میزان سوختگی در ایران 8 برابر متوسط جهانی

17 هزار میلیارد تومان هزینه درمان سوختگی در کشور

سوختگی در ایران بسیار شایع است و عادت کردیم در کشور اتفاقاتی مانند حادثه ساختمان پلاسکو، شین آباد،عسلویه، پتروشیمی و غیره بیافتد و بعد به دن

25 آذر 1397 ساعت 13:55


سالم خبر: سوختگی؛ دردناک ترین مرگ است اما این مرگ دردناک 8 برابر متوسط جهانی جان ایرانیان را می‌گیرد. سالانه 22 تا 28 هزار نفر بر اثر سوختگی در بیمارستانهای کشور بستری می شوند و دو هزار نفر نیز در سال فوت می کنند.

به گزارش سالم خبر این نوع مرگ پانزدهمین عامل مرگ و میر کودکان درکشور نیزشناخته شده است که صرفنظر از برخی آتش افروزی ها توسط خود آنان بی احتیاطی والدین نیز نقش مهمی در مرگ کودکان بر اثر سوختگی دارد چنانچه شایع ترین اتفاقات سوختگی در تهران زمانی است که کودکان هنگام نذری پختن و جشن ها در دیگ غذا می افتند و دچار سوختگی می شوند.

محمد جواد فاطمی رییس انجمن ققنوس که بیماران سوخته را مورد حمایت قرار می دهند امروز در یک نشست خبری در بیمارستان حضرت فاطمه (س) آمارهای قابل تاملی را اعلام کرد.

میزان سوختگی درکشور بسیار بالاست اما به گفته ی فاطمی یکی از مشکلات این گونه بیماران ضعف پوشش بیمه ای برای شیوه های جدید درمان سوختگی بیماران است که آنان را مجبور به درمان های ناکارآمد سنتی می کشاند.

وی در این باره افزود: با توجه به اینکه انواع پانسمان های جدید برای درمان سوختگی وجود دارد، اما چون بیمه ها هزینه های این پانسمان ها را پوشش نمی دهند، هنوز برای درمان سوختگی از روشهای سنتی استفاده می کنیم که تاریخ گذشته هستند و باعث می شود میزان مرگ و میز بالاتر از حد عادی باشد و عوارض به جای گذارد.

هزینه درمان سوختگی در کشور هر سال 17 هزار میلیارد تومان

فاطمی همچنین بیان کرد که هر سال 17 هزار میلیارد تومان بابت درمان سوختگی به بودجه کشور تحمیل می شود که با روشهای پیشگیرانه و اطلاع رسانی برای فرهنگ سازی و جلوگیری از سوختگی می توان این هزینه ها را در بخش های دیگر خرج کرد.

رئیس هیات مدیره انجمن ققنوس، تصریح کرد: باید به درمان، بازتوانی سوختگی و استانداردهای تخت های سوختگی توجه کرد، اکنون سوختگی بیشتر ناشی از سهل نگاری والدین یا مراقبان برای کودکان در کشور است که باید به آنها آموزش داد.

به اتفاقاتی همچون ساختمان پلاسکو عادت کرده ایم

به گفته فاطمی، با این میزان از شیوع از سوختگی در کشور 35 مرکز سوختگی در کشور کفاف پاسخگویی به بیماران را نمی دهد.دانشگاهها به دلیل هزینه بر بودن این مراکز، تمایلی به ایجاد آن ندارند به همین دلیل باید بیشتر تمرکز بر حوزه پیشگیری معطوف باشد تا از شیوع سوختگی جلوگیری شود.

وی افزود: سوختگی در ایران بسیار شایع است و عادت کردیم در کشور اتفاقاتی مانند حادثه ساختمان پلاسکو، شین آباد،عسلویه، پتروشیمی و غیره بیافتد و بعد به دنبال راه حل باشیم، در حالی که این کار اشتباه است و باید اقدامات پیشگیرانه از این حوادث را انجام دهیم.

رئیس انجمن ققنوس اضافه کرد: شایع ترین اتفاقات سوختگی در تهران زمانی است که کودکان هنگام نذری پختن و جشن ها در دیگ غذا می افتند و دچار سوختگی می شوند.

فاطمی تاکید کرد: انجمن ققنوس با همکاری معاونت اجتماعی وزارت بهداشت تلاش کرده به نوعی در پیشگیری از سوختگی تلاش کند به همین خاطر کمیته ملی پیشگیری از سوختگی تشکیل شده تا این کمیته بتواند عملکرد بهتری در راستای اقدامات پیشگیرانه انجام دهد.

 اول دی، روز ملی پیشگیری از سوختگی 

به گفته وی، انجمن ققنوس با تصمیم معاونت اجتماعی وزارت بهداشت، اول دی را روز ملی پیشگیری از سوختگی نام نهاده و قرار است در تقویم ملی کشور ثبت شود.

فاطمی افزود: سوختگی هزینه های زیادی به نظام سلامت کشور تحمیل می کند و درد و رنج بسیاری دارد.

وی گفت: سوختگی ناشی از آتش سوزی، الکتریکی، اشعه های ایکس از شایعترین سوختگی ها در کشور هستند.
رئیس انجمن ققنوس خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش های موجود، اکنون 52 هزار کلاس درس غیر استاندارد از لحاظ گرمایشی در کشور وجود دارند و ساختمان هاهی زیر 6 طبقه به ویژه در تهران بیشتر آتش می گیرند که باید به طور اساسی اقدامات ایمنی برای آنها انجام داد.

 بیمارستانها مصون نیستند

فاطمی گفت: همچنین بسیاری از بیمارستانهای کشور نیز سیستم آتش سوزی ایمن ندارند و ممکن است هر لحظه دچار حادثه شوند و وجود آژیر خطر می تواند تا 50 درصد از میران سوختگی را کاهش دهد.

وی ادامه داد: در شرایط کنونی در زمینه درمان و بازتوانی مشکلات جدی داریم که یک هشدار و تلنگری باید برای ما باشد و با پیشگیری که بسیار کم هزینه تر از درمان است، می توان از این مشکلات کاست.

وی اضافه کرد: افرادی که دچار سوختگی می شوند بیشتر کم بضاعت هستند و توان مالی برای درمان ندارد.

ساختمانها همه چیز دارند جز تاییدیه ایمنی

جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی نیز در این نشست گفت: همه ساختمان های تهران باید از سازمان آتش نشانی تاییدیه ایمنی بگیرند در حالی که بسیاری از آنها از این مسئله سرباز می زنند. ساختمان ایمن در تهران وجود ندارد و ساکنان ساختمان نیز اصول ایمنی را رعایت نمی کنند.

ملکی به نهادینه کردن فرهنگ ایمنی در کشور تاکید کرد و از رسانه ها خواست پیشگیری از سوختگی اطلاع رسانی وسیعی انجام دهند تا از میزان سوختگی ها و حوادث کاسته شود.


کد مطلب: 3302

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/3302/17-هزار-میلیارد-تومان-هزینه-درمان-سوختگی-کشور

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com