سالم خبر: هجمه های اخیر علیه برخی صنایع دارویی و تکانه های آن در بازار دارویی کشور موجب شده است تا اعضای کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی تهران با حضور تشکلها و اتحادیههاي حوزه دارو و تجهیزات پزشکی برای چگونگی پایان دادن به غوغاسالاریهای اخیر همفکری کنند.
یکی از مباحث مطرح در این نشست انتشار کلیپ های سفارشی کذب و هم سو در رسانه های معاند و داخلی بود که با نام بردن برخی شرکت های داروسازی و فعال در کشور قصد تخریب و ایجاد سنگ اندازی در فعالیت این شرکت ها داشتند.
به گزارش سالم خبر مهم تر آنکه در این کلیپ ها و گزارش های گمراه کننده در برخی سایت های خبری از نام بردن برخی شرکت های دارویی که پرونده تخلفات آنان در مراجع قضایی محرز و تا مرحله صدور کیفر خواست نیز پیش رفته است چشمپوشی شده است.
ضمن آنکه در این میان کلی گویی و آلوده جلوه دادن کل صنعت دارو و تجهیزات پزشکی و میدان دادن به برخی غوغاسالاران در برهم زدن آرامش صنایع دارویی و به انحراف کشاندن ذهنیت جامعه در شرایط تحریم به گفته ی رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران چندان کار سنجیده ای نیست.
محمود نجفی عرب رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران از شرکت های مورد هجمه خواست به محاکم قضایی شکایت کنند.
وی گفت: برخی از شرکتها نظیر عبیدي، داروپخش و سیناژن که در این کلیپها نام آنها به عنوان دریافت کننده ارز مطرح میشود، اساساً واردکننده نیستند، بلکه تولیدکننده دارو هستند. جالب اینکه تولیدکنندگان داروهاي هایتک تمام اقلام مورد نیاز خود را با ارز نیمایی وارد می کنند و هرچه تکنولوژي تولید دارو پیشرفته تر شده، تخصیص ارز نیز کمتر شده است. در حالی که واردات دارو به شکل محصول نهایی ارز 4200 تومانی میگیرد و خارجی ها می آیند آن را در داخل خریداري می کنند.
او با بیان اینکه اتاق بازرگانی تهران از همان روز نخست پیدایش ارز 4200 تومانی بیانیه اي براي بیان تبعات این تصمیم صادر کرد، ادامه داد: اکنون مشاهده میشود فضاي کسب و کار کشور با این اتهامات آلوده شده و ذهینت جامعه نیز به انحراف کشیده میشود. اکنون که حذف ارز 4200 تومانی نیز مطرح شده و در دستور کار قرار گرفته باید الزامات آن مدنظر قرار گیرد و دوباره تصمیم عجولانه گرفته نشود
بیاعتنایی به این اتهامزنیها کافیست
نمایندگان بخش خصوصی در کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران در مورد اتهامات اخیري که در مورد دریافت ارز و وارد نکردن دارو و تجهیزات پزشکی به کل صنعت دارو زده شده، به شدت موضع گرفتند و سرچشمه فساد را در ارز 4200 تومانی و هم چنین روابط رانتی دانستند که بخش خصوصی از ابتدا با آن مخالف بوده و از آلوده بودن به آن مبراست. نمایندگان بخش خصوصی و تشکلها اعلام کردند که به زودي آمار و
اطلاعات دقیقی از مصارف ارزي این صنعت اعلام می کنند .
رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران در ابتداي این جلسه با اشاره به سخنان وزیر بهداشت در مورد فساد کشف شده در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی و انتشار کلیپ هایی در فضاي مجازي که در آن اتهاماتی علیه تولیدکنندگان دارو و تجهیزات پزشکی مطرح شده است، گفت: نشانه رفتن انگشت اتهام به سوي صنعت دارو و تجهیزات پزشکی به تدارك و تامین دارو و تجهیزات پزشکی آسیب وارد خواهد کرد. کسی مخالف برخورد با متخلفان نیست، اما کلی گویی و آلوده تصویر کردن کل صنعت دارو و تجهیزات پزشکی صحیح نیست
محمود نجفی عرب افزود: دولت خودش سفره ارز4200 تومانی را پهن کرد و اکنون به دنبال آن است که ببیند چه کسانی به این سفره دست برده اند. تخصیص ارز4200 تومانی از ابتدا اشتباه بود و روي هزینه کرد آن همچنان یک علامت سوال بزرگ وجود دارد.
مرتضی آذرنوش از دیگر اعضای کمیسیون با اشاره به اتهامات مطرح شده علیه فعالان صنعت دارو و تجهیزات پزشکی با اشاره به درخواست برخی از فعالان این صنعت مبنی بر تهیه و انتشار نامه اي جهت اعتراض به جوي که علیه این صنعت شکل گرفته است، گفت: ما فعلاً با این اقدام مخالفیم چون نوع برخورد ما با این مساله بسیار مهم است. ما باید از کل صنعت دارو و تجهیزات پزشکی دفاع کنیم.
وی با اشاره به اتهاماتی که به یکی از شرکتهاي بزرگ داروسازي وارد شده است، گفت: این شرکت باید باعث افتخار کشور باشد؛ چرا که داروهایی تولید میکند که به خارج از کشور نیز صادر میشود. اما جریان بیماري این افتخارات را نمی بیند و اتهامات بی اساسی را علیه صنعت دارو مطرح می کند. همه به ما بدبین شده اند
رامین فلاح از اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی در این نشست تاکید داشت که سکوت جایز نیست. او با به کار بردن این عبارت که «سر بیگناه تا پاي دار میرود اما بالاي دار نمیرود، گفت: داراییهاي ما نیروي انسانی، مشتریان و کمپانیهاي همکار هستند که اکنون همه آنها به ما بدبین شده اند. بنابراین باید بلافاصله در مقابل اتهاماتی که مطرح شده، اقدام مناسب و درخوري صورت گیرد.
ما میدانیم چه کسانی این فساد مالی را ایجاد کرده اند
حمیدرضا محمدي از فدراسیون اقتصاد سلامت هم پیشنهاد دعوت از وزیر بهداشت و درمان به جلسه شوراي گفت وگو و طرح دغدغه هاي فعالان صنعت دارو و تجهیزات پزشکی در این نشست را مطرح کرد که مورد اقبال سایر حاضران قرار گرفت
ابوالفتح صانعی از اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی نیز گفت که فضاي ایجاد شده نه به نفع دولت، نه به نفع شرکتها و نه به نفع مردم است. او افزود: در برابر جوسازيها علیه صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ما هم باید استراتژي داشته باشیم و با رسانه ها همکاري کنیم. ما می دانیم که منسوبان به چه کسانی این فساد مالی را که وزیر بهداشت به آن اشاره می کند، ایجاد کرده اند. شرکتهاي دارویی به محاکم قضایی شکایت کنند
پیشنهاد اعضاي این کمیسیون از جمله ناصر ریاحی، نایب رییس اتاق تهران و عضو این کمیسیون آن بود که در برابر اتهات مطرح شده، اطلاعات دقیقی از میزان واردات و ارز مصرفی استخراج شود و در اختیار رسانه ها قرار گیرد.
از این رو، محمود نجفی عرب به کارشناس کمیسیون ماموریت داد که میزان داروي تولید شده در کشور و میزان واردات دارو و ارز مصرفی در این حوزه را استخراج کند تا با مطبوعات در میان گذاشته شود.