وزیر بهداشت با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری در خصوص رشد جمعیت، گفت: باید گروههای هدف برای رشد جمعیت و فرزندآوری را باز تعریف و تسهیلاتی برای آنها ایجاد کرد تا در سنین مطمئن باروری، تشویق به فرزندآوری شوند.
به گزارش سالم خبر از وبدا، سعید نمکی در جمع اعضای هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: اخیرا به همراه معاون اول رییس جمهور و برخی اعضای دولت ملاقاتی با حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب داشتیم، در پایان این دیدار ایشان بنده را صدا کردند و بحث و دغدغه راهبردی خود در مورد رشد جمعیت را مطرح کردند. امروز بحث رشد جمعیت یک دغدغه جدی و ملی است.
وی در نشست اعضای هیات رییسه و مدیران دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان این مطلب، اظهار داشت: ترکیب جمعیتی کشور به سمت سالمند شدن و حتی منفی شدن رشد جمعیت، سیر میکند، در این رابطه البته مولفههای متعدد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی از مولفههای بهداشتی تاثیرگذاری بیشتری دارند.
وی با بیان اینکه جهت مرتفع شدن این دغدغه باید برنامه محور حرکت کرد و از ظرفیتهای بین بخشی و هم افزایی بخشهای مختلف حاکمیت و جامعه بهره گرفت، گفت: باید گروههای هدف برای رشد جمعیت و فرزندآوری را باز تعریف کرد و روی گروههایی مانند زوجهایی که فرزند میخواهند اما بعلت ناباروری این امر محقق نشده است ( با ارتقای دسترسی و تسهیل درمانهای ناباروری)، افرادی که ازدواج کردهاند اما به هردلیل فرزند نمیخواهند و فرزندآوری را به تاخیر میاندازند و نیز خانوادههای تک فرزند، برای رشد جمعیت، تمرکز بیشتری کنیم و تسهیلاتی برای آنها ایجاد کنیم تا در سنین مطمئن باروری، تشویق به فرزندآوری شوند.
وزیر بهداشت یادآور شد: بحث رشد جمعیت، دغدغه جدی ما و رهبر معظم انقلاب اسلامی است؛ چون شاخصهای جمعیتی به سمت منفی شدن و سالمندشدن جامعه سیر میکنند و این برای آینده کشور، خطرآفرین و مشکلساز خواهد بود.
نمکی با اشاره به تغییر ترکیب جمعیتی به سمت سالمندی، گفت: انتظار این است که در دانشگاههای علوم پزشکی، جمعیت سالمند در کشور را دریابیم، چون سالمندان آینده ما، چه بسا جوانی نکرده پیر شدهاند و احساس سرباری میکنند و افسرده هستند، سالمند افسرده برای نظام سلامت و کشور به مراتب پر هزینهتر خواهد بود.
هدف دانشگاه علوم پزشکی ایلام جلب مشارکت بین بخشی باشد
وزیر بهداشت با اشاره به تاثیرگذاری بیشتر مولفههای اقتصادی و اجتماعی نسبت به مولفههای بهداشتی، گفت: شاخصهای اقتصادی و اجتماعی در استان ایلام هنوز معیوب هستند و باید وقت بیشتری روی آن بگذاریم. بنابراین اولین هدف دانشگاه علوم پزشکی ایلام باید جلب مشارکت بین بخشی و تاثیرگذاری در سیاستگذاری و پایش برنامههای ملی و منطقهای باشد.
به گزارش وبدا، نمکی در نشست اعضای هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی ایلام، اظهار داشت: سبک زندگی و رفتارهای نابهنجار تغذیهای، بهداشت روان و رفتار ترافیکی باید تغییر پیدا کند.
وی تصریح کرد: در حوزه بهداشت در کشور باید اولویت را به کنترل بیماریهای غیر واگیر بدهیم، اما در استان ایلام با توجه به تنوع اقلیمی نباید از بیماریهای واگیردار و بیماریهای مشترک بین انسان و دام نیز غافل شویم.
