سالم خبر: متخصصان ارولوژی و نفرولوژی از نبود سازمانی برای جمع آوری اطلاعات گیرندگان و دهندگان کلیه در کشور انتقاد کردند و خواستار تشکیل بانک اطلاعات ریجستری برای تنظیم و ساماندهی اطلاعات بیماران کلیوی شدند.
غلامرضا پورمند جراح پیوند کلیه و چهره ماندگار پزشکی کشور نیز گفت: برای اینکه یک ریجستری کامل داشته باشیم در بدو امر باید به شناسایی علل ایجاد نشدن ریجستری بپردازیم زیرا یکی از دلایل این رخداد درگیر بودن پزشکان برای آموزش نیروهای خود بوده است.
وی در ادامه گفت: یکی دیگرازدلایل ایجاد نشدن ریجستری مواجهه با افرادی است که کلیه خود را اهدا کردهاند اما تمایلی به انعکاس نام خود ندارند بنابراین برای داشتن یک ریجستری، با اطلاعات به روز و جامع درگام نخست باید این موانع را مرتفع و پس از فراهم کردن بسترهای لازم بانک ریجستری را ایجاد کرد.
ناصرسیم فروش ، رئیس قطب ارولوژی کشور نیز اظهارکرد: برای ایجاد ریجستری در کشور پایه گذاری کمیته اهدا میتواند مفید باشد زیرا این مجموعه قادرخواهد بود اطلاعات اهداکنندگان را جمع آوری کند و کمکی برای ایجاد ریجستری باشد.
چهره ماندگارپزشکی کشورادامه داد: ازآنجا که درهیچ کجای دنیا ریجستری دهنده ایجاد نشده است به نظرمیرسد که وزارت بهداشت و درمان تنها قادر خواهد بود این ریجستری را ایجاد کند، زیرا دسترسی وزارت بهداشت به این موارد آسانتر است.
داریوش آرمان مدیرعامل انجمن خیریه حمایت ازبیماران کلیوی ایران نیز با اشاره به نبود اطلاعات جامع ریجستری درکشور، گفت: متاسفانه درکشوراطلاعات جامعی در خصوص تعداد بیماران پیوندی، فوت شده و چند بار پیوندی وجود ندارد بنابراین باید به این مساله پرداخته شود.
وی ادامه داد: برای رفع این معضل پیشنهاد میشود که یک بانک ریجستری جامع تهیه شود تا اطلاعات دهندگان و گیرندگان کلیه، وضعیت فوتشدگان و بیماران چند بار پیوندی به شیوه مناسبی در اختیار قرار بگیرد و بتوان آماردقیقی را از وضعیت پیوند در کشور داشت.
بنا بر اعلام روابط عمومی انجمن خیریه حمایت ازبیماران کلیوی ایران، دکترحسن ارگانی - نفرولوژیست - نیز با اشاره به اینکه درگذشته برنامههایی برای ایجاد ریجستری در کشورصورت گرفته است، گفت: متاسفانه یکی از مشکلات کشور چندگانگی مدیریتها است. تغییرات پی در پی مدیران و وجود مدیران چند شغله باعث شده است که وحدت رویه ایجاد نشود.
این استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: حدود چهار سال پیش مقداری بودجه همراه با پیشنهاد تهیه ریجستری به من داده شد و بلافاصله پس ازآن در بیمارستان مدرس حدود ۳۷ تا ۳۸ جلسه کاری برگزار کردیم ، پیامد این جلسات تهیه پرسشنامه هایی درپنج محور بود که به ۳۴ مرکز پیوند ارسال شد.
ارگانی ادامه داد: متاسفانه از ۳۴ مرکز ارسالی تنها پنج مرکز پاسخگو دادند و ۲۹ مرکزهیچگونه اقدامی را در این زمینه صورت ندادند که این امرجای تامل دارد.
این نفرولوژیست در پایان متذکر شد : با میزان اندک اطلاعات دریافتی تاکنون این سیستم در پنج مرکز راه اندازی شده که برای توسعه آن تعامل و همکاری تمامی دست اندرکاران ضروری است زیرا برخورداری از یک مرکز و سازمان واحد با بردار واحد میتواند کمک بزرگی به بیماران و پزشکان پیوند باشد.