اشاره به اینکه عمدهترین مسائل در زمینهی کنترل کرونا به زمینههای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مربوط میشود، اظهار کرد: این موارد باید تحلیل شوند اما برای تحلیل آن، اکنون زود است زیرا ما نمیدانیم میزان لود ویروس در کشور نسبت به سایر کشورها چقدر است، همچنین ژنتیک ویروس را به نسبت دیگر کشورها نمیشناسیم و پاسخ سوالی مبنی بر اینکه ویروس موجود در کشور ما آیا همان ویروسی است که در همه کشورهاست یا متفاوت است نیز مهم است.
وی عوامل اصلی میزان شیوع کرونا را تجمعات، عدم استفاده از ماسک و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی دانست و خاطرنشان کرد: این موارد سبب شده که ما وضعیت خوبی نداشته باشیم.
معاون برنامه ریزی ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران درباره محدودیتهای اعمال شده در شهرها گفت: با محدودیتهای درنظر گرفته شده به تدریج به سوی کاهش شاخصهای منفی میرویم و کاهش آمار ابتلا به این بستگی دارد که در نحوه سرایت بیماری نیز تغییری ایجاد نشود؛ نتیجه محدودیتهای درنظر گرفته شده ۱۰ روز دیگر مشخص میشود.
وی در ادامه مطرح کرد: به نظر میرسد روزهای دشواری در پیشرو داریم اما امیدواریم پس از آن شاهد کاهش بار بیماری باشیم.
معاون برنامه ریزی ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران درباره انجام تستهای روزانه کرونا عنوان کرد: افزایش انجام تستهای روزانه کرونا مسئله جدی است که باید برای ایجاد تغییراتی در این امر، فشارهایی را تحمیل کرد؛ براساس مصوبات در نظر گرفته شده قرار بوده که روزانه ۴۰ هزار تست کرونا انجام شود؛ این موضوع نیازمند امکانات نرمافزاری و سختافزاری است ضمن اینکه باید کیت، تجهیزات و نیرو نیز داشته باشیم، فراهم کردن امکانات نیز مستلزم زمان است.
وی در ادامه بیان کرد: برای انجام تستهای کرونا، از کیتهای سریع میتوان استفاده کرد، اما لازم است این کیتها هرچه سریعتر مورد بررسی قرار گیرد تا بتوانیم از آنها استفاده کنیم.
ماهر درخصوص پیگیری اوضاع بیماران مبتلا به کرونا پس از بهبودی گفت: بسیاری از دانشگاهها از جمله دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پیگیر اوضاع درمانی بیماران هستند اما مردم نیز خسته شدهاند و ممکن است پاسخ ندهند درحال حاضر مشکل ما این است زمانی که با خانوادهها جهت پیگیری اوضاع و دعوت برای انجام تست تماس میگیریم گاهی آنان پاسخ نمیدهند وگرنه پیگیریها در حال انجام است .
وی درباره وضعیت فعلی تختهای بیمارستانی گفت: درحال حاضر مشکل جدی در تختهای عادی بیمارستانها وجود ندارد و فقط در زمینه تختهای ویژه دچار مشکلاتی هستیم؛ تختهای جدید نیز ایجاد میشوند اما اگر وضعیت به همین روال باشد به زودی با مشکل مواجه میشویم.