سالم خبر: تست سرولوژی صرفاً برای این است که ما بدانیم وضعیت انتشار بیماری در یک منطقه چگونه است و اینکه گفته میشود تست سرولوژی برای تشخیص کرونا به کار میرود، کلاهبرداری است.
به گزارش سالم خبر، علیرضا رییسی معاون بهداشت وزیر بهداشت در نشست ویدئوکنفرانسی در پاسخ به این سؤال خبرنگار تسنیم که در مراکز 16 ساعته از چه افرادی تست گرفته میشود، گفت: پزشک باید حتما مطمئن شود که فرد علائمی از کرونا دارد و از او تست گرفته شود؛ اگر فرد علائم دارد یا بیماری زمینهای داشته باشد حتماً از او تست گرفته میشود و اگر علائم وخیم داشته باشد که حتما باید به بیمارستان برود.
وی ادامه داد: اگر فرد دچار بیماری زمینهای است باید نمونهگیری و تست شود و اگر فرد به صورت سرپایی مراجعه کند، هیچ بیماری زمینهای نداشته باشد و علائم مختصر داشته باشد از او تست کرونا گرفته نمیشود؛ باید توجه داشت که 80 درصد بیماران کرونا ممکن است فاقد علامت بیماری باشند و یا مثلاً یک علامت مختصر مانند سردرد مختصری داشته باشند. افرادی که علائم خفیف داشته باشند میتوانند با یک استراحت و بدون نیاز به درمان خاص بهبود یابند.
وی در پاسخ به سؤالی درباره دستگاه تشخیص کرونا با استفاده از آزمایش خلط گفت: فعلاً چنین مسئلهای وجود ندارد که به عنوان یک امر تأیید شده بخواهیم این دستگاه را در سطح کشور گسترش بدهیم اما در حد تحقیقات بسیار خوب است و باید در کمیته علمی بررسی شود و اگر تأیید شود باید وارد پروتکل درمانی و تشخیصی ما شود.
رئیسی در پاسخ به سوالی درباره داروی رمدسیویر، تصریح کرد: هنوز هیچ داروی مطمئنی برای درمان کووید19 در دنیا وجود ندارد. تنها درمان کووید19 مراقبت درست و صحیح است. اینترفرون بتا وارد پروتکل درمانی ما برای بیماران بستری شده است؛ بیماری چند فاز دارد؛ یکی فاز عفونی شدن و انتشار ویروس در بدن، سپس فاز التهابی و بعد فاز آسیب به ارگانهای بدن است. رمدسیویر برای فاز یک بیماری اصلا استفادهای ندارد و برای هر فاز درمان خاص فاز وجود دارد. رمدسیویر جزو پروتکل درمانی کشور ما و بسیاری از کشورهای دیگر نیست اما برخی از دانشگاهها در قالب تحقیقات از آن استفاده میکنند.
وی در خصوص تستهای کرونا گفت: تست سرولوژی صرفا برای این است که ما بدانیم وضعیت انتشار بیماری در یک منطقه چگونه است و اینکه گفته میشود تست سرولوژی برای تشخیص کرونا به کار میرود کلاهبرداری است. سرولوژی نشان میدهد که فرد با ویروس کرونا مواجهه داشته است یا خیر و الان تنها راه تشخیص کرونا تست پیسیآر است.
رییسی ادامه داد: اگر فرد دو هفته پیش با ویروس کرونا مواجهه داشته باشد تست سرولوژی او مثبت میشود. از سوی دیگر ممکن است افراد قبلاً به انواع دیگری از کروناویروسها مبتلا شده باشند اگر فرد مواجهه بیش از دو هفتهای با ویروس کرونا داشته باشد، IGg در بدن او مثبت میشود که این اختصاصی کووید 19 نیست؛ از سوی دیگر ممکن است افرادی با کووید19 مواجهه داشته باشند ولی تست IGg آنها مثبت نشود. ما تولید داخل این تست سرولوژی را داریم اما اصلا به مردم توصیه نمیکنیم تست سرولوژی بدهند.
وی افزود: تست پیسیآر تنها تستی است که در صورت نمونهبرداری صحیح میتواند نشانگر ابتلا به کرونا باشد. هر فردی در بیمارستان بستری شود از او تست پیسیآر گرفته و درمان شروع میشود. اگر فردی علائم کووید19 داشته باشد و پیسیآر او منفی شود از آنجا که ممکن است منفی کاذب شده باشد از او سیتی اسکن گرفته میشود تا بیماری تشخیص داده شود. برای افراد پرخطر و مشکوک به کرونا تست پیسی آر به صورت رایگان توسط وزارت بهداشت انجام میشود و بخش خصوصی نیز باید از افراد واجد شرایط تست بگیرد.