سالم خبر: معاون حقوقی وزارت بهداشت گرچه دیروز به طور صریح اعلام کرد که در پی موضع گیری عباس تبریزیان علیه جامعه پزشکی کشور از او شکایت نمیکند اما محمدرضا شانهساز در آخرین اظهارنظر خود اعلام کرد که سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت به طور جد پیگیر دعاوی حقوقی علیه تخریبکنندگان و شایعهپراکنان در مورد امنیت غذایی و صنایع غذایی کشور است.
سالم خبر: معاون حقوقی وزارت بهداشت در حالی به طور صریح اعلام کرد که در پی موضع گیری عباس تبریزیان علیه جامعه پزشکی کشور از او شکایت نمیکند اما محمدرضا شانهساز در آخرین اظهارنظر خود اعلام کرد که سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت به طور جد پیگیر دعاوی حقوقی علیه تخریبکنندگان و شایعهپراکنان در مورد امنیت غذایی و صنایع غذایی کشور است.
رییس سازمان غذا و دارو با حضور درنشست کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی تهران با اشاره به هجمه های صورت گرفته در برخی از برنامه های سیما برای تخریب صنایع غذایی کشور، اظهار داشت: این هجمه ها یک توطئه جدی علیه صنایع غذایی کشور است که از موفقترین بخشهای اقتصادی کشور محسوب میشود.
شانهساز با اشاره به وقایع اخیر در مورد برخی مواد غذایی مانند ماجرای کیکهای آلوده و شیرهای آلوده با افلاتوکسین عنوان کرد: متاسفانه برخی افراد ناآگاهانه دست به تخریب تولیدات داخل زدند در حالی که مصرف سرانه شیر در کشور همچنان پایین است و نیاز داریم که فرهنگ مصرف این محصول را در کشور ارتقا دهیم.
رییس سازمان غذا و دارو در ادامه، از برنامههای این سازمان برای تفویض برخی اختیارات به بخش خصوصی خبر داد و گفت: ما معتقدیم که مسئولیت محصولات به صاحب پروانه باز میگردد از این رو، در بخش مکملهای غذایی و دارویی تغییر پارادایم را آغاز کردهایم و نظارت بر تولیدکنندگان این بخش را به زمان ورود محصولات در بازار مصرف سوق دادهایم و اگر فردی نسبت به حسناعتمادی که سازمان غذا و دارو به وی داشته، سوءاستفاده کند، با شدیدترین جرایم مواجه خواهد شد.
وی سپس سیاست جدید سازمان غذا و دارو را برونسپاری برخی از وظایف این سازمان عنوان کرد و گفت: در این رابطه نیز نیازمند کمک و مشورت بنگاههای اقتصادی و بخش خصوصی هستیم به ویژه آنکه در زمینه تدوین آییننامهها و ضوابط از نظرات و مشورت بخش خصوصی استقبال میکنیم.
شانهساز همچنین در بخش دیگری از سخنانش، به مطالبه بخش خصوصی در زمینه کدهای IRC اشاره کرد و افزود: مدت اعتبار این کدها را افزایش خواهیم داد تا مشکلات واحدهای تولیدی در این بخش برطرف شود.
وی همچنین در این نشست، از برخی تشکلهای صنایع غذایی که مشکلاتشان را در این نشست مطرح کردند، درخواست کرد تا در جلسات حضوری در دفتر وی نسبت به رفع این مشکلات رسیدگی شود.
دیگر تفاوتی میان تولیدکننده و واردکننده وجود ندارد
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو نیز در این جلسه، به موضوع ثبت مجدد اشاره کرد و با بیان اینکه انحصارهایی در این زمینه ایجاد شده بود، گفت: به دلیل مشکلاتی که ثبت مجدد برای بسیاری از بنگاههای تولیدی ایجاد کرده بود، تمامی انحصارها و حق امضاهای طلایی را حذف کردیم و دیگر تفاوتی میان تولیدکننده و واردکننده وجود ندارد.
محمدحسین عزیزی سپس خبر داد که طی سه ماه آینده بخش عمدهای از تصدیگریهای سازمان غذا و دارو برچیده شده و صرفا فعالان اقتصادی خود به انجام امور خواهند پرداخت، به این ترتیب بنگاهها خود اقدام به بارگذاری مدارک لازم روی سامانه سازمان غذا و دارو خواهد کرد و حتی کد IRC را نیز شرکتها از آن پس صادر میکنند و مسئولیت آن را میپذیرند.
به گفته وی، اعزام کارشناسان سازمان غذا و دارو به خارج از کشور برای بازرسی و تایید شرکتهای شناختهشده و معتبر تامینکننده مواد و محصولات بنگاههای تولیدی و وارداتی ایران متوقف خواهد شد و برای تایید شرکتهای کمتر شناخته شده نیز از ظرفیت شرکتهای بازرسی بینالمللی استفاده میشود.