سالم خبر : پزشک برنامههای پیشگیری از ایدز دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: از سال 82 تاکنون 300 بیمار مبتلابه اچ. آی. وی و ایدز در این استان شناسایی شدند.
وی بابیان اینکه هماکنون 127 نفر تحت درمان هستند، تأکید کرد: در این مدت 61 نفر جان خود را از دست دادهاند.
پدر زاده در ادامه شایعترین راه انتقال این بیماری را در یزد استفاده از سرنگ مشترک میان معتادان تزریقی و تماس جنسی خارج از چارچوب خانواده دانست و اظهارداشت: دریافت خون و فرآوردههای خونی آلوده و انتقال از مادر مبتلا به نوزاد در دوران بارداری از دیگر راههای انتقال است.
پزشک برنامههای پیشگیری از ایدز دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: این بیماری از طریق تماسهای معمولی مانند دست دادن، در آغوش گرفتن، بوسیدن، نشستن در کنار فرد مبتلا، خوردن و آشامیدن ، گزش حشره، استفاده از توالت، حمام و استخر شنا منتقل نمیشود.
وی اظهار داشت: زمانی که فرد به ویروس مولد اچ. آی. وی آلوده شد تا شروع بیماری ایدز ممکن است 10 سال طول بکشد که طی این مدت فرد در ظاهر سالم است و میتواند به کار و فعالیتهای خود ادامه دهد اما زمانی که علائم بیماری نمایان شد به ایدز مبتلا شده است.
تاکنون نوزاد مبتلابه ایدز در یزد متولد نشده است
پدر زاده گفت: از سال 82 تاکنون 20 زن باردار مبتلابه اچ. ای. وی در استان یزد شناسایی شدند که تحت کنترل و مراقبت قرار گرفتند و موفق به تولد نوزادان سالم شدند.
وی با اشاره به اجرای طرح پیشگیری انتقال ایدز از مادر مبتلابه نوزاد در استان در 2 سال گذشته در بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی افزود: در این طرح همه مادران باردار در سهماهه اول و سهماهه سوم حاملگی مورد آزمایش قرار گرفتند و درصورتیکه مبتلابه ایدز باشند، تحت درمان قرار میگیرند.
پزشک برنامههای پیشگیری از ایدز دانشگاه علوم پزشکی یزد برگزاری همایشهای مختلف درزمینهٔ بیماری ایدز، کارگاه آموزشی پیشگیری از ایدز ، اطلاع رسانی در میدانهای اصلی شهر و تئاتر خیابانی را ازجمله برنامههای این هفته ذکر کرد.
اول دسامبر برابر با دهم آذرماه بهعنوان روز جهانی ایدز نامگذاری شد و شعار امسال این روز « جهت آگاهی از سلامتی، من هم آزمایش اچ. آی. وی میدهم» اعلام شد.
ایدز(AIDS)یا سندرم نقص ایمنی اکتسابی(Acquired immune deficiency syndrome)، نوعی بیماری است که در دستگاه ایمنی و توسط ویروس نقص ایمنی(HIV) ایجاد میشود.