سالم خبر: سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۲۳۴۵ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور طی ۲۴ساعت گذشته خبر داد و گفت: متاسفانه ۱۸۴ بیمار نیز جان خود را از دست دادند.
به گزارش سالم خبر از ایسنا، سیماسادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از دیروز تا امروز ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۳۴۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۲۶۹ نفر از آنها بستری شدند.
وی ادامه داد: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۳۱ هزار و ۱۸۹ نفر رسید.
وی افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر رسید.
لاری گفت: خوشبختانه تا کنون ۲۸۸ هزار و ۶۲۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
وی افزود: ۳۹۸۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
به گفته وی، تا کنون دو میلیون و ۷۳۶ هزار و ۵۱۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
وی درباره استانهای در وضعیت قرمز گفت: ستانهای مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند.
لاری درباره وضعیت استانهای در وضعیت هشدار نیز گفت: همچنین استانهای فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.
وی در توضیح وضعیت بیماری در استان چهارمحال و بختیاری که در هشدار به سر می برد، گفت: این استان در ابتدای شیوع بیماری یعنی اسفندماه به نسبت بسیاری از استانهای کشور خیز سنگین تری را تجربه کرد. این استان در فروردین ماه با خیز نسبتا متوسط در موارد ابتلا و بستری مواجه شد. اگرچه در اردیبهشت ماه شاهد کاهش ابتلا بودیم اما از اوایل خردادماه مجددا شاهد سیر صعودی در موارد ابتلا و بستری در این استان هستیم.
وی ادامه داد: همچنین تعداد موارد ابتلا و بستری طی دو ماه گذشته در این استان به دو برابر رسیده و شیب صعودی موارد ابتلا به شکل نگران کننده در حال امتداد است. در حال حاضر پنج شهرستان این استان در وضعیت قرمز و یک شهرستان در وضعیت هشدار قرار دارد. شدت موارد بستری در برخی شهرستانها مانند بروجن، شهرکرد، لردگان و ... دارای شدت بیشتری است.
لاری افزود: از اقدامات خوب همکاران ما در کادر بهداشت و درمان می توان به اهتمام امر آموزش مردم در جهت آشنایی با کووید ۱۹، پیشتازی در غربالرگری، حساسیت ویژه در ایزوله کردن بیماران و قرنطینه اطرافیان آنها، حضور پررنگ تعدادی زیادی از پزشکان در فضای مجازی جهت آموزش به مردم و کاهش مراجعه حضوری به مراکز درمانی و استفاده از به روزترین روش های درمانی اشاره کرد.
وی گفت: از اوایل تیرماه ۴۸۷ تخلف در اجرای پروتکلهای بهداشتی توسط اماکن عمومی و واحدهای صنفی و صنعتی گزارش شده است و در همین بازه زمانی ۵۴ واحد متخلف پلمب شده اند. میزان استفاده از ماسک توسط مردم در اماکن عمومی و ادارات ۷۲ درصد و توسط شاغلین بانکها و سازمانهای دولتی ۸۹ درصد است. امیدواریم با رعایت بیشتر پروتکلهای بهداشتی و استفاده جدی تر از ماسک توسط مردم، شاهد توقف روند صعودی در موارد ابتلا و بستری در هفته های آتی باشیم.