سالم خبر : رییس سازمان غذا و دارو گفت: کمبود دارویی جدی نداریم اما توزیع برخی داروها از جمله داروهای بیماران خاص مدیریت می شود و مقرر شده تا یک ماه آینده توزیع آنها بر اساس برنامه نرم افزاری و با توجه به دفترچه بیمه و کدملی بیماران صورت گیرد.
وی علت اجرایی نشدن این برنامه را مشکلات نرم افزاری عنوان کرد و گفت: بر اساس این برنامه قرار است داروها فقط به افرادی که واقعا نیاز دارند داده شود.
رییس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: توزیع مدیریت شده دارو فقط در مورد برخی داروهای خاص معدود مانند داروهای مربوط به پیوند کلیه اجرا می شود.
اصغری خاطرنشان کرد: در صورت توسعه زیرساخت های نرم افزاری می توان داروهای جدیدتری را نیز به این سامانه اضافه کرد و داروهای بیشتری را کنترل کرد.
وی اضافه کرد: بیمارانی که دفترچه بیمه دارند از طریق دفترچه بیمه خود به این داروها دسترسی پیدا می کنند و برای بیمارانی که بیمه نیستند، توزیع دارو براساس کدملی صورت خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: ششمین جلسه توزیع مدیریت شده داروها برگزار شد و بر اساس مصوبات آن ظرف یک ماه آینده این برنامه اجرایی می شود.
وی تاکید کرد: هنوز تعداد بیمارانی که از این طریق دارو دریافت می کنند به طور دقیق مشخص نیست چرا که تعداد آنها در هر گروه از بیماری ها فرق می کند.
رییس سازمان غذا و دارو یادآور شد: توزیع این داروها در داروخانه های دولتی نزدیک خانه بیماران صورت می گیرد و جای نگرانی برای بیماران از لحاظ طی مسافت و مشکلات بوروکراسی اداری نیست.
اصغری در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی براینکه آیا توزیع مدیریت شده شامل توزیع داروهای بیماری های دیابت و فشارخون نیز می شود، گفت: این برنامه شامل داروهای این بیماری ها نمی شود چرا که مشکلی در تامین و تولید داروهای دیابت و فشارخون نداریم و این داروها به مقدار فراوان وجود دارند.
وی درباره کمبودهای دارویی نیز گفت: میزان کمبودهای دارویی همانند گذشته و حدود 30 قلم است و تفاوتی نکرده است.