سالم خبر : قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت ؛ با بیان اینکه روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر در کشورمان دچار سکته مغزی میشوند،به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اگردرمان سکته حاد مغزی در ۳ ساعت اولیه صورت بگیرد، ۳۰ درصد بیماران بدون ایجاد عوارض و ناتوانی، بهبود کامل خواهند یافت.
۱۶۰ هزار نفر سالیانه در ایران سکته مغزی می کنند
وی در ادامه با اشاره به آمار سالیانه سکته مغزی در ایران تصریح کرد: هماکنون سالیانه ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار نفر در ایران دچار سکته مغزی میشوند که ۱۵ درصد آن به مرگ منجر میشود، همچنین ۳۰ درصد از این افراد زیر ۵۰ سال سن دارند.
معاون درمان وزارت بهداشت بیان کرد: بخش خدمات درمانی بیماران سکته حاد مغزی، بخشی از برنامه های طرح تحول سلامت نظام است و در آن برخلاف گذشته، خدمات درمانی حاد سکته مغزی و بازتوانی تجمیع شده، تصویربرداری دقیق از مغز و شناسایی نقاط آسیب دیده آن انجام میشود.
جان بابایی گفت: طراحی اولیه برای بازتوانی ذهنی، هوشی و حرکتی بیمار، تزریق داروهای حل کننده لختههای خونی مغز، انجام فیزیوتراپی و توانبخشی بر مبنای نقشه برداری دقیق مغزی، محاسبه میزان آسیب وارد شده به مغز و اقدامات درمانی حاد متناسب با سن، جنسیت و نیاز بیمار در قالب طرح ۷۲۴ یا درمان سکته های مغزی حاد به بیماران داده میشود.
۷۵ بیمارستان ویژه درمان سکته مغزی حاد در کشور
جان بابایی با اشاره به تعداد بیمارستان هایی که در قالب کد ۷۲۴ به بیماران سکته مغزی خدمت رسانی می کنند، اظهار کرد: ۷۵ بیمارستان در کشور با استفاده از مدیریت درمان سکتههای مغزی به۴ هزار و ۱۲۴ بیمار سکته مغزی خدمت رسانی کرده و آنان را به زندگی عادی بازگردانده اند و تا پایان سال ۹۶ تنها ۵۵ بیمارستان در این طرح مشارکت میکردند و از ابتدای سال ۲۰ بیمارستان دانشگاهی دیگر به این طرح پیوسته اند.
معاون درمان وزیربهداشت در ادامه به اهمیت درمان سکته مغزی در ۳ ساعت اولیه و پیشگیری از عوارض آن اشاره کرد و گفت: با درمان سکته مغزی در زمان طلایی بسیاری از مشکلات جسمی، حرکتی و ذهنی بیماران برطرف می شود و طول عمر بیماران سکتهای افزایش پیدا می کند.