سالم خبر: 75 درصد اختلالات روانی افراد در ایران از سنین زیر 24 سالگی آغاز می شود.
حبیب الله مسعودی فرید معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در همایش سلامت روان و رسانه گفت: همچنین 50 درصد اختلالات روانی در سنین زیر 14 سال در کشور شروع می شود که باید این مساله مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر 360 مرکز اورژانس اجتماعی و 22 مرکز ویژه برای زنانی که مورد خشونت همسرانشان قرار می گیرند، در کشور وجود دارد. مراکز ویژه زنان، خانه های امن هستند که به زنان خشونت دیده خدمات ارائه می دهند.
فرید با بیان اینکه ضرورت دارد در بخش ارتقای سلامت روان افراد جامعه در حوزه پیشگیری هزینه کنیم، افزود: اکنون چهار درصد بودجه سلامت در این حوزه صرف می شود که کافی نیست.
فرید با اشاره به ضرورت ترویج گفتمان به ویژه گفتمان عاری از خشونت در جامعه اظهار داشت: همچنین ضروری است با انجام اقدامات پیشگیرانه گفتمان عاری از خشونت در جامعه را ترویج کنیم.
وی با بیان اینکه 96 درصد مراکز خدمات سلامت در کشور خدمات سلامت روان را به عموم ارائه می دهند، گفت: در سیاست های کلان باید روی عواملی که باعث خشونت و اختلالات سلامت روان می شوند سرمایه گزاری کرد.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: باید به مردم مهارت های زندگی را یاد دهیم و محیط های دوستدار خانواده ایجاد کنیم.
به گفته فرید، نباید استرس زیاد را به خانواده ها در کشور وارد کنیم؛ باید فضاهایی در کشور طراحی شوند تا مردم با توجه به شرایط اقتصادی موجود و زندگی در آپارتمان های کوچک اوقات خوشی را با فرزندانشان در این فضاها داشته باشند.
فرید تصریح کرد: خانواده هایی که در دهک های پایین هستند یا در حاشیه شهرها زندگی می کنند، بیشتر در معرض خشونت قرار دارند و باید مراکز ارائه دهنده خدمت حساسیت بیشتری نسبت به این خانواده ها داشته باشند.
به گفته وی، فقط 20 درصد مردم اورژانس اجتماعی را می شناسند و با 123 تماس می گیرند؛ بنابراین لازم است رسانه ها در مورد خدمات این اوژانس بیشتر اطلاع رسانی کنند.
فرید افزود: از ابتدای امسال تاکنون 825 هزار کودک از طریق اورژانس اجتماعی در مراکز بهزیستی پذیرش شدند. بیشتر این کودکان به دلیل اعتیاد والدینشان مورد خشونت قرار می گرفتند.
وی اظهار داشت: ایجاد ارتباط پایدار و ایمن برای زنان و کودکان کشور امری ضروری است و باید هنجارها و باورهای نادرست فرهنگی و اجتماعی در مورد خشونت و نحوه تعامل با همسر و فرزندان از بین رود.
فرید تاکید کرد: شناسایی اختلالات روانشناختی که منجر به خشونت می شود، ضروری است و باید در جهت آگاه سازی و آموزش مهارت های زندگی هزینه بیشتری کرد.