سالم خبر: رییس جمهوری پرحاشیه امریکا این بار طی هشداری از سوی متخصصان و کارشناسان حوزه بهداشت و سلامت این کشور کارت زرد دریافت کرد.
به گزارش سالم خبر افاضات ترامپ در مورد واکسیناسیون کودکان و عوارض ناشی از آن این بار واکنش کارشناسان و متخصصان بهداشت و سلامت را به دنبال داشته است. پس از اظهارات او در اوایل دوره ی ریاست جمهوریش در مورد تاثیر واکسیناسیون بر شیوع اوتیسم در کودکان گروه های ضد واکسن با استناد به سخنان وی از واکسینه شدن کودکان خود نه تنها جلوگیری کردند که این تفکرات تا اندکی به جامعه نیز تسری یافته است .
این درحالیست که کارشناسان هشدار می دهند که با ابتلای بیش از 41 هزار نفر به سرخک در کشورهای مختلف اروپا موج گسترش این بیماری در حال حرکت به سوی امریکاست.
به گزارش سالم خبر از NBC News با گسترش این بیماری در اروپا تاکنون 40 نفر براثر ابتلا به سرخک جان خود را از دست داده اند که به گفته ی متخصصان طی یک دهه ی گذشته چنین اتفاقی غیر قابل تصور به نظر میرسید.
کارشناسان یکی از دلایل گسترش بیماریهای از این دست در کشورهای اروپایی را گسترش گروه های ضد واکسن عنوان می کنند که روز به روز بر تعداد آنها افزوده می شود. این گروه بر اساس برخی اعتقادات و تفکرات خود تصمیم گرفته اند که فرزندان شان هیچ گونه واکسنی دریافت نکند.
آنکا پادورارو از کمیسیون اروپا در بروکسل هشدار داده که باید به هر شکلی این روند متوقف شود چون عامل اصلی شیوع چنین بیماری هایی که طی دهه های گذشته در قرن بیست و یکم ریشه کن شده است تسری این گونه تفکرات است
براساس قوانین سازمان بهداشت جهانی (WHO) در هر کشور 95 درصد از مردم باید واکسن های خاص و واکسن های قابل پیشگیری 14 بیماری را در دوزهای مختلف برای جلوگیری از شیوع گسترده بیماری دریافت کنند این درحالیست که در برخی ازکشورهای اروپایی آمارها حکایت از این دارند که تعداد شهروندان واکسینه شده به زیر 70 درصد رسیده است.
طبق گزارش NBC، ایالات متحده نیز در سال 2018 میزان قابل توجهی از موارد ابتلا به سرخک را ثبت کرده است. مرکز کنترل بیماری این کشور (CDC) از تاریخ 8 سپتامبرامسال 137مورد سرخک در ایالات متحده را گزارش داده است.
CDC همچنین تایید کرده است که در برخی سال ها به دلایل مختلف ابتلا به سرخک سیر صعودی داشته است بطوریکه در سال 2015 شیوع سرخک در یک شهربازی به حدی بود که 118 مورد ابتلا گزارش شد.
ندرت امیراوغلو، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، دربیانیه ای اعلام کرده است که بازنگریهای جزئی نشان می دهد که هر فردی که ایمنی نداشته است صرفنظر از جایی که زندگی می کند آسیب پذیراست و هر کشوری باید به افزایش پوشش و چارچوب همه جانبه ایجاد مصونیت ادامه دهد.
تعداد کودکان واکسینه نشده هر سال در ایالات متحده رو به رشد است، زیرا والدین متعلق به طیف های خاص سیاسی با وجود رد شایعات در مورد عوارض واکسیناسیون هنوز بر سخنان دونالد ترامپ که عنوان کرده بود واکسن موجب ایجاد بیماری اوتیسم میشود استناد می کنند.
اگر چه مطالعات بسیاری برای بررسی ارتباط بین اوتیسم و واکسیناسیون صورت گرفته است، اما به گفته CDC چنین نتیجه ای اثبات نشده است.
یو اس تودی در گزارشی عنوان می کند که در سال 2001 تنها 3/0 درصد از کودکان امریکایی از واکسیناسیون دوزهای صحیح از 14 بیماری قابل پیشگیری محروم بودند این در حالیست که در سال 2015، تعداد کودکان واکسینه نشده به میزان 1.3 درصد افزایش یافته است.
مرکز کنترل بیماری این کشور (CDC) به والدینی که فرزاندان خود را واکسینه نکرده اند در مورد شیوع و ابتلا به سرخک هشدار داده است که آمادگی های لازم را داشته باشند ضمن آنکه با برنامه ریزی جدید این کودکان تا بهبود کامل حتی برای مدت طولانی باید از مدرسه و دانش آموزان دیگر دور باشند.
همچنین والدین موظف شده اند تا برای موارد اضطرای پزشکی فهرستی از واکسن های زده شده یا نزده فرزندشان تهیه کنند. به گفته کارشناسان این تدابیر نه تنها کودکان را در محیط بیمارستان از بیماری های دیگر مصون نگه می دارد که کارکنان بیمارستان ها را نیز در قبال شیوع و ابتلا به این بیماری آماده می کند.