سالم خبر: بازار یک ویژگی در رفتار خود دارد، به چابکی پاداش میدهد و شرکتهای کند و نزدیکبین را تنبیه میکند.
شرکتها به دفعات این پاسخ بازار را در مقیاسهای گوناگون تجربه کردهاند و برخی اهمیت آن را دریافتند و تلاش برای چابک بودن را در اولویتهای استراتژیک خود قرار دادند و برخی کماکان با آزمون و خطا زندگی میکنند.
اما، در دورانی که فردا شباهت زیادی به امروز ندارد، چابکی یک انتخاب نیست بلکه تنها راه قدم گذاردن از گذشته به آینده است.
بزرگترین دشمن چابک بودن، پیچیدگی است. پس، در دوران پر ابهام امروز کشور، هم استراتژیها و هم عملیات خود را ساده کنید.
استراتژیها در هیات مدیره شرکت تعریف میشوند و چابکی نیز باید از هیات مدیره یعنی از ساده سازی برنامه ریزی آغاز شود
تعداد استراتژیهای کمتر برای هر بازه زمانی تعریف کنید و دوره کوتاهتری برای اجرای هر استراتژی در نظر بگیرید.
از برداشتهای اشتباهی که در این بخش پیش میآید اشتباه گرفتن سادهسازی در برنامهریزی با کاهش دادن دادههای ورودی و کم توجهی به آنها است. در دنیای کسب و کار امروز، شرکتهایی که بیشتر و بهتر از رقیبان خود داده محور باشند، امکان رشد بالاتری را نیز دارند. سادهسازی استراتژیک به معنی کوچک و کم عمق کردن مخزن دادههای ورودی شرکت نیست بلکه افزایش هوشمندی مدیریتی مطابق با چارچوب اقتصادی امروز است. به عبارت دیگر، چابکی مورد انتظار از هیات مدیره ذهنی است؛ یعنی توانایی باریکتر کردن خروجیها از همان پهنه گسترده دادههای ورودی.
در صورت نیاز، افرادی با چنین نگاه و توانایی را در کنار هیات مدیره خود قرار دهید.
گام مهم بعدی، اجرای استراتژی یا عملیات شرکت است. اجرای استراتژیهای شرکت به طور مستمر از راه بررسی شاخصهای کلیدی عملکرد KPIs پایش میشوند.
در هنگام سادهسازی به منظور افزایش چابکی، بهتر است تعداد شاخصها (KPIs) کمتری را تعیین و پایش کرد. تعدد شاخصها میتواند از سرعت تصمیمگیریها بکاهد زیرا به تعداد بیشتری شاخص برای رسیدن به اهداف هر مرحله از عملیات نیاز است. همچنین، تمرکز نیروهای شرکت بر شاخصهای اصلی و مهمتر به آنها اجازه انعطاف عملیاتی و در نتیجه، چابکی بیشتر در یک اکوسیستم در حال تغییر میدهد و مجموعه حرکات تک تک آن کارکنان، به همراه خود، شرکت را نیز با سرعت بیشتر به واکنش در برابر تغییر دینامیک بازار وا میدارد.