اجتماعی کردن سلامت؛ استراتژی مهم برای تحقق پوشش همگانی سلامت

1 ارديبهشت 1397 ساعت 12:24


سالم خبر : معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه اجتماعی کردن سلامت یکی از برنامه‌های اصلی وزارت بهداشت است، بر نقش سایر نهادهای دولتی و غیردولتی در مقوله سلامت تاکید کرد و گفت: وزارت بهداشت با اجتماعی کردن سلامت، تمام نهادها و آحاد جامعه را برای توجه به موضوع سلامت فرا می‌خواند.

دکتر علیرضا رییسی درخصوص هفته سلامت که از اول تا هفتم اردیبهشت با شعار سلامتی برای همه برگزار می‌شود، با تاکید بر دسترسی عادلانه به خدمات سلامت، خاطرنشان کرد: هرساله در تاریخ هفتم آوریل مصادف با تأسیس سازمان جهانی بهداشت، گرامیداشتی برگزار شده و شعاری نیز مطرح می‌شود که این شعار یک تلنگر، یادآوری و تاکیدی در جهت اهداف و آرمان‌های سازمان جهانی بهداشت است.

وی با اشاره به اینکه تأسیس سازمان جهانی بهداشت قدمتی ٧٠ ساله دارد، گفت: این سازمان همواره بر پوشش همگانی سلامت تأکید ویژه‌ای داشته است، شعار انتخابی روز جهانی بهداشت مبنی بر سلامتی برای همه و در همه جا نیز بر این اساس بوده است، به این معناست که تأکیدی باشد بر آن آرمان‌های اولیه‌ای که در سازمان جهانی بهداشت وجود داشت تا تمام مردم بتوانند بدون دغدغه به ‌عنوان یک حق بشری به خدمات سلامت دسترسی داشته باشند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: در حال حاضر هنوز هم نیمی از جمعیت جهان به خدمات باکیفیت سلامت دسترسی مطلوبی ندارند و این باعث بروز فقر، بیماری و آسیب‌هایی می‌شود که ناشی از عدم دسترسی کافی و مطلوب به خدمات بهداشتی و درمانی است.

رییسی با بیان اینکه کشور ما یکی از کشورهای پیشرو در حوزه سلامت است، اظهار داشت: بزرگان مملکت اقدامات مفیدی را در راستای ارتقای سطح سلامتی مردم انجام داده‌اند، این اقدامات تاریخی بسیار تأثیرگذار بوده است، به‌ طوریکه در دهه‌های گذشته با اقدامات مناسب، زمینه پوشش همگانی سلامت فراهم شده است. کشور ما از لحاظ سطح دسترسی به پوشش خدمات در حوزه بهداشت و درمان، به خصوص خدمات سطح یک، جزو یکی از کشورهای پیشرو در منطقه و دنیا است.

وی بیان کرد: شاخص‌های متعددی وجود دارد که نشان می‌ دهد کشور ما علیرغم محدودیت در موقعیت جغرافیایی و وضعیت اقتصادی، در دهه‌های گذشته توانسته اهتمام ویژه‌ای به بخش بهداشت و درمان داشته باشد، به‌عنوان ‌مثال در حوزه واکسیناسیون کشور ما ۹۸ درصد پوشش دارد و سایر شاخصه‌های بهداشتی نیز پیشرفتی مناسبی را دارا است.

رییسی گفت: درحال حاضر کشور ما در موضوعاتی همچون مراقبت‌های کودکان، نوزادان، مادران باردار و میانسالان و همچنین بیماری‌های واگیر مانند مالاریا و ایدز و سایر بیماری‌های نوپدید، پیشرفت‌های چشمگیری داشته است؛ وزارت بهداشت در همین راستا و برای اینکه دغدغه مردم برای دسترسی به خدمات سلامت کم شود، اقدامات بسیار خوبی طی سال‌های گذشته بویژه چهار پنج سال اخیر انجام داده است.

وی، توسعه‌ زیرساخت‌ها و آموزش و افزایش نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان دراقصی نقاط کشور را از جمله اقداماتی برشمرد که توانست کمک کند شاخص‌های بهداشتی و درمانی ارتقا یابد.

رییسی ادامه داد: امروزه در جای‌ جای کشور به خصوص در روستاها و مناطق کمتر برخوردار و همچنین در سطح استان‌ها، با همت دست اندرکاران حوزه سلامت، اقدامات موثری همچون ساخت هزاران خانه‌ها و مراکز بهداشتی، پایگاه‌ها و مراکز جامع سلامت صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه با تأسیس مراکز بهداشت، نیروهای انسانی نیز توزیع شدند، درخصوص لزوم توجه به پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر خاطرنشان کرد: روند روبه رشد بیماری‌های غیرواگیر نگران کننده است، بنابراین این بیماری‌ها، معضل جدید حوزه بهداشت و سلامت محسوب می‌شوند.

رییسی ادامه داد: همانطور که برای کنترل بیماری‌های واگیر عزم جدی وجود دارد و در این زمینه موفقیت آمیز عمل کردیم، باید در جهت کنترل بیماری‌های مزمن و غیر واگیر نیز تلاش های بسیاری شود؛ چراکه این بیماری‌ها هزینه‌های زیادی بر سلامت مردم وارد می‌کند و بر افزایش تعداد مرگ ‌و میر مردم تاثیر مستقیم و غیر مستقیم دارد.

وی افزود: قند خون، چربی خون، فشارخون، دیابت، بیماری‌های قلبی، عروقی و بیماری‌های کلیوی و کبدی و سایر بیماری‌هایی که متاثر از عوامل خطر سلامتی ایجاد می‌شوند، از جمله بیماری‌های غیرواگیری هستند که بار هزینه‌های سلامت را افزایش و بر کیفیت زندگی مردم تاثیر منفی دارند، بنابراین عزم جمهوری اسلامی ایران بر این است که در زمینه بهداشت و درمان، این عوامل را به حداقل برساند.

بنابر اعلام وبدا، معاون بهداشت وزارت بهداشت عنوان کرد: یک نکته مهم و کلیدی وجود دارد، اینکه امروزه پوشش همگانی و دسترسی تمام مردم به خدمات سلامت فقط بر عهده وزارت بهداشت نیست، بنابراین وزارت بهداشت تصمیم گرفت با رویکرد اجتماعی به مساله سلامت بپردازد.

وی با بیان اینکه اجتماعی کردن سلامت یکی از برنامه‌های اصلی وزارت بهداشت است، گفت: وزارت بهداشت با اجتماعی کردن سلامت، تمام نهادها و آحاد جامعه را برای توجه به موضوع سلامت فرا می‌خواند و با این رویکرد نه تنها وزارت بهداشت، بلکه تمام نهادها، درگیر حوزه سلامت می‌شوند و در واقع شعار سازمان جهانی بهداشت نیز ترجمانی بر این موضوع است تا سلامت برای همه و در همه جا ایجاد شود و تمام نهادهای دولتی و غیردولتی برای دسترسی مردم به‌ خدمات سلامتی، مشارکت داشته باشند؛ چراکه وزارت بهداشت به ‌تنهایی قادر نخواهد بود تامین‌ کننده مولفه‌های سلامتی باشد، لذا اجتماعی کردن سلامت می‌تواند یکی از استراتژی‌های مهم برای تحقق شعار پوشش همگانی سلامت باشد.


کد مطلب: 657

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/657/اجتماعی-کردن-سلامت-استراتژی-مهم-تحقق-پوشش-همگانی

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com