سالم خبر: سازوکار فعالیت قرارگاه سازمان غذا و دارو پس از تشکیل سریع آن در ایام تعطیلات نیمه خرداد ماه ظاهرا هنوز برای اعضای تشکیل دهنده ی آن نیز مبهم است.
به گزارش سالم خبر، ناصر ریاحی، عضو هیات رییسه اتاق تهران که خود یکی از اعضای این قرارگاه است در حالی از تصمیم وزارت بهداشت مبنی بر مدیریت قرارگاهی حوزه دارو و تجهیزات پزشکی خبر میدهد که خواستار روشن شدن شرح وظایف این قرارگاه شده است.
ریاحی با اشاره به تغییرات صورت گرفته در سازمان غذا و دارو اظهار داشت: وزیر بهداشت از زمانی که تصدی این وزارتخانه را بر عهده گرفت، تغییراتی در سازمان غذا و دارو ایجاد کرد و نیروهای کارآمد در سازمان غذا و دارو را شناسایی و حفظ کرد. اما در هفته ای که کشور در ایام تعطیل نیمه خرداد ماه به سر می برد، اطلاعیه ای از سوی این وزارتخانه با این مضمون صادر شد که بخش دارو و تجهیزات پزشکی از این پس به صورت قرارگاهی اداره می شود. به این ترتیب، یک گروه هفت- هشت نفره به عنوان مسئولان قرارگاه معرفی شده و همچنین گروه دیگری، شامل روسای تشکل های حوزه دارو و تجهیزات نیز به عنوان مشاوران و اعضای اتاق فکر این قرارگاه تعیین شده اند و ظاهرا وزیر بهداشت نیز خود فرماندهی این قرارگاه را بر عهده خواهد داشت.
وی افزود: تصمیم جدید وزیر بهداشت و درمان برای حوزه دارو و تجهیزات پزشکی تا حدودی مبهم است .از این رو امیدواریم هر چه زودتر شرح وظایف این قرارگاه مشخص شود.
ریاحی «ایجاد اتاق فکر و به مشاوره گرفتن تشکل های ذیربط در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی» در این قرارگاه را اقدام مثبتی ارزیابی کرد و ادامه داد: البته دریافت مشورت از بخش خصوصی در سال های گذشته نیز مسبوق به سابقه بوده و وزرا در مقطعی نسبت به دریافت مشاوره از بخش خصوصی اهتمام می ورزیدند اما پس از مدتی این حرکت به سردی می گرایید. اما امیدواریم در این دوره از ظرفیت تشکل ها بهره برداری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه «مدیران وزارت بهداشت به کرات از وجود رانت یا امضاهای طلایی در این وزارتخانه انتقاد کرده اند» ادامه داد: دیدگاه بخش خصوصی واقعی نیز این است که باید زمینه های توزیع رانت برچیده شود. برای مثال، تخصیص ارز دولتی به حوزه دارو و تجهیزات پزشکی منشا رانت است؛ چون هر امکان ویژه ای، رانت ایجاد می کند. از سوی دیگر، کمیسیون های قانونی که در مورد واردات، ساخت، ثبت و... بدون حضور نمایندگان تشکل ها تصمیم گیری می کنند، زمینه ساز رانت می شوند.
عضو قرارگاه سازمان غذا و دارو پیشنهاد داد: پس یک نفر از تشکل ها باید در این کمیسیون ها حضور یابند و نتایج جلسات به طور شفاف اطلاع رسانی شود. به عبارتی، خواسته فعالان اقتصادی نیز شفاف سازی و حذف ریشه های رانت است. احتمالا هدف از مدیریت قرارگاهی حوزه دارو نیز همین است و ما هم به عنوان تشکل های بخش خصوصی در این زمینه به وزارت بهداشت کمک خواهیم کرد.