سالم خبر: مدیرعامل سازمان انتقال خون سیاست کنونی این سازمان را افزایش اهدای خون داوطلبان و تامین خون وفراوردههای خونی مورد نیاز دانست و گفت: ۲۵ درصد از مصرف خونهای اهدایی در کشور، در تهران مصرف میشود.
پیمان عشقی مدیرعامل سازمان انتقال خون در آیین معارفه و تودیع مدیران کل انتقال خون استان تهران افزود: تهران با یک جمعیت ۱۴ میلیون نفری و متکثر از فرهنگ های مختلف دارای ۳۰ هزار تخت فعال بیمارستانی و ۱۶۰ بیمارستان است و ۱۶ درصد جمعیت کشور هم در آن ساکن هستند.
وی ادامه داد: بنابراین در مورد انتقال خون استان تهران باید دقت شود و سیاست کنونی سازمان انتقال خون که بر مبنای سیاست سازمانی آن تنظیم شده، افزایش اهدای خون داوطلبان و تامین خون وفراورده های خونی در کشور است.
مدیر عامل انتقال خون خاطرنشان کرد: باید تلاش کرد که داوطلبان به اهدا کنندگان مستمر(باسابقه حداقل دو بار اهدای خون در سال) برگردند و بعد از یک بار اهدای خون دوباره برای اهدای خون تشویق شوند و همچنین باید تلاش کرد که جایگاه تهران که در سال ۹۷ از نظر اهدای خون دارای رتبه ۲۲ کشوری بود و در اهدای مستمر نیز دارای رتبه ۳۰ کشوری بود ارتقا یابد و همچنین اهدای خون بانوان افزایش یابد و به عنوان یک الگوی اهدای خون بانوان در کشور مطرح باشد.
وی افزود: با توجه به اینکه در تهران از محیط های فرهنگی و ورزشی زیادی برخوردار هستیم و رسانههای زیادی نیز در آن فعال هستند و ستادهای بسیاری از موسسات که ما با آنها در تماس هستیم در تهران مستقر هستند و همچنین فعالیت عمده سمن ها که بیشتر در تهران انجام میشود، باید از این ظرفیتها استفاده شود و شاخص اهدای خون در تهران به شاخص دو سال قبل یعنی ۲۷ نفر به ازای یک هزار نفر جمعیت بازگردد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه رضایتمندی کارکنان انتقال خون بسیار مهم است، گفت: این رضایتمندی با نظم کارکنان منافاتی ندارد به شرط اینکه شفافیت باشد و اگر مشکلی هم در مدیریت و اجرا وجود دارد در حل آن از کارکنان کمک گرفته شود و باید شیوه مدیریت اقناعی را پیاده کرد.
حداقل حقوق سازمان انتقال خون در بودجه ۹۹ لحاظ شود
مدیرعامل سازمان انتقال خون با تاکید بر اینکه یکی از سیاستهای این سازمان افزایش مجدد شاخص اهدای خون است، گفت: امیدواریم سازمان انتقال خون به حداقل حقوقش در بودجه سال آینده برسد و درآمدهای اختصاصی سازمان انتقال خون هم به صورت کامل بازگردد.
در این آیین که با حضور مدیرعامل سازمان انتقال خون و مدیرکل حوزه ریاست استانداری تهران برگزار شد محمدرضا مهدی زاده به عنوان مدیرکل انتقال خون استان تهران معرفی و از خدمات چهارساله مرتضی طباطبایی به عنوان مدیر کل سابق قدردانی شد.
خون مورد نیاز مراکز درمانی در تهران در داخل استان تامین شود
محمدرضا مهدی زاده مدیرکل انتقال خون استان تهران نیز گفت: خون مورد نیاز مراکز درمانی و بیمارستان های تهران در داخل خود استان تهران تهیه و تامین شود.
وی افزود: درست است که مراکز درمانی در تهران افزایش داشته و بیماریها نیز افزایش یافته و نیاز به خون نیز بیشتر شده است و گاهی هم به دلیل آلودگی و سرما نیاز به خون بیشتر می شود اما باید تلاش کرد که خون مورد نیاز مراکز درمانی تهران در درون استان تهران تامین شود.
مهدی زاده ادامه داد: ظرفیت های خوبی در استان تهران داریم و امیدواریم به خوبی بتوانیم از این ظرفیتها استفاده کنیم و کار بزرگی را با کمک کارکنان انتقال خون استان تهران به ثمر برسانیم.
وی افزود: مهمترین محور در انتقال خون استان تهران باید تکریم ارباب رجوع باشد چراکه اهداکنندگان سرمایه های اصلی انتقال خون هستند تا خون و فرآورده های خونی در اختیار بیماران قرار گیرد.
مهدی زاده تصریح کرد: برای اینکه در انتقال خون بتوانیم به اهداف خود برسیم، باید توجه به نیروهای انسانی و کارکنان انتقال خون بیشتر شود؛ درست است که باید تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز باشد اما نیروی انسانی متخصص میتواند با بهره گیری از این تجهیزات و توانمندی ها، خدمات بهتری را ارائه دهد.
مهدی زاده گفت: مبحث مدیریت خون از مباحث بسیار مهم در انتقال خون است که باید بیشتر تقویت شود تا مصرف خون و فرآورده های آن کاهش یابد و موضوعات اهدای پلاسما و پلاکت از طریق فرزیس بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
دستیابی به اهداف انتقال خون نیازمند جذب حداکثری اهداکنندگان است
پهبد پورشبانان نیز گفت: برای دستیابی به جایگاه و اهداف انتقالخون توجه به جذب حداکثری اهداکنندگان خون نگاه ویژه دولتمردان مسائل اقتصادی، فنی و تخصصی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی ادامه داد: مقوله سلامتی همواره مورد توجه حکومت ها و دولت ها است و مجموعه سازمان انتقال خون نیز بر اساس وظایف و ماموریت های خود از جایگاه بسیار مهم و بیبدیلی در عرصه سلامت برخوردار است.
پورشبانان اظهار داشت: اقدامات سازمان انتقال خون موجب حیات بیماران میشود هر چند شاید گاهی از دیدگاه مردم خیلی عیان نباشد اما چیزی از خدمات آنها کم نمی کند.
وی افزود: در برنامه سند چشم انداز سازمان انتقال خون دیده شده است که این سازمان در جایگاه بین المللی به صورت خاص قرار گیرد بنابراین باید مورد توجه دولتمردان قرار گیرد.
پورشبانان تأکید کرد: بحث توانمندسازی کارمندان باید مورد نظر باشد و برنامههای توسعه این سازمان نیز که از موضوعات مورد توجه است، با درنظرگرفتن مسائل مربوط به رفاهیات و معیشت کارکنان پرداخته شود.