سالم خبر: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره تغذیه صحیح در ایام روزه داری با توجه به شیوع کرونا و لزوم تقویت سیستم ایمنی بدن، توضیح داد.
به گزارش سالم خبر از ایسنا، زهرا عبداللهی در ارتباط ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران درباره تغذیه و روزهداری در ماه مبارک رمضان، گفت: امسال در کشور با شرایط شیوع کرونا مواجهیم و خوب است که نکاتی را درباره تغذیه صحیح در ایام روزه داری بدانیم. اولین نکته اینکه اصولا در ایام روزه داری و ماه مبارک رمضان هم رعایت اصول تغذیه درست در وعده های سحر، افطار و بعد از آن، نقش مهمی در حفظ سلامت ما دارد و باید اصول تغذیه یعنی رعایت تعادل و تنوع را در تغذیه داشته باشیم و از همه گروه های غذایی به میزان کافی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه از مصرف زیاد مواد قندی و چربی ها در این ایام نیز باید خودداری کنیم، گفت: مصرف بی رویه مواد قندی، نوشیدنی های شیرین و مواد چرب و سرخ شده و مصرف زیاد نمک باعث تحریک و تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند. در حالیکه برای مقابله با کرونا و تقویت سیستم ایمنی بدن نوع غذایی که می خوریم اهمیت زیادی دارد.
عبداللهی تاکید کرد: بنابراین در وعده سحر نکاتی را که خوب است رعایت شود؛ مصرف سبزی، صیفی جات و سالاد است؛ زیرا این مواد حاوی آب هستند و در طول روز از تشنگی و خشکی گلو و دهان جلوگیری می کنند. باید توجه کرد که یکی از عوامل زمینه ساز برای فعالیت کرونا خشکی گلو و دهان است. بر همین اساس به میزان کافی سبزی و سالاد در وعده سحر بخورید که از خشکی دهان پیشگیری می کند. در عین حال این مواد حاوی ویتامین A و C هستند.
وی تاکید کرد: نوشیدنی های شیرین، مواد قندی شیرین برای سحر توصیه نمی شوند. زیرا احساس تشنگی را در طول روز تشدید می کنند. غذاهای چرب و پر ادویه هم برای سحر مناسب نیستند. در وعده افطار مهم است که با مایعات گرم، مواد قندی که سالم ترین آنها خرما است و یک غذای ساده و سبک مصرف شود. از افطار تا سحر باید به میزان لازم مایعات مصرف شود.
تنوع و تعادل در غذای روزانه را رعایت کنید
عبداللهی در ادامه صحبت هایش، گفت: در موضوع تغذیه توصیه کلی مورد تاکید این است که باید تعادل و تنوع را در برنامه غذایی روزانه رعایت کنیم. یعنی اگر شش گروه اصلی غذایی داریم همه آن ها را به میزان کافی در برنامه غذایی خود گنجانیم که منابع پروتئینی و سبزی ها یکی از این موارد است. همه گروههای غذایی باید به اندازه کافی و توصیه شده وجود داشته باشد. برای تقویت سیستم ایمنی بدن مجموعه ای از مواد غذایی مختلف که در گروه های غذایی مختلف قرار دارند، به مقدار کافی باید مصرف شود تا سیستم ایمنی به درستی کارش را انجام دهد و در برابر بیماری ها از بدن دفاع کند.
وی افزود: هیچ رژیم غذایی خاصی که بگوید فقط پروتئین بخورید یا فقط سبزی و میوه مصرف کرده و گیاهخوار باشید تا سیستم ایمنی بدن تقویت شود، وجود ندارد. سیستم ایمنی بدن به ویتامین، املاح و پروتئین و... نیاز دارد که این مواد در مواد غذایی مختلفی وجود دارند. در عین حال نمیگوییم فقط سبزی و میوه بخورید و پروتئین هم لازم است.
برآورد نیروی انسانی مورد نیاز رشته تغذیه تا ۱۴۰۴
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره گزارشی با عنوان برآورد نیروی انسانی مورد نیاز رشته تغذیه تا ۱۴۰۴ که درباره ورود پزشکان به رژیم درمانی بیمارستان ها اظهارنظر کرده است، گفت: این گزارش یک پیشنویس است و باید نظرات مختلف در مورد این گزارش ارائه شود. بسیاری از موارد این گزارش ایراد دارد و نیازمند کار کارشناسی است. در حال پیگیری هستیم تا رسما نظرات مان را درباره این گزارش مطرح کنیم. باید توجه کرد که در بخش بهداشت، نیروی کارشناس تغذیه را لازم داریم. زیرا باید مشاوره و خدمت تغذیه به مردم ارائه دهد. کارشناسان تغذیه، تخصص رژیم درمانی دارند و باید مشاوره رژیم درمانی داشته باشند. این پیش نویس هم مشکلاتی دارد که با آن موافق نیستیم و حتما باید کار کارشناسی روی آن انجام شود. به دنبال این هستیم که تا سال ۱۴۰۴ نیروهای کارشناس تغذیه در حوزه بهداشت به میزان کافی داشته باشیم.
وی افزود: ورود پزشکان به رژیم درمانی هم به کار کارشناسی بیشتر نیاز دارد. البته در همه دنیا پزشکانی هستند که تخصص تغذیه را میگذرانند و وارد کار رژیم درمانی می شوند، اما به این معنی نیست که فقط پزشکان میتوانند رژیم درمانی انجام دهند. بالاخره در رشته کارشناسی، ارشد و PHD تغذیه، افرادی را داریم که کار اصلی شان رژیم درمانی است. بنابراین این گزارش یک پیش نویس است که از نظر ما هم مشکلات زیادی دارد و پیگیری می کنیم که جایگاه کارشناسان تغذیه، دیده و تقویت شود.