سالم خبر : وزیر بهداشت ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم شیخ محمد هاشمیان و آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: دلتنگ آیت الله هاشمی رفسنجانی هستیم چون ایشان از عمق جان عاشق ایران و مردم بود و آرزوهای بزرگی برای کشور داشت.
به گزارش سالم خبر از وبدا، دکتر سید حسن هاشمی در نشست شورای اداری و معتمدین شهرستان رفسنجان اظهار داشت: وقتی در سال 85 چشم مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی را جراحی کردم صبح زود به همراه یکی از همکارانم به منزل ایشان رفتم؛ ما را به آشپزخانه بردند، صبحانه را خود آیت الله هاشمی آوردند؛ آن روز نگرانی هایی از آینده را در محضر ایشان مطرح کردم اما آیت الله هاشمی به توصیف ایران پرداختند و گفتند که ایران منابع و عظمت بسیار زیاد و موقعیت ویژه ای دارد که جهان به ایران و ایران به جهان، نیازمند است و معلوم نیست که ما باشیم یا نباشیم اما آینده ایران درخشان خواهد بود.
وزیر بهداشت با اشاره به ملاقات خود با مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در آخرین روز عمر ایشان، گفت: در آن جلسه هم تمام امید و آرزوی ایشان این بود که مشکلات کشور برطرف شود و انقلاب اسلامی بتواند به وعده هایی که داده، جامه عمل بپوشاند.
دکتر هاشمی با بیان اینکه مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی زحمات بسیار زیادی برای پیروزی انقلاب اسلامی کشیدند، افزود: ایشان تا جایی که توان داشت در جهت تحقق آرمان های انقلاب اسلامی تلاش کردند که در بسیاری از موارد موفق و در برخی موارد نیز ناموفق بودند و حتما خیر و صلاح الهی در این بود که ایشان آرامش پیدا کنند.
وزیر بهداشت یادآور شد: یک بار هم چشم شیخ محمد هاشمیان را جراحی کردم و امیدوارم روح این دو بزرگوار با ارواح امام راحل و شهدا، محشور شود و انشاءالله خداوند به ما توفیق بدهد که راه شهدای انقلاب اسلامی را ادامه دهیم و تنها چیزی که ما نسل اول انقلاب را خوشحال می کند این است که در آخرت، شرمنده شهدا و امام راحل نباشیم.
دکتر هاشمی با اشاره به توجه ویژه دکتر روحانی به حوزه سلامت، یادآور شد: خوشبختانه طی چند سال گذشته اتفاقات بزرگی در حوزه سلامت کشور رخ داد که هدف آن کاهش فشار به مردم، کاهش پرداختی از جیب برای هزینه های بهداشتی و درمانی و افزایش دسترسی به خدمات بود و اینکه افراد فاقد بیمه نیز تحت پوشش قرار بگیرند.
وزیر بهداشت یادآور شد: تعداد تحت های بیمارستانی که پس از اجرای طرح تحول سلامت در کشور ساخته شد بیشتر از 25 درصد کل تخت های بیمارستانی کشور در طول تاریخ بود و با افزایش تعداد پزشکان و توسعه زیرساخت ها، دسترسی مردم به خدمات بهداشتی و درمانی به ویژه در مناطق محروم و مرزی افزایش یافت.
دکتر هاشمی تصریح کرد: فضای کنونی کشور، سیاسی است و زیر آسمانی که به نام اسلام و رسول الله شناخته میشود، متاسفانه انصاف در بین سیاسیون، کمتر هویدا است؛ این شرایط، گاهی اوقات مانع از آن می شود که از افرادی که تلاش و خدمت میکنند، بتوان قدردانی کرد در حالیکه دستور دین، مروت و جوانمردی است؛ یعنی اینکه اگر فرد، مجموعه یا دولتی، کار خوب و خدمت کرد، باید از آنها تشکر کنیم و در مواردی که به دلیل کم اطلاعی یا کم توانی، اقدامی انجام نشده، به آنها کمک کنیم.
وزیر بهداشت تاکید کرد: بعید می دانم که دولتی با مردم عناد داشته باشد و یا به دنبال کسب رضایت عمومی نباشد؛ اما متاسفانه فاصله زیادی بین مطالبات و توانمندی دولت ها وجود دارد که متاسفانه در جمهوری اسلامی به ویژه در طول دو سه دهه گذشته تریبونهای مختلف و جریانات سیاسی قدرت طلب، تا توانسته اند بر طبل مطالبات کوبیده اند و توقعات فراوانی ایجاد کرده اند که ممکن است بسیاری از آنها به حق و منطقی باشد اما توانمندی دولت اندک است و این رویه مانند پدری است که سه شیفت کار می کند اما افراد خانواده از شرایط رضایت ندارند؛ آنجا هم اگر مدیریت هزینه ها خوب نباشد و درآمد بر اساس اولویت بندی دقیق و بجا هزینه نشود و برنامه های صرفه جویی در دستور کار خانواده نباشد، مانند شرایط امروز کشور می شود که دولت ها می آیند و می روند اما نارضایتی افزایش پیدا می کند.
