مینو محرز، متخصص بیماریهای عفونی و رییس مرکز تحقیقات ایدز در ایران :

تلویزیون برای سلامت مردم کاری نکرده است

23 آذر 1398 ساعت 14:27

سالم خبر: آگاهی و آموزش مردم می‌تواند بار ابتلای بسیاری از بیماری‌ها از جمله هپاتیت و ایدز را به شدت کاهش دهد.


سالم خبر: آگاهی و آموزش مردم می‌تواند بار ابتلای بسیاری از بیماری‌ها از جمله هپاتیت و ایدز را به شدت کاهش دهد.

مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی و رییس مرکز تحقیقات ایدز در ایران در گفت‌وگو با سالم خبر با مقایسه‌ی قدرت انتقال برخی بیماری‌ها نسبت به هم در کشور، افزود: قدرت انتقال هپاتیت C و B  نسبت به ویروس HIV بسیار بالاست. در مطالعه ای که خیلی وقت پیش در تهران برروی مصرف کنندگان مواد مخدر به ویژه از نوع تزریقی آن انجام دادیم 25 درصد از آنان آلوده به ویروس HIV  بودند در حالی که براساس نتایج آزمایش به میزان 67 درصد از آنان  HCV (هپاتیت C) آنان مثبت بود.

وی افزود: اگر چه خوشبختانه در شرایطی هستیم که این بیماری با درمان و مصرف دارو قابل درمان است و در حال ریشه کنی است.

محرز در مورد وضعیت درمان و پیشگیری بیماری هایی مانند هپاتیت C در کشورعنوان کرد که اگر بودجه برای مبارزه و پیشگیری باشد، برنامه ریزی در این راه هم مکمل آن می شود و می توان به سمت ریشه کنی این نوع بیماری ها پیش رفت. چون شیوه های درمان آن در کشور کامل است و با مصرف دارو می توان دوره های درمان را تا بهبودی بیمار کامل کرد.

وی همچنین افزود: در بیمار مبتلا به HIV نیز این مساله صدق می‌کند و تا زمانی که این بیماران داروی خود را مصرف و درمان خود را دنبال کنند می‌توانند مانند یک بیمار عادی زندگی طبیعی داشته باشند. اگر چه دارو و درمانی برای بهبودی قطعی این بیماری هنوز یافت نشده است اما با پیگیری درمان می توانند سالیان سال زندگی کنند.

محرز در مورد فضای رسانه ای ایجاد شده در برخی موارد علیه واکسن آنفلوانزا اظهار داشت: رسانه ها و رایو و تلویزیون در موارد ضروری و لازم در این باره سکوت می کنند یک عده افراد نیز که دائما علیه واکسن تبلیغ می کنند که واکسن نزنید چون از اسراییل آورده اند اظهارات بسیار مهملی دارند که باید اظهارنظرها و اقدامات فراپزشکی آنان متوقف شود.

رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی همچنین اظهار داشت: اگر دسترسی به واکسن آنفلوانزا به دلیل شرایط تحریم محدود هم باشد باید اولویت بندی شود که چه کسانی در اولویت تزریق واکسن هستند. به طور مثال افراد بالای 60 سال ، بیماران قلبی و عروقی ، بیماران و افرادی که پیوند عضو داشته اند بیماران مبتلا به ویروس HIV، زنان باردار باید واکسن آنفلوانزا دریافت کنند تا در شرایط طغیان آنفلوانزا خطر کمتری متوجه ی آنان باشد.

وی با تاکید براطلاع رسانی و آگاهی مردم درمورد بیماری های فراگیری مانند آنفلوانزا گفت: این مهم باید از طریق رسانه ها دنبال شود و ضمن تاکید بر دریافت واکسن، تمامی اطلاعات لازم را در مورد پیشگیری و درمان این بیماری به مردم بدهند.

محرز یکی از مشکلات رسانه های فراگیری مانند صدا و سیما را تبلیغی دیدن این آگاهی‌ها به مردم دانست و گفت: وزارت بهداشت باید بابت پخش هر تبلیغ یا تیزر آموزشی در تلویزیون جهت آموزش و آگاهی به مردم، پول بدهد. وزارت بهداشت با توجه به شرایط حاضر چقدر باید هزینه کند تا مردم آموزش ببینند. و آیا این وظیفه فقط بر دوش وزارت بهداشت است؟

وی با تاکید بر اینکه تلویزیون بابت هر قدمی پول می خواهد، افزود: از تلویزیون با من تماس گرفته اند و برای حضور در یک برنامه از من دعوت کرده اند و می گویند که باید 7 میلیون بدهید. من هم اعلام کردم که دریغ از یک ریال! این شما هستید که باید برای پایبندی به رسالت خود از من دعوت و اصرار کنید.

وی ادامه داد: این مبلغ را پزشکی می‌پردازد که به دلیل تخلف، مطب او پلمپ شده است و این 7 میلیون را می دهد تا تبلیغ کند. این تلویزیون برای سلامت مردم کاری نکرده است.
 
 
 


کد مطلب: 5794

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/5794/تلویزیون-سلامت-مردم-کاری-نکرده

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com