سالم خبر: براساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت تا روز جمعه ۱۴ مارس در آلمان ۳ هزار و ۵۹ مورد از ابتلا به ویروس کرونا ثبت شده است. بیماری کوید-۱۹ در این کشور تا کنون ۶ قربانی داشته است: تنها دو فوتی در میان هر هزار بیمار.
به گزارش سالم خبر، در چین ۳۹ نفر، در ایتالیا ۷۱ نفر، در ایران ۴۵ نفر و در اسپانیا ۲۸ نفر از از هر هزار بیمار کوید-۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
در نگاه اول و مقایسه این شمار با آمار دیگر کشورهای درگیر با شیوع ویروس کرونا احتمالا نشانگر موفقیت آلمان در درمان مبتلایان به این بیماری است. اما آیا واقعا اینچنین است؟
پروفسور لوتار اچ ویلر، رئیس انستیتو روبرت کُخ برلین روز چهارشنبه درباره شمار کم مرگ و میر مبتلایان به ویروس کرونا گفت: «از همان ابتدای کار از پزشکان خواستیم تا از مردم آزمایش بگیرند... نظام [سلامت] آلمان میتواند افراد بسیار زیادی را آزمایش کند و بهاین ترتیب ما میتوانیم به سادگی به منشاء [اولین افراد مبتلا] به اپیدمی برسیم.»
با این وجود آقای ویلر چندان به آینده خوشبین نیست و میگوید: «برای آلمان، این تازه اول راه است. باید در آلمان هم انتظار افزایش شمار مبتلایان و قربانیان را همچون دیگر کشورها داشته باشیم.»
اما یک ویروسشناس ایتالیایی علت کم بودن نسبی شمار قربانیان در آلمان را پرسشی توصیف میکند که «هیچکس پاسخ آن را نمیداند.»
جیوانی ماجا، پژوهشگر مرکز ملی تحقیقات ایتالیا به یورونیوز گفت: «در ایتالیا هر فردی که تست مثبت کرونا در زمان حیات یا فوت داشته باشد، پس از مرگ در شمار قربانیان کرونا حساب خواهد شد. نمیدانم که آیا در آلمان یا فرانسه هم همین شیوه اجرا میشود یا نه؟» وی با تاکید بر تشابه سیستم درمانی در شمال ایتالیا با فرانسه و آلمان گفت: «همین مساله فهم اختلاف بالا در شمار قربانیان را سختتر میکند.»
این پژوهشگر ایتالیایی با تایید فرضیه پروفسور ویلر درباره افزایش شمار قربانیان در آلمان در روزها و هفتههای آینده گفت: «آلمان و فرانسه همانجایی هستند که ایتالیا در اول ماه مارس بود. این دو کشور هم در اتخاذ تدابیر ویژه با تاخیر عمل کردند و به جایی میرسند که ویروس به شدت همهگیر شده است.»