دکتر هاشمی افزود: باید باور کنیم که همه رفتنی هستیم و از خدا بترسیم و به قیامت باور داشته باشیم و بدانیم که گفتار و رفتار ما مورد قضاوت قرار می گیرد و از طرفی پست، مقام و دنیا نیز به هیچ کس وفا نکرده و جریانات و جناح های مختلف سیاسی روی کار می آیند و می روند. بنابراین باید همه برای حل مشکلات کمک کنیم و از تخریب مسئولان قبلی بپرهیزیم.
آنچه من از حرفهای مردم می فهمم این است که اولویت مردم هیچ کدام از بحث های سیاسی و جناحی که در فضای مکتوب و مجازی مطرح می شود، نیست؛ اولویت مردم، زندگی، معیشت و اعتقادات آنها است چون علاقه مند هستند زندگی پاک و سالمی داشته باشند و فضای زندگی شخصی و اجتماعی آنها معنوی باشد، از نظر معیشتی هم در رفاه بوده و زندگی آبرومندانه ای داشته باشند و این خواسته مردم از مسئولان، خواسته زیادی نیست و ظلم است که هر کدام از ما، کوتاهی کنیم.
دکتر هاشمی با اشاره به اقدامات انجام شده در طول طرح تحول سلامت در شهرستان رفسنجان،گفت: این اقدامات با همکاری مسئولان این شهرستان انجام شده و همه پزشکان، پرستاران، پیراپزشکان، بهورزان و مسئولان شهر در این اقدامات شریک هستند و تشکر می کنم که شورای شهر رفسنجان با نام گذاری خیابانی در این شهر به نام بهورز موافقت کرده و امیدوارم مشکل بهورزان در محاسبه دو سال طرح تعهد نیروی انسانی در سوابق کاری آنها، با همکاری مجلس حل شود.
وزیر بهداشت کارنامه مسئولان و دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان را خوب اما ناکافی دانست و گفت: هر قدر برای مردم کار کنیم، کم است به ویژه در رفسنجان که تصور مردم ایران در مورد رفسنجان متفاوت از چیزی است که مشاهده می کنید و این هم یکی از مظلومیت های مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی است که احتیاط می کرد، بهانه ای درست نشود و براساس روحیه عدالت محور ایشان، امتیاز خاصی برای منطقهای که به نامشاناست، شاهد نیستیم.
دکتر هاشمی با بیان اینکه امکانات بهداشتی و درمانی با توجه به زلزله خیز بودن این استان به ویژه در جنوب استان، کافی نیست، افزود: در طول 5 سال گذشته حدود 7 بیمارستان در این منطقه از استان کرمان به بهره برداری رسیده است و خدمات خوبی ارائه شده اما هنوز در برخی شهرستانهای استان مانند جیرفت، کهنوج، منوجان، قلعه گنج و رودبار جنوب با کمبود تخت های بیمارستانی و مشکلات بهداشتی و درمانی روبرو هستیم. البته کار سختی پیش رو داریم چون در این استان، تراکم جمعیت در هر یک کیلومتر 17 نفر است که در کل کشور این عدد 50 نفر است که نشان میدهد جمعیت این استان، پراکنده هستند؛ خشکسالی هم مزید بر علت شده تا فراهم کردن خدمات برای مسئولان، دشوار باشد؛ امیدواریم که با کمک استاندار و نمایندگان مردم استان کرمان در مجلس و شخصیت های موثر اهل استان، بتوانیم گام های موثر دیگری در حوزه سلامت برداریم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: دولت به تنهایی قادر به تامین همه خدمات مورد نیاز مردم نیست و بخش خصوصی می تواند در این حوزه فعالیت موثر داشته باشد و دولت باید خدمات مورد نیاز افراد فقیر، کم درآمد و کمتر برخوردار را فراهم کند. ای کاش در کشور، یارانه به صورت هدفمند و برای نیازمندان هزینه می شد و بخش خصوصی هم با کمک بیمه های تکمیلی، بخش دیگر خدمات مورد نیاز را به مردم ارائه میداد.
دکتر هاشمی با اشاره به اقدامات مناسب حوزه آموزش علوم پزشکی در رفسنجان، یادآور شد: البته اقدامات نامناسبی هم در حوزه آموزش در استان کرمان انجام شده چون افتخار نیست که بگوییم در استان کرمان، تعداد دانشگاه های علوم پزشکی زیادی وجود دارد؛ شاید برخی افراد از دست ما ناراحت شوند اما اینکه بخواهیم در هر شهر یک دانشکده ایجاد کنیم به صلاح نیست و ایجاد دانشکده های کوچک در شهرهای کوچک مانند جدا کردن نوزاد از مادر است در حالیکه اگر این مراکز تجمیع شوند می توانند قدرت بیشتری در حوزه علم و دانش داشته باشند اما واقعیت این است که این تعداد دانشگاه در استان کرمان وجود دارد و باید مراقبت کنیم که تعداد آنها بیشتر نشود و کیفیت ارتقا پیدا کند.
بنابراین به جای افزایش تعداد دانشکده و رشته، باید تلاش کنیم که فرزندان استان کرمان و شهرستانهای رفسنجان و انار بتوانند بعد از تحصیل در دوره های مختلف، در مناطق خود ماندگار شوند و خدمات بهداشتی و درمانی مورد نیاز مردم را ارائه کنند.