وزیر بهداشت ضمن تاکید بر اهمیت توجه به سلامت روان در استان ایلام، خاطرنشان کرد: در ایلام فقط فقر، عامل روان پریشی نیست، بلکه افرادی که وضعیت مالی مناسبی نیز دارند گرفتار بیماریهای روان و روان پریشی میشوند. البته آستانه فروپاشی مردم در این منطقه بسیار پایین است که با تقویت مشارکت بین بخشی میتوان بسیاری از مشکلات سلامت روان را کاهش داد.
نمکی با بیان اینکه اولویت ما در حوزه درمان، تقدم درمان سرپایی نسبت به بستری است، افزود: در کشور 20 هزار تخت بیمارستانی ضریب اشغال کمتر از 50 درصد دارند و از سوی دیگر با هزینه ساخت 3 تخت بیمارستانی میتوان یک کلینیک ویژه راهاندازی کرد که بیماری مردم را در مراحل اولیه تشخیص داد و از تحمیل هزینه و عوارض بر مردم پیشگیری کرد.
وی تاکید کرد: بخش خصوصی باید در کنار ما بماند و نباید نگاه رقابتی به بخش خصوصی داشته باشیم، بلکه باید برای حضور و ماندگاری بخش خصوصی فرمولی تعریف کنیم که باعث تشویق و ایجاد انگیزه برای حضور در مناطق کمتر برخوردار شود.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در حوزه آموزش، پژوهش و مسائل فرهنگی در حوزه سلامت باید تجدید نظر کنیم؛ چون پژوهشها هنوز مساله محور نیستند و نمیتوانند راهکاری برای حل مشکلات نظام ارائه خدمت ارائه کنند و در حوزه آموزش پزشکی نیز سوالات زیادی وجود دارد که دانشگاههای علوم پزشکی باید با تجدید نظر در این حوزه، به آنها پاسخ دهند.
اولین درس شهدا به ما عاشقی و صبوری بود
وزیر بهداشت در سفر دو روزه خود به استان ایلام همچنین با حضور در گلزار شهدای ایلام به مقام شهدا و شهدای گمنام ایلام ادای احترام کرد.
به گزارش وبدا، نمکی در مراسم تجدید میثاق با شهدا و آغاز رسمی فعالیت ادارات ایلام، گفت: چندی پیش کتابی در مورد شهدای وزارت بهداشت به بنده دادند و گفتند که مقدمهای بر آن بنویسم که گفتم مگر میتوان برای عظمت شهدا، مقدمه نوشت؟
وی با بیان اینکه شهدا درسهای بسیاری به ما آموختند، افزود: اولین درس شهدا به ما، عاشقی و صبوری بود. از حضرت زینب (س) بعد از رنجهای فراوان و روز سخت عاشورا پرسیدند که چه دیدی که ایشان گفتند به خدا، به خدا، به خدا به جز زیبایی چیزی ندیدم. در جبهه در زمان جنگ تحمیلی نیز صحنههایی میدیدیم که سرشار از عشق و عاشقی بود.
وزیر بهداشت یادآور شد: دومین درس شهدا به ما عزت و ایستادگی بود و اینکه تسلیم در برابر دشمنان، ننگ تاریخی خواهد بود و امروز برای مدیران و مردم، گذر از عرصه سخت تحریم با درس شهدا، میسر خواهد شد.
نمکی تاکید کرد: اعتقاد دارم تا زمانی که شهدا سرمایههای کشور هستند و دعای پدران و مادران شهدا و نفس جانبازان در کشور جاری است، نظام جمهوری اسلامی ایران رو به زوال نخواهد رفت.
نمکی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از دلگرمیهای مدیران جمهوری اسلامی ایران، پشتوانه شهدا و خانوادههای معظم آنها است که باید قدر این سرمایه را به خوبی بدانیم.