سالم خبر: کرونا ویروسی است که به همه جای بدن حمله میکند و کبد هم از این قاعده مستثنی نیست و میتواند این بخش از بدن را نیز درگیر کند.
به گزارش سالم خبر؛ محمد امانی، عضو هیات علمی پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا با اشاره به اینکه از ارگان های مهمی که در برخی مبتلایان به کرونا درگیر می شود، کبد است، افزود: کبد می تواند در کنار ریه، سیستم گوارش و سایر ارگان ها درگیر باشد یا حتی این عضو مهم بدن به تنهایی درگیر شود و افراد دچار عوارض کبدی شوند.
وی، علائم گوارشی مانند درد شکم، تهوع، استفراغ و اسهال را در بیماران کرونا شایع دانست و گفت: در برخی مواقع علایم عوارض کبد به صورت بالارفتن آنزیمهای کبدی یا حتی مواردی مانند زردی یا نارسایی کبدی بروز پیدا می کند که می تواند به دلیل درگیری مستقیم سلول های کبدی با ویروس کرونا باشد.
امانی ادامه داد: کرونا مانند سایر ویروس ها نظیر مونونوکلئوز عفونی، سایتومگالو ویروس و ویروس های هپاتیتی می تواند در کنار علائم عمومی مانند خستگی، بیحالی، درد بدن، تب و لرز سبب ایجاد آسیب و التهاب در کبد شوند.
فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد، بهبود کیفیت زندگی، تغذیه مناسب، تحرک و ورزش را از مهمترین عوامل درمان بیماری هایی مانند چاقی و کبد دانست و افزود: این موارد می تواند به بهبود شرایط ایمنی و سلامت عمومی فرد کمک کند و نیز در مقابل بیماری های مهلک همچون کرونا اثرات مفیدی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه برخی از داروها هم می تواند عوارضی روی کبد ایجاد کند، گفت: وجود بیماری های زمینه ای در کبد مثل انواع هپاتیت های مزمن C و B و التهاب کبد ناشی از مصرف الکل یا کبد چرب هم می تواند زمینه ساز درگیری بیشتر کبد و حتی مرگ و میر بیشتر شود.